Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Μελέτη αποκαλύπτει πως οι άνθρωποι που έχουν γάτα είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους που έχουν σκύλο.Μελέτη αποκαλύπτει πως οι άνθρωποι που έχουν γάτα είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους που έχουν σκύλο.

Όλοι έχουμε ακούσει διάφορα που λέγονται, είτε για τους σκύλους, είτε για τις γάτες.
Άλλοι πιστεύουν πως οι σκύλοι είναι οι πιο πιστοί σύντροφοι κι άλλοι ότι οι γάτες ξέρουν να αγαπάνε και να μην υποτάσσονται.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η κόντρα μεταξύ εκείνων που προτιμούν τους σκύλους και εκείνων που προτιμούν τις γάτες έχει ρίζες πολύ παλιές, ενώ η αθώα κατά τ’ άλλα απάντηση στην ερώτηση – παγίδα του αν είσαι γατόφιλος ή λάτρης των σκύλων, θα μπορούσε να είναι και το τέλος μιας σχέσης!!

Αν χρησιμοποιήσουμε τα στερεότυπα, εκείνοι που αγαπούν τις γάτες, είναι άνθρωποι μοναχικοί, συνήθως γυναίκες που δεν έχουν οικογένεια και έχουν προτιμήσει την απομόνωση. Από την άλλη οι λάτρεις των σκύλων, είναι αθλητικοί, δραστήριοι, με μια ζωή γεμάτη ανθρώπους και ευδιάθετοι!

Μόνο που ήρθε η στιγμή αυτά τα στερεότυπα να ανατραπούν!
Μια μελέτη που έγινε πρόσφατα έρχεται να κάνει τους γατό-φίλους να πάρουν το αίμα τους πίσω για όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν ακούσει.

Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη που έγινε στο Carroll University, κατέληξαν πως οι διαφορές ανάμεσα σε σε εκείνους που προτιμούν τις γάτες από εκείνους που προτιμούν τους σκύλους, είναι τόσο σε επίπεδο ευφυίας, σε οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο, ανακηρύσσοντας τους γατόφιλους πιο έξυπνους!!

Θεωρούν λοιπόν πως εκείνοι που προτιμούν τις γάτες έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας, απολαμβάνουν την απομόνωση γιατί διαβάζουν πιο πολύ, ξέρουν να κρίνουν καλύτερα τους χαρακτήρες των ανθρώπων και έχουν υψηλότερο οικονομικό επίπεδο.

“Είναι λογικό να είσαι πιο εξωστρεφής όταν έχεις σκύλο, ακόμα και για την βόλτα του συναντάς κόσμο, πρέπει να κυκλοφορήσεις και να έρθεις σε επαφή με άλλους ανθρώπους, την στιγμή που όταν έχεις γάτα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα αυτά και αρκεί να χαλαρώνεις με ένα βιβλίο κι εκείνη να είναι κάπου γύρω σου” τονίζει ο υπεύθυνος της μελέτης θέλοντας να τονίσει τις διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης των δύο πλευρών.

Όταν είσαι (όπως η γάτα σου) αντικομφορμιστής, ανεξάρτητος και ελεύθερος, θες να διαθέτεις το χρόνο σου όπως επιθυμείς εσύ και οι δεσμεύσεις του σκύλου δεν σου ταιριάζουν! Προτιμάς πάντα το διάβασμα, την μουσική και τον χρόνο με τον εαυτό σου!

Οι γάτες φημίζονται για την ευφυία τους. Έχουν 300 εκατομμύρια νεύρωνες την στιγμή που τα σκυλιά έχουν περίπου τους μισούς και το ένστικτο επιβίωσής τους είναι πολύ υψηλότερο!

Οι μυστηριώδεις και γοητευτικές γάτες, έχουν τον τρόπο τους να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, να ζητάνε αυτό που θέλουν (και να το παίρνουν), είναι ζωηρές και δυναμικές και το κυριότερο ξέρουν να δίνουν χώρο και χρόνο στους “συγκάτοικούς” τους.

Οι σκύλοι από την άλλη είναι εξαρτημένοι από τα αφεντικά τους, δεν μπορούν εύκολα να ζήσουν και να επιβιώσουν χωρίς την φροντίδα τους, αν και γι’αυτό θα μπορούσε να οφείλεται και το γεγονός πως τα σκυλιά εντάχθηκαν στις ανθρώπινες κοινωνίες πολύ νωρίτερα από τις γάτες.

Οι γάτες είναι η εικόνα της ανεξαρτησίας, της αυτονομίας και σύμφωνα με την προαναφερόμενη μελέτη, έτσι είναι και οι άνθρωποι που τις επιλέγουν!

Είτε προτιμάτε το γαύγισμα είτε το νιαούρισμα, η συνύπαρξη με τα ζώα δίνει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο και η φροντίδα τους είναι ότι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε κι ότι καλύτερο θα μπορούσατε να μάθετε στα παιδιά σας!


διαφορετικο
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...