Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…. ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: H ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΕΡΜΠΙΛ!


Η Ελλάδα με μια ξαφνική της κίνηση ανοίγει προξενείο στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν! Η Ελλάδα αναβαθμίζει την εμπορική εκπροσώπηση που είχε στο Έρμπιλ σε επίπεδο προξενείου.
Για αυτό τον λόγο ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ιράκ Διονύσιος Κιβέτος μαζί με μια επιτροπή διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών, με μια ξαφνική κίνηση πριν από το δημοψήφισμα πήγαν συναντήσεις στο Ερμπιλ.
Ο πρόξενος Διονύσιος Κιβέτος στην συνάντηση που είχε στο Ερμπιλ με τον υπεύθυνο Εξωτερικών Σχέσεων του Μπαρζανί, Φαλάχ Μουσταφά, εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις Αθήνας και Έρμπιλ πριν και μετά από το δημοψήφισμα που πλησιάζει.
Αναφέρεται πως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από αυτή την συνάντηση, ο πρόξενος Κιβέτος μετέφερε ο ίδιος προσωπικά στον Φαλάχ Μουσταφά την πρόθεση η εμπορική μέχρι τώρα εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Έρμπιλ να αναβαθμιστεί στο επίπεδο του προξενείου και του είπε πως η Ελλάδα σε αυτό το δύσκολο διάστημα είναι δίπλα στο Έρμπιλ.
Θέμα ενδιαφέροντος αποτελεί τώρα το πώς θα εκληφθεί από την Άγκυρα αυτή η κίνηση της τελευταίας στιγμής της Ελλάδας πριν από το δημοψήφισμα.
……………
http://www.birlikgazetesi.net/haberler/13225-yunanstan-erble-bakonsolosluk-aciyor.html
20/9/2017
Σχ: Σκασίλα μας το πώς θα το εκλάβει η Άγκυρα. Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε κιόλας να ανοίξουμε εκεί προξενείο. Να θυμίσουμε εδώ πως η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Κοσσοβο και από τις πρώτες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως ¨Μακεδονία¨.
Η Άγκυρα νοιάστηκε τότε το πώς θα εκλάμβαναν την πράξη της η Σερβία και η Ελλάδα;tourkikanea.gr


hellasforce
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...