Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Α-πέτυχα

Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου
Α-πέτυχα – από τον Μάριο Γιαννάκου

Η ζωή δεν είναι γεμάτη επιτυχίες, κατηφόρες και χαρές. Για την ακρίβεια, η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις, αγώνες χαμένους, αποτυχίες και αρκετές κάθετες ανηφόρες. Οι άνθρωποι έχουμε την λανθασμένη άποψη ότι αποτυχημένο μας κάνει μια αποτυχία ή μια λανθασμένη εκτίμηση.

Μεγάλο λάθος. Αποτυχημένο (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη) μας κάνει εκείνο το συναίσθημα του φόβου που δε μας επιτρέπει να τολμήσουμε και να προσπαθήσουμε κάτι που θέλουμε ή να φύγουμε από μια κατάσταση που δεν θέλουμε.

Αν και ως άνθρωπος, έχω την πεποίθηση πως όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν στη ζωή, αποτελούν μια βιωματική διδασκαλία που μπορούμε να μετατρέψουμε προς όφελός μας και προς την εσωτερική μας αναγέννηση και ευτυχία. Είναι ο τρόπος της ζωής να μας κάνει πιο δυνατούς.

Δεν έχει να κάνει με το τι μου συνέβη. Έχει να κάνει με το πώς βλέπω και πώς αντιμετωπίζω αυτό που μου συνέβη. Βγες έξω και τόλμησε να διεκδικήσεις αυτό που θα ήθελες να γίνεις. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Και μην ξεχνάς πως αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά αξίζει.

Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου

Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου

Photo: Author/Depositphotos
Συγγραφέας Μάριος Γιαννάκουenallaktikidrasi.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...