Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Mην αφήνετε το σκύλο σας στο αυτοκίνητο! Δείτε τον κτηνίατρο που έμεινε για 30' σε Ι.Χ.


Έχουμε τονίσει πολλές φορές μέσα από το adespoto.gr τον κίνδυνο της θερμοπληξίας ακόμα και αν αφήσουμε το σκύλο μας μόνο για ''5 λεπτά'' στο αυτοκίνητο. Ένας γενναίος κτηνίατρος έμεινε για 30' μέσα σε παρκαρισμένο όχημα με κλειστά παράθυρα για να δείξει τις συνέπειες της αυξημένης θερμοκρασίας σε έναν ζωντανό οργανισμό.

Στις ΗΠΑ αν αφήσεις το σκύλο σου στο αυτοκίνητο και ειδικά αν αυτός πεθάνει, συλλαμβάνεσαι και τιμωρείσαι. Είτε πετάγεσαι στο περίπτερο, είτε μπαίνεις να ψωνίσεις κάτι ή ακόμα χειρότερα αν απαγορεύεται κάπου η είσοδος κατοικιδίων και επιλέγεις να αφήσεις το ζώο σου....στο αμάξι, βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή του!

Για να καταλάβουμε όλοι ότι η παραμονή του ζώου σε ένα όχημα ακόμα και υπό σκιά το καλοκαίρι είναι άκρως επικίνδυνη για το ζώο, ο κτηνίατρος Ερνι Γουαρντ έγινε ο ίδιος ''πειραματόζωο''. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο είναι διπλή ή τριπλή απ ότι έξω. Ακόμα και αν αφήσουμε λίγο ανοιχτο το παράθυρο, στο αυτοκίνητο αυξάνεται κατά πολύ η θερμοκρασία.

Ο κτηνίατρος έκατσε μέσα στο αυτοκίνητο, με τα 4 παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά, όπως κάποιοι ανεύθυνοι επιλέγουν να κάνουν με το σκύλο τους.

Στα πρώτα 5 λεπτά η θερμοκρασία έφτασε στους 37 βαθμούς.

Στα 10 λεπτά η θερμοκρασία δεν ήταν ανεκτή, αφού σκαρφάλωσε στους 41 βαθμούς!

Μετά από 30 λεπτά το αυτοκίνητο έφτασε να έχει θερμοκρασία 47 βαθμών κελσίου!!!! Δεν υπάρχει αεράκι, ιδρώνεις, δεν αισθάνεσαι καλά και ενοχλείσαι. Το ζώο σίγουρα θα αρχίσει να αγχώνεται και να φοβάται μέχρι να φτάσει να εμφανίσει συμπτώματα θερμοπληξίας που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ:
-Βαρύ λαχάνιασμα
-Άφθονο σάλιο
-Ταχυπαλμία
-Ερυθρά ούλα ή γλώσσα
-Λήθαργος
-Έλλειψη συντονισμού
-Απροθυμία ή ανικανότητα να σηκωθεί
-Εμετός
-Διάρροια
-Αφασία

Εσείς θα μπορούσατε να αντέξετε εκεί μέσα? Γιατί λοιπόν να αντέχει το ζωάκι σας αυτό το βασανιστήριο?Μην παίρνετε το σκύλο μαζί αν έχετε εξωτερικές δουλειές σε καταστήματα που δεν επιτρέπουν ζώα. Είναι καλύτερο να μένει στο σπίτι.

Αν βγείτε βόλτα ή ταξιδεύετε και πρέπει να κάνετε στάση, κατεβάστε το ζώο από το όχημα και βάλτε το στη σκιά!
adespoto.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...