Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

WiFi4EU: Παντού θα είσαι δικτυωμένος και….παρακολουθούμενος (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου

Αν και με καθυστέρηση μερικών ετών, σε εφαρμογή τίθεται το διακρατικό πρόγραμμα WiFi4EU, που έχει σαν στόχο την πανταχού δικτύωση των Ευρωπαίων πολιτών οποιαδήποτε στιγμή. Η μόνη «απαίτηση» θα είναι να έχει κάποιος μία «έξυπνη συσκευή (gadget)» .

Απώτερος στόχος των Βρυξελλών είναι έως το 2020 να παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους τουρίστες ακόμη σε δημόσιους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, πλατείες, γήπεδα, δημοφιλείς λεωφόρους κ.α.

Υπολογίζεται πως μέχρι το 2020 θα έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα πάνω από 8.000 πόλεις , κοινότητες και χωριά στην Ευρώπη, με το ελεύθερο WiFi να εξαπλώνεται μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Μάλιστα αυτό είναι και ένας από τους όρους για τους οποίους ήδη έχουν δεσμευθεί οι λεγόμενες «έξυπνες πόλεις» της Ευρώπης.

Το WiFi4EU θα έχει έναν προϋπολογισμό που θα αγγίζει τα 120εκ. ευρώ, εντάσσοντας στην δεύτερη φάση του βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Ο γνωστός στις παγκοσμιοποιητικές του εξαγγελίες, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τοποθετήθηκε αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα:

«Συνδεσιμότητα προς όφελος όλων σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχει σημασία πού ζεις ή πόσα χρήματα κερδίζεις. Η πρότασή μας είναι να εφοδιαστεί κάθε ευρωπαϊκή κοινότητα , μικρή ή μεγάλη, με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020. Αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για εμάς».

Στοίχημα για τον ίδιο, αλλά και στοίχημα για την παγκόσμια αρχή, που θέλει όλους τους πολίτες της ανά πάσα στιγμή «διαθέσιμους» και μάλιστα on-line!

Το «καλύτερο» από όλα είναι πως το εγχείρημα αυτό θα χαίρει της άμεσης ανταπόκρισης του κόσμου:

el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...