Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Τίποτα δεν λένε σωστά

Θα διαβάσετε σε πολλούς ανιστόρητους που αντιγράφουν ο ένας τον άλλον ότι η εκτέλεση του Ρήγα Φεραίου έγινε σαν σήμερα στο Βελιγράδι. Η εκτέλση του Ρήγα έγινε στις 13/24 Ιουνίου 1798.
Σαν σήμερα το 1945 ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε την αποκήρυξη του πουστοΘανάση. Το Κείμενο έλεγε:
«Ο σ. Ζαχαριάδης μάς ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε., αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχωδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Βελουχιώτης και ύστερα από τη σύναψη της συμφωνίας της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. Η δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να χτυπά το Κ.Κ.Ε., να παραβιάζει τη συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμιά καθυστέρηση για την ανοικτή καταγγελία του Άρη Βελουχιώτη. Όπως είναι γνωστό, ο Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στον καιρό της δικτατορίας του Μεταξά είχε πιαστεί και είχε κάνει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του Κ.Κ.Ε.»

Το 1958 έγινε η σφαγή των οκτώ από τους Τούρκους στο Κιόνελι . Μετά από τη βόμβα-προβοκάτσια που τοποθέτησαν οι άνθρωποι του Ντενκτάς στο τουρκικό γραφείο Τύπου στη Λευκωσία (και την απέδωσαν στην ΕΟΚΑ), οι Άγγλοι συνέλαβαν αναίτια 28 αθώους και άοπλους Κοντεμενιώτες και τους παρέδωσαν επί σφαγήν σε προσυνεννοημένους ενεδρεύοντες Τούρκους ενόπλους στο τουρκοκυπριακό χωριό Κιόνελι. Οκτώ Κοντεμενιώτες ηλικίας 17-34 ετών κατακρεουργήθηκαν κατά τον κτηνωδέστερο τρόπο κατακρεουργήθηκαν από τα τουρκικά χασαπομάχαιρα, τσεκούρια και πιστόλια. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 8 νεκροί. Πρόκειται για τους: 1. Χριστόδουλο Σταύρου, 34 χρόνων. 2. Πέτρος Σταύρου, 21 χρόνων 3. Ιωάννη Σταύρου, 31 χρόνων 4. Γεώργιος Σταύρου, 17 χρόνων 5. Χαράλαμπο Σταύρου, 34 χρόνων ,6. Ευριπίδη Κυριάκου, 24 χρόνων 7. Κώστας Μουρρή, 34 χρόνων. 8. Σωτήρης Χατζηβασίλη, 17 χρόνων.
Από τους διαφυγόντες, οι εννέα ήσαν άγρια κακοποιημένοι. Το χυμένο αίμα των αθώων ήταν η πολιτική του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ οι Τούρκοι δολοφόνησαν 68 Έλληνες σε συνεργασία με τους Άγγλους.

Το 2004 η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ παίζοντας με πάθος και σύστημα έγραψε ιστορία επικρατώντας με 2-1 της διοργανώτριας Πορτογαλίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαικού Πωταθλήματος. Το ηλεκτρονικό χρονόμετρο του Ντραγκάο ‘έδειχνε το 7ο λεπτό, όταν Καραγκούνης έκλεψε τη μπάλα, προχώρησε και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ρικάρντο γράφοντας το 0-1. Στο 51΄, ο Χαριστέας πάσαρε στον Γιούρκα Σεϊταρίδη μέσα στην περιοχή των Πορτογάλων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ερχόταν με φόρα, τον ανέτρεψε από πίσω. Ο Πιερλουϊτζι Κολίνα έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Άγγελος Μπασινάς με άψογη εκτέλεση πέτυχε το 2-0.

Όλα τα γεγονότα της 12ης Ιουνίου θα τα διαβάσετε εδώ https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/06/h-12_12.html

deltio11
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...