Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Η «ακέφαλη Αφροδίτη του Μετρό Θεσσαλονίκης» εκθέτει τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» Γ. Μυλόπουλο...


Βλέπω την είδηση για αυτή την εκπληκτική Αφροδίτη που βρέθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Λόγω ενδιαφέροντος που έχω για τέτοια θέματα, ψάχνω να δω που ακριβώς βρέθηκε, πως βρέθηκε, τι διαστάσεις έχει και (βασικό) τι αιώνα είναι. Κάποια τέλος πάντων πληροφορία για το εύρημα. Παντού πέφτω πάνω στο ίδιο. Η «ακέφαλη Αφροδίτη του Μετρό Θεσσαλονίκης» με «πηγή» το… facebook του πρόεδρου της «Αττικό Μετρό Α.Ε» Γιάννη Μυλόπουλου. Δηλαδή ο πρόεδρος του Μετρό, χωρίς να έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα έβγαλε μία φωτογραφία ή είχε στην κατοχή του μία φωτογραφία με ένα τέτοιο εύρημα και απλά το πόσταρε όπως ποστάρει τις διακοπές του στην σελίδα του (!) να πάρει κανά like και αυτή είναι η ανακοίνωση του ευρήματος. Δεν είμαστε με τα καλά μας. Πλέον σε αυτή την χώρα από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, δεν υπάρχει καμία συνείδηση της θεσμικής οδού των πραγμάτων και το κάθε πρόσωπο που κατέχει μία θέση, νομίζει ότι ο ίδιος είναι πλέον ο θεσμός, χαρακτηριστικό δείγμα πως σε αυτή την χώρα ο καθένας κάνει ό, τι θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει.
-------------
Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.
Ένα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλόνικης. Την είδηση για το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος.
Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.
«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.».http://www.press-gr.com/2018/02/blog-post_1176.html
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...