Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Ένα απλό εξάρτημα μπορεί να κάνει τα πλυντήρια πιο ελαφριά και οικολογικά

 http://www.enallaktikos.gr/img78555_a40cd81a5a899a3147c0e42a0bb4c851.jpg
Ένα απλό εξάρτημα που μειώνει το βάρος των πλυντηρίων, θα μπορούσε να εξοικονομήσει καύσιμα, να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τους τραυματισμούς της πλάτης, σύμφωνα με ερευνητές.

Ένα τυπικό πλυντήριο ρούχων φτιάχνεται από περίπου 25 κιλά τσιμέντου για να μην κινείται κατά τη διάρκεια των περιστροφών του κάδου.

Μια νέα εφεύρεση, έρχεται για να αντικαταστήσει το κομμάτι τσιμέντου με ένα ένα σφραγιζόμενο πλαστικό δοχείο που γεμίζει με νερό - αλλά μόνο όταν το πλυντήριο έχει τοποθετηθεί στην τελική του θέση.

Η ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Nottingham Trent λέει ότι η αλλαγή καθιστά τις συσκευές πιο εύχρηστες - και φθηνότερες - κατά τη μεταφορά τους.

Με την αντικατάσταση του τσιμέντου με κενά δοχεία, το βάρος της συσκευής μειώνεται κατά ένα τρίτο.

Αν η συγκεκριμένη αλλαγή καθιερωθεί στην κατασκευή πλυντηρίων, θα μειώσει το βάρος των φορτηγών που μεταφέρουν τις συσκευές και κατ' επέκταση θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα..

Η έρευνα δείχνει ότι με περίπου 3,5 εκατομμύρια πλυντήρια που πωλούνται ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νέα συσκευή θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 44,625 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...