Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Εκπληκτικό ΒΙΝΤΕΟ: Έστησαν Μνημείο Ηρώων της Ρωσίας στην Μεσόγειο των Ελλήνων


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Υπάρχουν χώρες που τιμούν την ρωσική συμβολή στην μάχη κατά των ισλαμιστών στην Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν προκαλέσει τα κύματα μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι χώρες βρίσκονται στην Μεσόγειο των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου μέχρι σήμερα το «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» αντικατοπτρίζεται στα περισσότερα πρόσωπα της γειτονικής μας χώρας.

Στην ιταλική πόλη Vagli Sotto της Τοσκάνης στήθηκε μνημείο για τον πεσόντα ήρωα στρατιώτη της Ρωσίας, ο οποίος έπεσε το 2016 στην Συρία στην μάχη κατά των ορδών του Αλλάχ.

Ο 25χρονος αξιωματικός Alexander Prochorenko, επέλεξε να πεθάνει με τιμή για να μην διαποπεμφθεί η σορός του από τους ισλαμιστές, οι οποίοι τον είχαν περικυκλώσει την στιγμή που τελείωναν τα πυρομαχικά του, αιτούμενος από την ρωσική Αεροπορία να βομβαρδίσει ανηλεώς στις συντεταγμένες που βρίσκονταν ο ίδιος ώστε να πάρει μαζί του στον "άλλο κόσμο" τους επίδοξους δολοφόνους του.

Συγκεκριμένα, όταν του εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά και διαπίστωσε πως είχε περικυκλωθεί κάλεσε τα ρωσικά μαχητικά να βομβαρδίσουν την θέση του δίνοντας τις συντεταγμένες που είχε εγκλωβιστεί και έσπειρε το θάνατο σε εκατοντάδες ισλαμιστές.

«Ο αξιωματικός πέθανε σαν ήρωας καλώντας τα ρωσικά μαχητικά να διεξάγουν επιδρομές κυριολεκτικά πάνω του αφού είχε περικυκλωθεί από τους τρομοκράτες», τόνιζαν οι ανώτεροι του.

Έτσι, στην ιταλική πόλη οι δημοτικές Αρχές τίμησαν, με αφορμή αυτή την θυσία, την Ρωσία και τον Β. Πούτιν.

«Εκτιμάμε την πολιτική του Ρώσου Προέδρου εναντίον του ISIS», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Mario Puglia, κατά τα εγκαίνια του μνημείου.

Χαρακτήρισε τον πεσόντα Ρώσο αξιωματικό ως ήρωα, ο οποίος «έδωσε την ζωή του για όλους εμάς».

«Ως εκ τούτου ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να είναι περήφανος για την ηρωϊκή του πράξη», συμπλήρωσε με δέος.

Το άγαλμα από λευκό μάρμαρο ύψους δύο μέτρων, φιλοτεχνημένο από Γάλλο γλύπτη, δείχνει τον Ρώσο στρατιώτη να κοιτά προς τον ουρανό λίγο πριν την επίθεση της ρωσικής αεροπορίας, η οποία οδήγησε εκείνον στην αθανασία και τους ισλαμιστές τρομοκράτες στον βούρκο της καταστροφής.

Δείτε εικόνες από την τελετή εγκαινίων:
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...