Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Απίστευτο: Όχι μόνο νομιμοποιούν, αλλά επιβάλλουν τις εκτρώσεις!


Του Άρη Δημόπουλου

Στον βωμό της «αξιοπρέπειας» και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προωθείται η επιβολή των εκτρώσεων παντού, ακόμη και στις χώρες στις οποίες η νομοθεσία τις απαγορεύει.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αυτή τη φορά οι παγκοσμιοποιητές παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί», προμοτάροντας ως «ανθρώπινο δικαίωμα» τους μαζικούς φόνους παιδιών.

Η υπηρεσία διεθνούς αρωγής της Σουηδίας αναμένεται να διακόψει κάθε χρηματοδότηση για τα προγράμματα ή τους οργανισμούς σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας που συγκατατίθενται στην απαγόρευση από μέρους της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης προς ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες κάνουν ή υποστηρίζουν αμβλώσεις.

Ο Τραμπ, έχοντας τις πλάτες της Παλαιάς Τάξης Πραγμάτων, επανέφερε φέτος σε ισχύ την πολιτική που ορίζει ότι ξένες ΜΚΟ οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση από το αμερικανικό κράτος οφείλουν να πιστοποιούν ότι δεν κάνουν αμβλώσεις και δεν προτείνουν ούτε προωθούν τις αμβλώσεις ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού.

Η πρακτική αυτή -γνωστή ως Πολιτική της Πόλης του Μεξικού, ή global gag rule – διευρύνθηκε όσο ποτέ άλλοτε από τον Τραμπ με το προεδρικό διάταγμα της 23ης Ιανουαρίου: πλέον αφορά το σύνολο της αμερικανικής βοήθειας για προγράμματα υγείας παγκοσμίως και οδήγησε στην αναστολή της χορήγησης σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων σε βοήθεια.

Από την δική της πλευρά η υπηρεσία διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας της Σουηδίας, η Sida, κατέστησε σαφές ότι οι συμφωνίες χρηματοδότησης για προγράμματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας οργανώσεων οι οποίες συναινούν και εφαρμόζουν την πολιτική του Τραμπ θα ακυρωθούν και η υποστήριξη που χορηγεί σταδιακά θα πάψει.

«Η αμερικανική πολιτική έρχεται σε αντίθεση με τη σουηδική θέση», ανέφερε η Κάριν Γέμτιν, η γενική διευθύντρια της Sida. «Επαφίεται στις ίδιες τις γυναίκες να αποφασίσουν πότε και αν θέλουν να κάνουν παιδιά και πόσα (παιδιά)», εξήγησε η Γέμτιν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι τερματίζει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, την υπηρεσία του ΟΗΕ η οποία επικεντρώνεται στον οικογενειακό προγραμματισμό, την μητρική και παιδική υγεία.

Η Σουηδία έχει ταχθεί δημόσια εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει ο Τραμπ στο παρελθόν και νωρίτερα φέτος, εντάχθηκε σε μια πρωτοβουλία οκτώ χωρών για τη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει η νέα πρακτική της Ουάσινγκτον.

Βλέπουμε λοιπόν πως επιβάλλουν άμεσα ή έμμεσα τις εκτρώσεις παγκοσμίως, χτυπώντας είτε σε ηθικό είτε σε οικονομικό επίπεδο ανθρώπους και φορείς.

Και έπεται και συνέχεια…
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...