Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ....


ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ....


https://youtu.be/_nVlgxZA00Y?t=72

Οι ομάδες αίματος ,κατά γενική ομολογία ανακαλύφθηκαν από τον αυστριακό επιστήμονα Karl Landsteiner το 1900 κι αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο που καθορίζει, το ποιοί είμαστε..Μάλιστα αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στην Ιαπωνία, ώστε να βρει κάποιος δουλειά ή σύντροφο γι αυτό σε Ιαπωνία και Κορέα , το Προφίλ του Facebook διαθέτει πεδίο για την ομάδα αίματος ! Το όλο θέμα ξεκίνησε το 1927, όταν ο Furukawa Takeji, εργαζόμενος στη διεύθυνση ενός Γυμνασίου Θηλέων και μελετώντας τους διάφορους χαρακτήρες των μαθητών, δημοσίευσε την εργασία του με τίτλο: «The Study of Temperament Through Blood Type» (Η Μελέτη της ιδιοσυγκρασίας μέσα από τον τύπο Αίματος)..και υποστήριζε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ αίματος – προσωπικότητας. Ο Takeji κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι είναι απλά όντα με δύο βασικούς τύπους προσωπικότητας, αυτούς με ομάδα αίματος Α που είναι ήπιων τόνων και σκεπτόμενοι και τους άλλους με ομάδα Β που είναι εξωστρεφείς, με έντονο ταμπεραμέντο .Σκεφτείτε πως..κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ,τα ιαπωνικά στρατεύματα ήταν χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με τον τύπο του αίματός τους. Το 1970, ο Masahiko και αργότερα ο Toshitaka Nomi άρχισαν να ερευνούν πλέον μεθοδικά τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι τύποι αίματος επηρεάζουν τομείς της ζωής ενός ατόμου, όπως τις σχέσεις... την εργασία ή τα ενδιαφέροντα.Οι βασικοί λοιπόν τύποι αίματος – προσωπικότητας κατά τους Ιάπωνες φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά:
ΟΜΑΔΑ Α – Ο Αγρότης
Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α έχουν σταθερότητα που τους βοηθά να παραμένουν ψύχραιμοι σε διάφορες κρίσεις, όταν όλοι οι άλλοι πανικοβάλλονται. Αποφεύγουν τις αντιπαραθέσεις και νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Είναι ντροπαλοί και τους αρέσει να απομονώνονται κατά καιρούς για να βρίσκουν την ηρεμία τους. Παρόλο που θέλουν να ζουν αρμονικά και είναι πολύ ευγενικοί, ορισμένες φορές αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν με τους υπόλοιπους. Είναι πολύ υπεύθυνοι και αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε εργασία. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α αναζητούν την επιτυχία και είναι τελειομανή. Επίσης είναι πολύ δημιουργικά και τα πιο καλλιτεχνικά από όλα τα άλλα εξαιτίας της ευαισθησίας τους.
Ταιριάζει με άτομα της ομάδας Α και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ Β – Ο κυνηγός
Τα άτομα με ομάδα αίματος Β είναι τα πιο πρακτικά απ’ όλα. Εξειδικεύονται με ό, τι κι αν καταπιαστούν και όταν ξεκινούν ένα έργο αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να το αναλύσουν και να το κατανοήσουν. Συγκεντρώνονται απόλυτα σε αυτό που ασχολούνται. Θέτουν στόχους και τους ακολουθούν έως το τέλος, ακόμα κι αν η επίτευξή τους φαντάζει απίθανη. Δυσκολεύονται να συνεργαστούν με άλλους καθώς τους αρέσει να ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και απόψεις. Είναι ατομικιστές και δίνουν περισσότερη σημασία στη λογική παρά στα συναισθήματα γι’ αυτό και ορισμένες φορές δείχνουν ψυχροί και σοβαροί.Ταιριάζει με άτομα της ομάδας Β και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ 0 – Ο πολεμιστής
Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 είναι εξωστρεφή, δραστήρια και κοινωνικά. Είναι τα πιο ευέλικτα απ’ όλες τις κατηγορίες. Εύκολα ξεκινούν διάφορα έργα και το ίδιο εύκολα βαριούνται εύκολα και τα παρατούν. Είναι κατά βάση ανεξάρτητα και ασυμβίβαστα. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 λένε πάντα αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Ακούν τη γνώμη των άλλων αλλά σπάνια την ακολουθούν .Συνήθως είναι το επίκεντρο της προσοχής κι έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση.Ταιριάζει με άτομα της ομάδας 0 και ΑΒ

ΟΜΑΔΑ ΑΒ – Ο ανθρωπιστής
Τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος δύσκολα τα χαρακτηρίζει κάποιος γιατί έχουν στοιχεία και από τις δύο κατηγορίες, την Α και τη Β. Για παράδειγμα είναι ταυτόχρονα ντροπαλά αλλά εξωστρεφή. Ευμετάβλητα, εύκολα πηγαίνουν από τη μια πλευρά στην άλλη. Τα άτομα με ομάδα αίματος ΑΒ είναι αξιόπιστα και υπεύθυνα αλλά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, όταν κάποιος τους ζητήσει το κάτι παραπάνω. Είναι πρόθυμα στο να κάνουν χάρες ή να βοηθήσουν τους γύρω τους. Ενδιαφέρονται πολύ για τις τέχνες και τη μεταφυσική.Ταιριάζει με όλες τις ομάδες..
Στατιστικές μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό έχουν δείξει
ΑΒ = 4.75%
Α = 37.93%
Β = 12.93%
0 = 44.39%
Η συχνότητα των ομάδων αίματος σχετικά με τον παράγοντα Ρέζους στον Ελληνικό πληθυσμό είναι:
Ρέζους θετικό = 85%
Ρέζους Αρνητικό = 15%
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...