Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Ασκηση στην Καλιφόρνια για σεισμό 7 ρίχτερ - Περιμένοντας τον μεγάλο σεισμό στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα (vid)


Περιμένοντας τον μεγάλο σεισμό στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα,η Καλιφόρνια θα πραγματοποιήσει ασκήσεις έκτακτης ανάγκης, μεγάλης κλίμακας ,για την προετοιμασία περισσότερων από 9,3 εκατομμυρίων ατόμων για επικείμενο σεισμό μεγέθους 7 ή περισσότερων ρίχτερ.Οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι στο αμερικανικό κράτος έχει καθυστερήσει να εκδηλωθεί μεγάλος σεισμός εδώ και δεκαετίες.Τα ρήγματα στο Κόλπο της Καλιφόρνιας την φέρνουν στο επίκεντρο για ένα μεγάλο σεισμό στα επόμενα 30 χρόνια.

Μια σειρά από σεισμούς στον Ειρηνικό προκαλούν φόβους ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος.
Μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες, η Καλιφόρνια χτυπήθηκε από 671 σεισμούς, σύμφωνα με το Earthquake Track.Ο ισχυρότερος σεισμός, με μέγεθος 5.7 ρίχτερ, έπληξε τη Ferndale, στη νότια Καλιφόρνια.
Προκειμένου να προετοιμαστούν οι κάτοικοι για το χειρότερο, το Σεισμικό Κέντρο της Νότιας Καλιφόρνιας πραγματοποιεί σεισμικές ασκήσεις σε όλη την πολιτεία στις 19 Οκτωβρίου.
Τα σχολεία, τα κολέγια, οι επιχειρήσεις και οι κοινοτικές ομάδες θα συμμετέχουν στην άσκηση.
"Ο καθένας, παντού θα πρέπει να γνωρίζει πώς να προστατευθεί σε σεισμό", δήλωσε ο Mark Benthien, συντονιστής του Global ShakeOut , στο Κέντρο Σεισμού της Νότιας Καλιφόρνιας.
"Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια, οι σεισμοί του Σεπτεμβρίου στο Μεξικό και οι πρόσφατοι τυφώνες μας θυμίζουν ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό."
"Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε ζωές, όταν χτυπηθούμε από τον επόμενο μεγάλο σεισμό, που οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι έρχεται".


dailystar.co.uk


AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY STAR : Corfiatiko.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...