Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Απλώνεται η Αγκυρα - Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας ανοίγει στο Μογκαντίσου της Σομαλίας


Φωτογραφία από somtribune.com

Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο εξωτερικό πρόκειται να ανοίξει το Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας του Μογκαντίσου σύμφωνα με το defense-blog.fr.
Το κόστος κατασκευής φέρεται να ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου 500 στρατιώτες θα μπορούν να εκπαιδεύονται ταυτόχρονα ενώ η βάση καταλαμβάνει 400 εκτάρια περιλαμβάνοντας τρία στρατιωτικά σχολεία, κοιτώνες και αποθήκες.

Περίπου 200 Τούρκοι στρατιώτες θα σταθμεύουν στη βάση στη Σομαλία, συμμετέχοντας σε ασκήσεις κατάρτισης. Δεν είναι σαφές εάν τα στρατεύματα θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή που σχετίζεται με τη σύγκρουση.

Έως 1.500 στρατιώτες μπορούν να σταθμεύσουν στο στρατόπεδο το οποίο θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το defense-blog.com η Σομαλία έχει βυθιστεί σε μια ένοπλη σύρραξη με ισλαμιστές μαχητές για περίπου δύο δεκαετίες. Η κρίση υπονόμευσε σημαντικά τις θέσεις της κυβέρνησης της χώρας στην επικράτεια της χώρας και την έκανε να βασίζεται σε εξωτερική βοήθεια, καθώς η Τουρκία είναι ένας από τους κύριους επενδυτές και παρόχους βοήθειας.
freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...