Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Διώκεται ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για τις δηλώσεις περί «κράτους Εξαρχιστάν»


Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη βρίσκεται ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, για τις δημόσιες δηλώσεις του που αφορούν τη στάση της ΕΛ.ΑΣ στο θέμα των Εξαρχείων.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Ντούμας μετά την απαγόρευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό” το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν».

Ο κ. Ντούμας αντιμετωπίζει την επιβολή της ανώτερης πειθαρχικής ποινής, δηλαδή αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση.

Την κίνηση πειθαρχικής δίωξης καταδικάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου συνδικαλιστικού λόγου.

Μάλιστα το Σωματείο των ειδικών φρουρών συνιστά στον κ. Τόσκα να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους – όπως σημειώνουν – το εγνωσμένο ζήτημα του «αβάτου » στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών:

«Πειθαρχική Δίωξη Προέδρου Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για Δημόσιες Τοποθετήσεις του»

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. , αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα “άβατα” και το “κράτος ” των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.-

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη , ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου ” στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.

Επισημαίνουμε ότι :

Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς

Η δίωξη εκπροσώπου εργαζομένων για την νόμιμη δράση του και τον καταγγελτικό λόγο του ,είναι τιμητική για τον ίδιο και σίγουρα ωφέλιμη για τα μέλη που εκπροσωπεί. Αντίθετα οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της Κυβέρνησης , προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους…

Εμείς από τη μεριά μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται, καλώντας σε συμπαράσταση και συστράτευση όλους του Συναδέλφους . Καλούμε επίσης, σε συμπαράσταση και την Φυσική μας Ηγεσία έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή, δεν θα ακολουθήσει διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια .


Πηγή: skai.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...