Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Το κίνημα της Σημαίας: Καλούν σε διαμαρτυρία με σημαία σε κάθε σπίτιΤο κίνημα της Σημαίας: Καλούν σε διαμαρτυρία με σημαία σε κάθε σπίτι

Η ομάδα παροτρύνει τους Έλληνες πολίτες να βάλουν μία σημαία στο σπίτι τους στις 11 Ιουλίου και να την αφήσουν, μέχρις ότου ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ένα νέο κίνημα εναντίον της συμφωνίας η οποία υπεγράφη με τα Σκόπια στις Πρέσπες έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook.

Η ομάδα «Το κίνημα της σημαίας» παρακινεί τους πολίτες να βάλουν μία σημαία στο σπίτι τους, στις 11 Ιουλίου και να την αφήσουν εκεί, μέχρι να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, ως έναν ειρηνικό τρόπο διαμαρτυρίας.

«Η ομάδα γίνεται με σκοπό την συνέχιση του αγώνα μας και μετά τα συλλαλητήρια», επισημαίνεται στην περιγραφή.

Αναλυτικά, οι διαχειριστές σημειώνουν:

«Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα, όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε αγώνα, πάνω από κομματικές ιδεολογίες να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Επειδή ακούγονται διάφορα περί αρμοδιότητας της Βουλής για τελική συμφωνία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δεχόμαστε καμιά συγκυριακή πλειοψηφία στην Βουλή για τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Επίσης δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση την όποια παθητική στάση και αυτό που κάποιοι αναφέρουν ως αναγνώριση της απόφασης της πλειοψηφίας. Στα κορυφαία εθνικά ζητήματα στις δημοκρατίες αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός.

Άλλωστε είμαστε η χώρα που δίδαξε και εμπέδωσε την δημοκρατία. Αποφάσεις ερήμην του λαού σε τέτοια κορυφαία ζητήματα λαμβάνονται σε απολυταρχικά καθεστώτα. Άλλωστε πουθενά δεν έχει εξουσιοδοτηθεί η κυβέρνηση από τις προγραμματικές θέσεις της από το εκλογικό σώμα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την χρήση του ονόματος της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα αποτελέσει μαύρη εθνική σελίδα και θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στην συνοχή και στην ομοψυχία των Ελλήνων. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε αγώνα, πάνω από κομματικές ιδεολογίες.

ΖΗΤΑΜΕ

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».

Δείτε την ομάδα εδώ.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...