Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Πρωτόγνωρες εικόνες: Έλληνες παραδίδουν τα παιδιά τους περιμένοντας σε ολονύκτιες ουρές – ΒΙΝΤΕΟ


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Απίστευτες σκηνές με γονείς δικαιούχους voucher, οι οποίοι περίμεναν σε ουρές από το βράδυ της Δευτέρας και για 36 ώρες (!!!), έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα Πάτρας, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στους κρατικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας.

Υπάρχουν μάλιστα γονείς που παραδίδουν τα παιδιά τους στο Κράτος, από δύο χρονών, έτσι ώστε να γαλουχηθούν από μωρά στις θεωρίες της Νέας Τάξης και στα έξι τους χρόνια να αποτελούν «τέλειους δούλους» της Νέας Εποχής.

Αυτό φυσικά πολλοί γονείς δεν το έχουν αντιληφθεί και έτσι θεωρούν τόσο σημαντική την μύηση των παιδιών τους από βρεφική ηλικία στην κρατική εκπαίδευση, που στέκονται σε ουρές από το βράδυ για την εγγραφή τους εκεί.

Είτε γιατί πιστεύουν πως αυτό είναι το καλύτερο για τα παιδιά τους, είτε επειδή και οι δύο γονείς δουλεύουν και αδυνατούν να τα κρατήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το παιδί όμως είναι ζυμάρι και όπως το πλάσεις, έτσι θα βγει.

Τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας (έγραφαν με στυλό τον αριθμό στο χέρι τους), οι Έλληνες γονείς περίμεναν την λειτουργία των γραφείων από τις 7 το πρωΐ, προκειμένου να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές.

Όπως αναφέρουν στο tempo24 άνθρωποι που περίμεναν με τις ώρες στην οδό Γούναρη: «Η ΕΤΑΑ εξέδωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, αλλά πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους για την αξιολόγηση. Ο Δήμος όμως επειδή δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, ζητά από τους γονείς να προσέλθουν στις Υπηρεσίες για βεβαιώσεις και εν συνεχεία όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε και να προλάβει να πάρει θέση για το παιδί του και να μείνει κάποιος εκτός, και ας έχει περισσότερα μόρια, επειδή έχασε την προτεραιότητα».

Έτσι από τη νύχτα της Δευτέρας, μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, δεκάδες άνθρωποι (ακόμη και έγκυες γυναίκες) παραμένουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην οδό Γούναρη, προκειμένου να πάρουν σειρά και να προλάβουν να γράψουν τα παιδιά τους!

Ουρές για τις όποιες κρατικές παροχές! Ουρές για το ελάχιστο εγγυημένο, εισόδημα, ουρές για την εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ουρές αργότερα και για τα ολοήμερα σχολεία, ουρές, γιατί όχι και για ένα πιάτο φαί.

Δείτε τα βίντεο:
Πρωτόγνωρες εικόνες: Έλληνες παραδίδουν τα παιδιά τους περιμένοντας σε ολονύκτιες ουρές – ΒΙΝΤΕΟ Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου 2017 17:00 στην κατηγορία ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Promoted Content by Mgid Η καθημερινή λήψη αυτού του ποτού μπορεί να αφαιρέσει το λίπος Αυτό το προϊόν καίει το ηλικιακό πάχος! These Russian Girls Are Single And Want To Go Out With You anastasiabeauties.com Beautiful Local Singles Looking For Guys To Date anastasiabeauties.com 565 0 0 0 Reddit 0 StumbleUpon 0 0 0 Του Κίμωνα Χαραλάμπους Απίστευτες σκηνές με γονείς δικαιούχους voucher, οι οποίοι περίμεναν σε ουρές από το βράδυ της Δευτέρας και για 36 ώρες (!!!), έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα Πάτρας, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στους κρατικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας. Υπάρχουν μάλιστα γονείς που παραδίδουν τα παιδιά τους στο Κράτος, από δύο χρονών, έτσι ώστε να γαλουχηθούν από μωρά στις θεωρίες της Νέας Τάξης και στα έξι τους χρόνια να αποτελούν «τέλειους δούλους» της Νέας Εποχής. Αυτό φυσικά πολλοί γονείς δεν το έχουν αντιληφθεί και έτσι θεωρούν τόσο σημαντική την μύηση των παιδιών τους από βρεφική ηλικία στην κρατική εκπαίδευση, που στέκονται σε ουρές από το βράδυ για την εγγραφή τους εκεί. Είτε γιατί πιστεύουν πως αυτό είναι το καλύτερο για τα παιδιά τους, είτε επειδή και οι δύο γονείς δουλεύουν και αδυνατούν να τα κρατήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Το παιδί όμως είναι ζυμάρι και όπως το πλάσεις, έτσι θα βγει. Τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας (έγραφαν με στυλό τον αριθμό στο χέρι τους), οι Έλληνες γονείς περίμεναν την λειτουργία των γραφείων από τις 7 το πρωΐ, προκειμένου να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές. Όπως αναφέρουν στο tempo24 άνθρωποι που περίμεναν με τις ώρες στην οδό Γούναρη: «Η ΕΤΑΑ εξέδωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, αλλά πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους για την αξιολόγηση. Ο Δήμος όμως επειδή δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, ζητά από τους γονείς να προσέλθουν στις Υπηρεσίες για βεβαιώσεις και εν συνεχεία όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε και να προλάβει να πάρει θέση για το παιδί του και να μείνει κάποιος εκτός, και ας έχει περισσότερα μόρια, επειδή έχασε την προτεραιότητα». Έτσι από τη νύχτα της Δευτέρας, μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, δεκάδες άνθρωποι (ακόμη και έγκυες γυναίκες) παραμένουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην οδό Γούναρη, προκειμένου να πάρουν σειρά και να προλάβουν να γράψουν τα παιδιά τους! Ουρές για τις όποιες κρατικές παροχές! Ουρές για το ελάχιστο εγγυημένο, εισόδημα, ουρές για την εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ουρές αργότερα και για τα ολοήμερα σχολεία, ουρές, γιατί όχι και για ένα πιάτο φαί. Δείτε τα βίντεο:

el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...