Σε μια νέα Πολιτεία, χρειάζεται μια νέα Πολιτική!


Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και μέχρι τώρα μοιάζει μόνο λίγοι να μπορούν να τον παρακολουθήσουν στην πραγματική του διάσταση!
Σε μια εποχή που οι γνωστές "βιομηχανική" και "εργατική" τάξη έχουν εξαφανιστεί και αντικατασταθεί από τις τάξεις των αγορών και των καταναλωτών, η πολιτική θα πρέπει να δράσει και να δώσει νέα κατεύθυνση στο λόγο και στο όραμα της ταχύτατα!
Η εμμονή στο "εργατικό" και το "βιομηχανικό-κεφαλαιοκρατικό" πρότυπο, σε ένα κόσμο που η έννοια "εργάτης" και "βιομήχανος" όπως τα γνωρίζαμε δεν υφίστανται πλέον ούτε σαν λειτουργία ούτε σαν ανάγκη, απλά μας καθυστερεί!

Ο κόσμος (είτε το θέλουμε πια είτε όχι) έχει αναδιαταχθεί σε ΑΓΟΡΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΕΣ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ-ΥΠΗΚΟΟΥΣ.
Και οι "αγορές" αυτές δεν έχουν πια ανάγκη ούτε τον "εργάτη" ούτε τον "βιομήχανο" αλλά τον "καταναλωτή"! Καταναλωτές, που μπορούν και τους δημιουργούν πια ερήμην τους!
Η ιστορία μας ξεπέρασε και δεν πηγαίνει προς τα πίσω! Ποτέ δεν το έχει κάνει!
Οι κύκλοι που κάνει, αλλάζουν το σκηνικό πάντα!
Πρέπει να κατανοήσουμε τάχιστα το ρόλο του κάθε ένα από μάς μέσα σε αυτό το νέο κόσμο που διαμορφώθηκε, όλη την ώρα που εμείς κοιτούσαμε αλλού!
Οι "αγορές" υπερκέρασαν όχι μόνο τον "εργάτη" και το "βιομήχανο-επιχειρηματία" αλλά και τα "κράτη" και τα "έθνη" και τους "στρατούς"!
Δημιούργησαν ενεργειακές (το χρήμα είναι ενέργεια) οντότητες ισχυρότερες από τις μέχρι σήμερα αντιληπτές δυνάμεις!

Οι υπάρχοντες πολιτικοί, μαγκωμένοι μέσα στα παλιά γρανάζια των παλαιών όρων Δεξιός, Σοσιαλιστής, Αριστερός, Επιχειρηματίας, Εργάτης, Κόμμα, Συνδικαλισμός, Κεκτημένο, μοιάζουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο, πρώτα για να αντιληφθούν τι συμβαίνει και ύστερα για να διορθώσουν την πορεία τους!
Η πολιτεία όμως έχει μοναδικό ρόλο και ευθύνη την υπηρεσία του πολίτη! Κι αν ο νέος πολίτης έχει μετατραπεί σε καταναλωτή σε μια κοινωνία εξουσίας-αγορών, αυτή έχει υποχρέωση όσο είναι ακόμη καιρός, να ανασυνταχθεί σε νέες βάσεις για να συνεχίσει να υπηρετεί την ανθρωπότητα!

Υπάρχουν σίγουρα νέοι άνθρωποι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πια την αλλαγή και όντες έξω από το βαρίδι του παρελθόντος μπορούν να δομήσουν μια νέα πολιτική πορεία στην ανθρωπότητα άμεσα!
Αλλιώς, η αγορά-εξουσία, θα την υπερκεράσει κι αυτή κι ένα πρωί θα ξυπνήσουμε όλοι δούλοι χωρίς περιθώριο επιστροφής!
Χρειαζόμαστε πολιτική ανασύνταξη!
Χρειαζόμαστε αναδρομολόγηση της πολιτικής σκέψης!
Χρειαζόμαστε μια νέα Πολιτική Τώρα!

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger