Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΉ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


 Η οργάνωση υιοθέτησε το σύνθημα περί αυτόνομης Μακεδονίας ενώ δεν αναγνώριζε ως τελεσίδικη την προσάρτηση της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος. 


Κατά τις παραμονές της συνθήκης του Βουκουρεστίου, με κείμενο της προς το Διεθνές Σοσιαλιστικό Γραφείο όπως και σε άλλες περιστάσεις, υποστήριξε την άποψη περί αυτονομίας. 

Τι είπαμε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την διαταγή που πήρε από την NSA ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ;;;

"Το ΚΚΕ θα νομιμοποιηθεί από τον Καραμανλή: αυτός είναι ό όρος. Με αυτό το αντάλλαγμα, δεν θα φέρει αντιρρήσεις στην πολιτικής της νέας κατάστασης." (εδώ)

Τι διαταγές πήρε από τα παραπάνω αφεντικά και ο Ανδρέας Παπανδρέου;;;

ΝΑ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Αυτή η αποκάλυψη, πρέπει να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι... για να γνωριζουμε ποιοί "εθνάρχες" και "ηγέτες" και οι απόγονοί τους, έσκαψαν τον τάφο της Ελλάδας μας.

Όσα απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό. Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ)Αν δεν μάθουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ!
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ.


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ.1. ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Υ.Γ.2. ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Υ.Γ.3. Όλο το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογή μου από το διαδίκτυο. 
ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΉ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ...Η Φεντερασιόν (πλήρης επωνυμία στα ελληνικά Σοσιαλιστική Εργατική Οργάνωση) ήταν μια μεγάλη πολυεθνική εργατική οργάνωση της πόλης της Θεσσαλονίκης, με ιδρυτή τον σοσιαλιστή Αβραάμ Μπεναρόγια, αλλά και άλλους σοσιαλιστές, προερχόμενους κυρίως από την προοδευτική εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονικής και διάφορους διανοούμενους.Στις 24 Ιουλίου 1909, την επομένη δηλαδή του εορτασμού της πρώτης επετείου της νεοτουρκικής επανάστασης, ο Σοσιαλιστικός Εργατικός Σύνδεσμος ενώθηκε με το βουλγαρικό Σοσιαλδημοκρατικό Κέντρο, δημιουργώντας έτσι τη Φεντερασιόν.


Πολύ σύντομα η πλειοψηφία από το Σοσιαλδημοκρατικό Κέντρο θα αποχωρήσει.

Κλείνοντας σχεδόν ένα μήνα ύπαρξης, η οργάνωση θα αποκτήσει και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, αφού ο Ντιμιτάρ Βλάχοφ, που ήταν ήδη εκλεγμένος (Λαϊκό Ομοσπονδιακό Κόμμα), έγινε μέλος της οργάνωσης.Όταν εντάχθηκε η Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, η οργάνωση υιοθέτησε το σύνθημα περί αυτόνομης Μακεδονίας ενώ δεν αναγνώριζε ως τελεσίδικη την προσάρτηση της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος. 

Κατά τις παραμονές της συνθήκης του Βουκουρεστίου, με κείμενο της προς το Διεθνές Σοσιαλιστικό Γραφείο όπως και σε άλλες περιστάσεις, υποστήριξε την άποψη περί αυτονομίας. 

Αυτό, σε συνδυασμό με την υποστήριξη στις κινητοποιήσεις των καπνεργατών της Μακεδονίας είχε ως αποτέλεσμα καταδιώξεις, φυλακίσεις και εξορίες από την ελληνική διοίκηση. 

Παρ' όλα αυτά, η οργάνωση άντεξε μέχρι και το 1918, χρονιά στην οποία προσχώρησε στο Σ.Ε.Κ.Ε. (που αργότερα μετονομάστηκε σε Κ.Κ.Ε.)Με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕ στις 28 Νοέμβρη 1922, συνήλθαν στη Θεσσαλονίκη αντιπρόσωποι των σοσιαλιστικών οργανώσεων νέων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ίδρυσαν την Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ).


Η ΟΚΝΕ εντάχθηκε αμέσως στην Κομμουνιστική Διεθνή Νέων. 

Το πρώτο συνέδριο της ΟΚΝΕ εξέλεξε Κεντρική Επιτροπή από τους Ζακ Βεντούρα, Μωυσή Βεντούρα, Σπύρο Θεοδώρου, Μ. Καράσσο και Γ. Φράππα.

Πηγή


attikanea
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...