Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Η ομολογία Σοκ... «ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα»


Εν αντιθέσει με ό,τι διατράνωναν πριν μερικά χρόνια οι υποστηριχτές των «ανοικτών συνόρων».

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Η χθεσινή συζήτηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρόλο που υπήρχαν και «εκκωφαντικές» εξαιρέσεις, ήταν μια καλή συζήτηση. Το αντικείμενο του νομοσχέδιου δεν είναι μόνο τα ζητήματα ασύλου, είναι και ζητήματα υποδοχής, αδειών διαμονής για τους νόμιμους μετανάστες, καλύπτει δηλαδή αρκετά θέματα, τα οποία διευκολύνουν την όσο καλύτερη διαχείριση αυτού του δύσκολου και διαχρονικού ζητήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού με τα πολλά απρόβλεπτα. Πέρα από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπήρξε αποδοχή από «το Ποτάμι», ενώ κάποιες άλλες δυνάμεις δεν ψήφισαν κατά και αυτό είναι πολύ θετικό.

Ζητήματα, όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, η ενίσχυση των δευτεροβάθμιων επιτροπών για να γίνεται πιο γρήγορα η εξέταση των προσφυγών για άσυλο σε δεύτερο βαθμό κλπ, ψηφίστηκαν με ευρύτερη πλειοψηφία και προχωράμε στην άμεση υλοποίηση με τη σύνταξη των κανονιστικών διατάξεων» επισήμανε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ χαρακτηριστικό και τραγικό συνάμα, ότι ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που έχει να κάνει με την κατάσταση στην περιοχή μας, όταν τις ίδιες ώρες, είχαμε τα τραγικά γεγονότα από την πλευρά των Ισραηλινών στη Μέση Ανατολή».

Ασκώντας κριτική στις άλλες πολιτικές δυνάμεις ο υφυπουργός σημείωσε:

«Όπως ανέφερε και ο υπουργός θα ήταν καλό οι προτάσεις που κάνουν να είναι πιο συγκεκριμένες. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση, αρκεί να μπορεί να υλοποιηθεί. Δηλαδή δεν μπορεί να λέμε σήμερα ότι πρέπει να μεταφέρουμε όλους του πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, να τους δώσουμε χαρτιά και να πάνε στις χώρες που θέλουν. Αυτή η πρόταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Τα σύνορά μας είναι κλειστά και η Ευρώπη δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίστοιχα, μπορώ να αναφερθώ και στις προτάσεις σχετικά με το να μην δεχόμαστε πρόσφυγες στη χώρα μας ή να αδειάσουμε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, πιστεύοντας ότι την επόμενη ημέρα δεν θα ξαναγεμίσουν με τον ίδιο αριθμό. Θα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι μαγικές λύσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν υπάρχουν, μόνο προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείρισή του».Σχόλιο el.gr: Τα ακριβώς αντίθετα υποστήριζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με το μεγάλο ξέσπασμα του προσφυγικού προβλήματος στην περιοχή μας, υποσχόμενα πως η παρουσία των προσφυγικών πληθυσμών στα ελληνικά νησιά και αλλού θα ήταν…προσωρινή.

Αλλά για ακόμη μία φορά, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο αποδεικνύεται πως «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»

Θυμηθείτε:
el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...