Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Προσοχή στα Hoaxes από τα “Ellinika Hoaxes”Έχω πέσει ο ίδιος θύμα της συγκεκριμένης σελίδας. Θα αναφέρω παρακάτω για ποιο θέμα.
Σάλος έχει προκληθεί και πάλι με το θέμα της Γερμανίδας τουρίστριας που αρνήθηκε να πληρώσει ταξί. Μια 100% πραγματική είδηση που διέψευσαν τα “Ellinika Hoaxes”

Διαψεύδει τα ellinikahoaxes ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ν. Χανιών

Έφαγαν πολύ κράξιμο τα “Ellinika Hoaxes” για την ιστορία αυτή όπως και δεκάδες άλλες. Φυσικά και η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή όπως δημοσιεύει και η αστυνομία στο ανεπίσημο blog αστυνομικών.
Δεν είναι η πρώτη φορά.
Όταν έβγαλα το σκάνδαλο την αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία της Ελλάδας από τα Λίντλ (το οποίο οδήγησε και σε μήνυση κατά των Λίντλ) έσπευσαν πάλι τα “Ellinika Hoaxes”  να το διαψεύσουν.
Ήταν εντελώς εξόφθαλμο. Το άρθρο μου είχε λινκ στην ίδια τη σελίδα του Λίντλ και τα φυλλάδια του ίδιου του Λίντλ. Χρήστες μάλιστα πήγαν σε υποκαταστήματα και γύρισαν βίντεο δείχνοντας τη σημαία χωρίς το σταυρό σε προϊόντα. Ξεφτίλα.Η ερώτησή μου είναι γιατί τόσα λάθη από τα “Ellinika Hoaxes” και τόση βιασύνη.

Η απορία μου είναι ποιος όρισε τους παρακάτω

Θοδωρής Δανιηλίδης – Ιδρυτής, Συντονιστής ερευνών
Θάνος Σ. Επαχτίτης – Διαχειριστής, Συντονιστής ιστοσελίδας
Γιώργος Γιώτης – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Μάριος Φωτίου- Αρθρογράφος, Ερευνητής
Στάμος Αρχοντής – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Δημήτρης Αλικάκος – Δημοσιογραφική επιμέλεια
ως φωστήρες που θα μας πουν τι είναι αληθές και τι όχι. Ποια επιστημονική κατάρτιση έχουν οι άνθρωποι αυτοί εκτός του “blogger” που είναι και η γιαγιά μου;
Τουλάχιστον αν έκαναν καλή δουλειά δεν θα έγραφα και τίποτα.
Με ποια μεθοδολογία επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν άρθρα; Έχει κάποια επιστημονική βάση; Μήπως η μέθοδος λέγεται Google Search;
Το μόνο που γράφουν στη σελίδα είναι το παρακάτω ασαφές κείμενο
Τα «ellinikahoaxes.gr» είναι η πρώτη, και μέχρι στιγμής μοναδική, συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ιντερνέτ. Εργαλείο μας είναι έρευνα και συλλογή στοιχείων από αξιόπιστες πηγές.
Η συντακτική ομάδα (πρώην bloggers) αποτελείται από άτομα με εμπειρία στην αναγνώριση και κατάρριψη μύθων, ψευδών ειδήσεων, πλαστών βίντεο – φωτογραφιών και hoaxes.
Κοινή πεποίθησή μας είναι ότι το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, οι μύθοι και τα ψέματα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, τόσο στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» και «γεγονότα» από τον χώρο των επιστημών. Από την ιστορία και την αστροφυσική, μέχρι ακόμα και την ιατρική. Το κίνητρο του κέρδους, σε συνδυασμό με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και εφαρμογής των νόμων, φτάνουν να συνιστούν απειλή, κυρίως όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών.
Η προσπάθειά μας δεν είναι σταυροφορία. Είναι πρώτα δική μας ανάγκη να γνωρίζουμε την αλήθεια, την οποία θέλουμε να μοιραστούμε. Αυτό που δεν καταπίνουμε εμείς «αμάσητο», επιθυμούμε να το γνωρίζετε κι εσείς.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα συμπεράσματα σε κάθε έρευνά μας, αν τα επιχειρήματά της «άλλης πλευράς» μπορούν να αποδειχθούν με βάση μαρτυρίες και αξιόπιστες πηγές. Μέχρι τότε θα ερευνούμε και θα καταρρίπτουμε.
Γιατί όπως σχολίασε και ο Σωκράτης στο facebook: «Πίστευε και μη ερεύνα. Ερευνούν για σένα τα “ellinikahoaxes.gr”».
Ευχαριστούμε.
Γιατί τόση βιασύνη πολλές φορές να βγάλουν ψευδή μια είδηση που είναι 100% αληθινή; Εξόφθαλμα αληθινή; Τι συμβαίνει;
Πως ακριβώς χρηματοδοτείται μια σελίδα με 6 άτομα προσωπικό;
Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι οι αδαείς χρήστες χρησιμοποιούν αυτή τη σελίδα ως σελίδα αναφοράς. Άνθρωποι που δεν έχουν την κριτική ικανότητα να καταλάβουν μόνοι τους τι είναι αληθές και ψευδές και το θέλουν σερβιρισμένο στο πιάτο. Άνθρωποι θύματα τέτοιων σελίδων.
Ερευνούν για σένα τα “ellinikahoaxes.gr”. Εσύ είσαι ανίκανος.
Ψάξτε το λίγο και προσοχή στα Hoaxes.


tomsnews.deΔείτε επίσης:

Απάντηση στους άντρες με τα πούπουλα

Ναρκαλιευτής “απενεργοποιεί” ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο και πρέπει να πάρει παράσημο!

Έχουν πάθει κατάρριψη εγκεφάλου, δεν εξηγείται αλλιώς!

Τον μόνο 'μύθο' που έχουν 'καταρρίψει' τα Ελληνικά Hoaxes είναι ο ...

Τα άρθρα της AllNewz (The Secret Real Truth και όχι μόνο) λογοκρίνονται από ομάδες του facebook ...

Καταρρίπτεται: «Τα Ελληνικά Hoaxes αποκαλύπτουν τις απάτες του διαδικτύου»!
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...