-->

Νέοι οργισμένοι & απελπισμένοι (πίνακες)


Το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον εκτός Ελλάδος έχουν οι 7 στους 10 ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 34 ετών σε δημοσκόπηση που απεικονίζει με υψηλά ποσοστά την απογοήτευση, τον φόβο αλλά και την οργή των νέων για όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Image

Την έξοδο από την κρίση διαβλέπουν σε βάθος δεκαετίας, αλλά παρόλα αυτά σε ένα ποσοστό 36% δηλώνουν πως στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται μια δική τους επιχείρηση ή η ενασχόλησή τους στον ιδιωτικό τομέα σε ένα ποσοστό της τάξης του 34,1%.

Image
Ένα ιδιαίτερο εύρημα που προέκυψε από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων για την επιλογή τους στον τομέα της εργασίας είναι το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, μόλις 5,1%,που αφορά στο δημόσιο.

Αντίθετα δηλώνουν σε ένα ποσοστό της τάξης του 10,7% πως θα επέλεγαν τη μετοίκηση σε αγροτική περιοχή προκειμένου να σχεδιάσουν εκεί το μέλλον τους.Image

Όσον αφορά στο ερώτημα της προοπτικής να μεταναστεύσουν, η διευκρίνιση που δόθηκε μέσω των απαντήσεων σε ένα ποσοστό 72,3% είναι ενδεικτική της τάσης των νέων ανθρώπων να αναζητούν την ευκαιρία για ποιότητα ζωής συνολικά και όχι μόνον για μια καλύτερη και αποδοτικότερη εργασία.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research για την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ήταν πανελλαδική και σε δείγμα 625 ατόμων.

defencenet
 
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger