Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας των ΜΜΕ

 
Αν και δεν γουστάρω τον Τράγκα, καθότι συστημικός δημοσιογράφος, εντούτοις, το κείμενο που ακολουθεί, βγάζει μεγάλες αλήθειες... θέτει προβληματισμούς...

Και το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ 150 ΕΩΣ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ;;;
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;;;
ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ... "ΜΠΙΖΝΕΣ";;;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ...
ΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΙΣΩΣ;
ΜΕ ΝΑΚΡΩΤΙΚΑ, ΙΣΩΣ;
ΜΕ ΟΠΛΑ, ΙΣΩΣ;;;
ΜΕ TRAFIKING, ΙΣΩΣ;;;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΖΕΙ;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ, ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ;;;Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Κι επειδή ξέρω από εφημερίδες, καθότι παλιά ήμουν εκδότρια  free press εφημερίδας, που έκλεισε γιατί έκανε αδέσμευτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία,  ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ...

ΙΔΩΜΕΝ!
Κινούμενη άμμος ο χώρος του τύπου στη μνημονιακή αποικία. 
«Καταπίνει» τις εφημερίδες και σκεπάζει αργά – σταθερά όλα τα κανάλια.ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ σε  χέρια νέων αφεντάδων που δέχτηκαν να σηκώσουν στις πλάτες αστρονομικά χρέη προς δημόσιο, τράπεζες και δημοσιογράφους. 

Ούτε ένας ξένος εκδότης δεν ενδιαφέρθηκε για τα ιστορικά ελληνικά συγκροτήματα. 

Είναι μηδαμινές οι κυκλοφορίες, τα έσοδα από το περίπτερο και από τη διαφήμιση.


Του Γιώργου Τράγκα


Σε μια εποχή που το «χαρτί» πεθαίνει σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα «λεφτάδες» καθοδηγούμενοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εφορμούν να καταλάβουν το ανύπαρκτο ταμείο του περιπτέρου. 


Πόσους δημοσιογράφους θα διώξουν; 
Πόσοι θα μείνουν άνεργοι; 
Πόσοι θα μείνουν και με ποιους μισθούς; 
Αναγνωστικό κοινό δεν υπάρχει. 
Κανείς δεν διαβάζει εφημερίδες. 
Γιατί να διαβάσει; 
Για να μάθει πως θα ζει χειρότερα σε λίγο; 
Το μαθαίνει και από τα ελάχιστα δελτία των τηλεοπτικών σταθμών και από το διαδίκτυο.


Ο ΠΗΓΑΣΟΣ  λέει ο νέος ιδιοκτήτης που προς το παρόν έχει παρκάρει τους τίτλους, θα έχει και τον αριστερό προσανατολισμό. 
Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και Μόσχα.  


Τα ΝΕΑ είχαν προ ημερών (τα διάβαζα μέσα στο αεροπλάνο) 4 φωτογραφίες του Μητσοτάκη στις πρώτες σελίδες (η μία με τον Αντετοκούμπο), ένα αφιέρωμα στον Κώστα Μπακογιάννη και στην περιφέρειά του και στην πρώτη σελίδα τον Τσίπρα με φόντο το Μαδούρο. 
Ουδεμία σχέση με τα παλαιά ΝΕΑ. 
Τα Λαμπράκεια. 


Εγώ, επειδή οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι αγωνιούν και ολοφυρόμενοι αναρωτιούνται που πάει η κατάσταση, θέλω να σημειώσω τα  εξής για να μην χτυπιούνται και να λάβουν τα μέτρα τους. 

Πως θα καλυφθεί μηνιαία τρύπα 4-6 εκατομμύρια που έχει ο ΔΟΛ ; 

Πως θα επισκευαστούν τα φτερά του ΠΗΓΑΣΟΥ, όταν πριν κλείσει έμπαινε φόρα παρτίδα μέσα, και τώρα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα ξαναμπεί βαθιά μέσα παίζοντας ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ, μνημονιακά και φιλορώσικα. 


Ποιος θα πάει να διαβάσει τέτοιες κομματικές εφημερίδες; 
Το αναγνωστικό κοινό βαρέθηκε τις ύβρεις, τη λασπολογία και τα κομματικά πυροτεχνήματα.


Αλλά να ήταν μόνο οι χαίνουσες πληγές των εφημερίδων. Το μεγαλύτερο πιεστήριο η Ίριδα αναμένεται να «σκάσει» και τα χρέη της, θα κατολισθήσουν ως βουνοπλαγιά επάνω στη ρημαγμένη περιοχή του τύπου και των προμηθευτών του (χαρτιά, μελάνια κ.λ.π).


Το πρακτορείο Ευρώπη έχει μοιράσει ένα κάρο ακάλυπτες επιταγές. Πληρωμές και προκαταβολές σε διάφορα έντυπα – πελάτες του. Τώρα αυτές σφραγίζονται κάνοντας ακόμη πιο τοξικό το περιβάλλον. 


Αποδεικνύεται ότι τόσα χρόνια τα μαγαζιά των Μπομπολαίων και των Ψυχάρηδων δούλευαν με δανεικά και αγύριστα και το κράτος – (όλες οι κυβερνήσεις) τους είχαν εθνικούς εργολάβους, προμηθευτές και αφεντικά.


Προφητεία: Τα νέα αφεντικά θα χάσουν από 150 έως 250 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τριετία. Δεν ξέρω ποιες κυβερνήσεις και με ποιους τρόπους θα τους καλύψουν τα έξοδα και τα χρέη.


Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω την επίσκεψη που είχε κάνει στο γραφείο μου αριστερός Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ουσιαστικός υπάλληλος του Λαμπρακιστάν. Μου είχε πει: «Γιώργο μου, δεν  μπορούμε όλοι να γίνουμε Λαμπράκηδες». Ευτυχώς… Γιατί αυτοί όλοι άφησαν, όπως σωστά είχα προβλέψει σε άρθρα μου, απλήρωτους και άνεργους χιλιάδες συναδέλφους.


 
Πηγήattikanea
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...