Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Φούτια Λακωνίας: Με κομμένο πόδι εντοπίστηκε άλογο που κακοποίησε άγρια ο ιδιοκτήτης του - Οι φωτογραφίες κυριολεκτικά «μιλούν» από μόνες τους (βίντεο)Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 1η Αυγούστου ένας άνδρας ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, κακοποιούσε άγρια το άλογο του στο χωριό Φούτια Λακωνίας με αποτέλεσμα να κοπεί το πόδι του ζώου. Καταγγελία σε βάρος του κατέθεσαν στην Αστυνομία τουρίστριες οι οποίες πήγαν για διακοπές στα Φούτια και διέμεναν σε οίκημα το οποίο και γειτνιάζει με το οικόπεδο στο οποίο ήταν δεμένα και το νεαρό άλογο αλλά και το ενήλικο θηλυκό, το οποίο ήταν επίσης δεμένο από το πόδι με σχοινί και ήταν φυσικά εκτεθειμένο ολημερίς στον ήλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr όταν οι τουρίστριες έβγαλαν φωτογραφίες το άλογο, που έκοψε μόνο του το άκρο του τραβώντας το σχοινί, αφού η πληγή είχε σαπίσει την σάρκα, άρχισαν να ρωτούν στο χωριό σε ποιον ανήκει το ζώο και τελικά δεν έλαβαν καμιά απάντηση αν και όλοι γνώριζαν.
Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε τα άλογα παρέμεναν χωρίς τροφή και νερό για καιρό και επιβίωναν κακήν κακώς μόνο επειδή κάποιοι που νοιάζονταν φρόντιζαν τουλάχιστον να τα ξεδιψάσουν. Εντούτοις αν και όλο το χωριό έβλεπε εδώ και έναν μήνα το ακρωτηριασμένο ζώο κανείς δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία ώστε να τιμωρηθεί ο βασανιστής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr ο δράστης ενημερώθηκε εγκαίρως για την καταγγελία σε βάρος του και πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο όπου ήταν δεμένο και το ενήλικο θηλυκό φρόντισε να το απομακρύνει από εκεί για να μην φανεί ότι κακοποιούσε και αυτό και το είχε όλη μέρα στον ήλιο δεμένο από το πόδι...

Το ζώο είναι σε άθλια κατάσταση και η επιβίωση του δεν είναι βέβαιη.
Οι τουρίστριες αφού δεν έβγαλαν άκρη με τους ντόπιους έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μονεμβασιάς και οι αστυνομικοί ευτυχώς έπραξαν αυτό που οφείλουν και έτσι συνέλαβαν τον βασανιστή των αλόγων στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Το νεαρό ζώο - που είναι περίπου ενός έτους - μεταφέρθηκε στην Σκάλα Λακωνίας και είναι υπό την επίβλεψη κτηνιάτρου Κώστα Κουρμπέλη αν και η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή, αφού το ζώο είναι γεμάτο σκουλήκια, αφυδατωμένο και εξαιρετικά ταλαιπωρημένο από τον πόνο τον οποίο νιώθει εδώ και πολύ καιρό. Το αν θα τα καταφέρει δεν είναι βέβαιο, εντούτοις αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες και τότε θα εξεταστεί και το αν θα αντέξει την πιθανότητα να τοποθετηθεί τεχνητό μέλος, καθώς είναι ακόμα μικρόσωμο.
Για το έγκλημα έχει ενημερωθεί και ο Πολιτιστικός - Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς, ο οποίος και δημοσίευσε το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που βλέπετε. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε τι είδους βασανιστήριο είναι το λεγόμενο παστούρωμα δηλαδή το δέσιμο των ποδιών των ζώων ώστε να παραμένουν ακινητοποιημένα. Οι φωτογραφίες κυριολεκτικά «μιλούν» από μόνες τους.

Πηγή: zoosos.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...