Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Φλέρταρε και με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...


Γιάννης Κουτσομύτης 

Φλέρταρε και με Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Τσίπρας
Ο Τσίπρας και η συμμορία του είχαν βάλει στο μάτι τα ανενεργά χαρτονομίσματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ονομαστικής αξίας περίπου 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονταν την άνοιξη του 2015 στο Νομισματοκοπείο.

Κάθε κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης έχει την ευθύνη εκτύπωσης κάποιων χαρτονομισμάτων για λογαριασμό της ΕΚΤ. Ένα μέρος εκτυπώνεται στο Χολαργό και μετά φεύγουν προς τη Φρανκφούρτη και μετά η ΕΚΤ τα μοιράζει στις 19 χώρες ανάλογα με τις ανάγκες του Ευρωσυστήματος. Στην Ελλάδα εκτυπώνονται κυρίως 5ευρα και 20ευρα.
Tα χαρτονομίσματα αυτά μέχρι να πάνε στην Φρανκφούρτη είναι "ανενεργά", δηλαδή είναι άκυρα, καθώς τα serial numbers που έχουν δεν έχουν μπει στο σύστημα.

Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα από τον Βαρουφάκη, ότι όταν μπήκαν τα capital controls στα τέλη Ιουνίου του 2015, ο Βαρουφάκης ενημέρωσε τον Τσίπρα ότι στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν 16 δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ. Τότε, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν τα ΑΤΜ, με τον τότε υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό ότι η κατάσχεση αυτών των χρημάτων θα συνιστούσε κλοπή. «Όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο «οπλοστάσιο» της Αριστερας», είχε τότε αναρωτηθεί ο Βαρουφάκης που διακόπηκε από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση «είχε κάθε δικαίωμα» να πάρει αυτά τα λεφτά και να δώσει τέλος στο μαρτύριο του κόσμου.

Γελοίοι πλιατσικολόγοι
Οι πανηλίθιοι και άσχετοι Τσίπρας και Σια νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν και τους παραχαράκτες εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών. Δεν ήξεραν ή δεν έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι αυτά τα χαρτονομίσματα έχουν συγκεκριμένα serial numbers, διότι κάθε χαρτονόμισμα έχει ένα συγκεκριμένο γράμμα ανάλογα με τη χώρα που το έχει θέσει σε κυκλοφορία. Τα χαρτονομίσματα που έχουν κυκλοφορήσει από την Ελλάδα έχουν το γράμμα 'Υ' στην αρχή.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζε αυτές τις σκέψεις του Τσίπρα και της συμμορίας του και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι είχε στείλει και τις απαραίτητες προειδοποιήσεις αρμοδίως. Μια πιθανή εξέλιξη θα ήταν το μπλοκάρισμα όλων των χαρτονομισμάτων που άρχιζαν με 'Υ' ως πιθανά πλαστών. Καταλαβαίνει κανείς τι θα γινόταν όχι μόνο στην Ελλάδα από μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν μπορώ να φανταστώ ως που θα έφτανε μια τέτοια εξωφρενική ιστορία αλλά κάπου πήρε το αυτί μου τη φράση 'υπάρχει και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο'ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...