Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣΟ ήλιος τρύπωσε μέσα απ’ τις πυκνές φυλλωσιές κι έστειλε τις φωτεινές του ακτίνες στο μικρό ξέφωτο του πευκόφυτου δάσους.
Μια συστάδα από κόκκινες ζωηρόχρωμες παπαρούνες έστριψε σύσσωμη τα ανοικτά άνθη της προς τον ουρανό στέλνοντας νοερά τη δική της ευχαριστία για το ζεστό χρυσοκίτρινο φως.
Η ζωή κυλά γύρω μας μοιράζοντας μικρά κομμάτια χαράς και λύπης σταγόνες ευτυχίας ανάκατες με δυστυχία. Μαθήματα για όλους με γεύση άλλοτε γλυκιά κι άλλοτε πικρή. Η ζωή κυλά αδιάφορη κι εμείς εστιάζουμε το βλέμμα στα χέρια της και στα δώρα που φέρνει δίχως να αγγίξουμε ούτε μια στιγμή την ίδια. Η ζωή είναι το δώρο και όχι το σκηνικό που εκείνη κουβαλά. Η ζωή που μοιάζει δεδομένη στο πέρασμα των αιώνων είναι η μαγεία και το θαύμα , όλα τα άλλα τα κάνουμε εμείς όμορφα ή άσχημα καλά ή κακά.
Παρατηρώντας ξανά πιο προσεκτικά αυτή τη φορά γύρω μας
μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτό το θαύμα. Μετά ας σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι κι ας στείλουμε σιωπηλά με όλη τη δύναμη της ψυχής την ευγνωμοσύνη μας στο άπειρο θεϊκό σύμπαν που φροντίζει γι εμάς χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτε.
Η ευτυχία κι η δυστυχία είναι συνέπειες δικών μας έργων. Είναι επακόλουθο δικών μας σκέψεων δηλώσεων ή πράξεων. Όμως ποτέ δε θυμηθήκαμε να στείλουμε την ευγνωμοσύνη μας για κάθε τι που ήρθε στη ζωή μας το κακό για να πάρουμε ένα μάθημα που θα μας εξελίξει και θα ξεπλύνει τα λάθη μας και το καλό που μας γέμισε με τόση ευτυχία.
Ο νόμος της ευγνωμοσύνης αυτός ο αόρατος ευγενικός νόμος θα πολλαπλασιάσει την ευτυχία κι όλα της τα αγαθά όταν εμείς τον ενεργοποιήσουμε. Αρκεί μια λέξη μια μικρή νοερή προσευχή ευχαριστίας γι αυτό το λίγο που έχει ο καθένας κι αυτό θα γίνει πολύ. Για μια σταγόνα που πέφτει και δροσίζει τη γη για μια ακτίνα του ήλιου που φωτίζει τη πλάση και χαρίζει ζωή. Για ένα λουλούδι που ανθίζει και σκορπίζει τα όμορφα του χρώματα. Για ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε ένα όμορφο νησί. Για κάθε στιγμή που γεμάτοι υγεία περπατάμε στη γη.
Ναι ξέρω πολλές φορές θα υπάρξει αγώνας πολλές φορές θα υπάρξει μια άνιση μάχη αλλά η ζωή θα είναι εκεί για να δώσει σε όλους την ευκαιρία για μια μεγαλειώδη νίκη.
Ας πούμε ένα μικρό ή μεγάλο ευχαριστώ και χωρίς να το αντιληφθούμε θα στείλουμε την πιο ισχυρή δόνηση στο σύμπαν. Θα σκύψουνε πάνω μας με ένα γλυκό χαμόγελο ικανοποίησης όλες οι δυνάμεις της δημιουργίας και το κακό θα διαλυθεί και το καλό θα πολλαπλασιαστεί επειδή ενεργοποιήθηκε ο νόμος της ευγνωμοσύνης. Επειδή αποδείξατε ότι ο ευεργετημένος με το δώρο της ζωής δεν είναι πάντα αχάριστος. Επειδή ο ευγνώμων θα λάβει περισσότερα κι ο αγνώμων θα χάσει κι αυτά που έχει.
Όλοι θα λάβουν έστω μια φορά όλοι όταν απλά το ζητήσουν/ Αλλά όσοι ευγνωμονούν ακόμη και για μια πικρή σταγόνα νερού μέσα στη ξερή έρημο της ζωής τους θα λυτρωθούν και θα βιώσουν τη δόξα της αφθονίας.
Ευγνωμοσύνη σημαίνει ευχαριστώ για ότι έχω και για ότι θα λάβω. Σημαίνει μου είναι αρκετό. Σημαίνει κατανόηση για το θειο σχέδιο που υπάρχει στη γη.
Ο νόμος της ευγνωμοσύνης είναι αθόρυβος και σιωπηλός αλλά οι κεραίες του είναι απλωμένες παντού σαν ένα απέραντο δίχτυ. Αφουγκράζεται κάθε μικρή η μεγάλη προσευχή κι ανταποδίδει με ίσους όρους αυτό που εσείς εκφράζετε.
Ευχαριστώ μια μαγική λέξη που δονεί το σύμπαν τόσο ισχυρά όσο δε φαντάζεστε. Στείλτε μια νοερή προσευχή ευχαριστίας έστω επειδή υπάρχετε στη ζωή. Είναι αρκετό να μάθετε να λέτε «ευχαριστώ» όπως κάθε ίχνος ζωής το κάνει κάθε μέρα κάθε στιγμή.


Αναρτήθηκε από smixiotis-konstantinos
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...