Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κι όμως, εξοπλίζουν μαζικά τους μουσουλμάνους για να…φυλάνε τα τεμένη! - Εικόνες που έρχονται και στην Ευρώπη


Γιατί το παρακάτω «παράδειγμα του Αφγανιστάν» αποτελεί κακό οιωνό για την Ευρώπη των ανοικτών συνόρων;

Οι αφγανικές αρχές στρατολογούν πολίτες και τους δίνουν όπλα για να φρουρούν τεμένη, καθώς πλησιάζει το νέο έτος για τους μουσουλμάνους και ο ιερός μήνας του Μουχάραμ για τους σιίτες, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της μειονότητας αυτής.

Ο Αφγανός υπουργός Εσωτερικών Ουάις Μπαρμάκ δήλωσε ότι θα αναπτυχθούν επιπλέον δυνάμεις σε χώρους λατρείας που θεωρείται πως μπορεί να απειληθούν κατά την Ασούρα, μια από τις σημαντικότερες επετείους του σιιτικού ημερολογίου, την 30ή Σεπτεμβρίου.

Δήλωσε επίσης ότι μοιράζονται όπλα «σε εκατοντάδες ανθρώπους» έπειτα από μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων και εκπροσώπων των σιιτών.

«Περισσότερες δυνάμεις θα σταθμεύουν σε χώρους λατρείας μετά την έναρξη του Μουχάραμ (σ.σ. του πρώτου μήνα στο ισλαμικό ημερολόγιο). Η εκπαίδευση εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι στρατολογήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τον σκοπό αυτό έχει πρακτικά ολοκληρωθεί», ανέφερε ο υπουργός σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση.

«Λήφθηκαν μέτρα για να εξασφαλιστεί η διανομή όπλων και άλλων απαραίτητων εφοδίων στους νεοσύλλεκτους, καθώς και μιας αμοιβής», πρόσθεσε.

«Μετά τα πρόσφατα ατυχή γεγονότα, ο πληθυσμός δεν πρέπει να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας για την προστασία του», υποστήριξε από την πλευρά του ο δεύτερος αντιπρόεδρος της χώρας Σαρουάρντ Ντανίς.

«Ο πολίτες, ειδικά οι νέοι, πρέπει να οργανωθούν για να προστατεύσουν τα τεμένη στις περιοχές τους κατά τη διάρκεια του Μουχάραμ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η διανομή όπλων σε χώρους λατρείας και σε ανθρώπους οι οποίοι στρατολογήθηκαν πρόσφατα, καθώς και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, θα αρχίσει σύντομα», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο στρατηγός Μουράντ Αλί Μουράντ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Από το καλοκαίρι του 2016 η σιιτική κοινότητα του Αφγανιστάν έχει υποστεί πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων και βομβιστών-καμικάζι, ιδιαίτερα μέσα σε τεμένη κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών.

Τον περασμένο μήνα, την 25η Αυγούστου 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν διαπράχθηκε επίθεση σε κατάμεστο τέμενος την ώρα της προσευχής της Παρασκευής· ενώ την 1η Αυγούστου, 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι του ΙΚ μέσα σε τέμενος στη Χεράτ (δυτικά).

Η επίθεση εκείνη προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης, η οποία κατηγορήθηκε ότι έχει εγκαταλείψει τη σιιτική μειονότητα και δεν της προσφέρει καμιά προστασία.

Σας φαίνονται μήπως μακρινές αυτές οι εικόνες, με χιλιάδες επί χιλιάδων μουσουλμάνους να αναλαμβάνουν προσωπικά την φύλαξη των ισλαμικών μνημείων και ναών, αποτελώντας ουσιαστικά ένα κράτος εν κράτει;

Στην ισλαμοκρατούμενη Ευρώπη της…αλληλεγγύης, είναι απλά θέμα χρόνου.el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...