-->

Διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο!

Το καλοκαίρι,δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Υπάρχουν, όμως, διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.
 
Έχετε το παράθυρο ανοιχτό και δεν θέλετε να μπαίνουν μύγες;

Κανένα πρόβλημα, βάλτε στο παράθυρο ...ένα γλαστράκι με μαϊντανό ή ένα ποτηράκι με νερό που έχει μέσα κλωνάρι μαϊντανού.Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του μαϊντανού!

 
 
 
 
Ας δούμε και 4 φυσικά tips που μας δίνει το livegreen.gr
  1. Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τις στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε φορά που περνάτε, κουνήστε λίγο το φύλλωμα με το χέρι σας, για να αναδειχτεί το άρωμά τους. Μπορείτε ακόμα να καίτε αιθέριο έλαιο μέντας ή να ψεκάζετε το δωμάτιο με σπρέι από αιθέριο έλαιο μέντας!
  2. Κρεμάστε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με φύλλα ευκαλύπτου, καρφάκια γαρίφαλου και φύλλα δάφνης. Κάθε φορά που το πουγκάκι θα κουνιέται, τα αρώματα των υλικών θα απωθούν τις μύγες. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα αρωματικό σπρέι με τα παραπάνω αιθέρια έλαια και ψεκάζετε τον χώρο. Διαλύστε τα αιθέρια έλαια πρώτα σε μια κουταλιά οινόπνευμα και στη συνέχεια σε νερό.
  3. Βάλτε δίπλα στο φαγητό του σκύλου ένα μπολ με βασιλικό και γαρίφαλα.
  4. Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κολλητική ταινία. Ανακατέψτε 1/4 κούπας σιρόπι με 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη. Κόψτε μια πλατιά λωρίδα από χοντρό χαρτόνι και αλείψτε το με το κολλώδες μίγμα. Αφήστε το ένα βράδυ για να στεγνώσει και την επόμενη ανοίξτε μια τρύπα στο ένα άκρο και κρεμάστε το ψηλά. Ανανεώνετέ το τακτικά!
Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος που βρήκαμε στο e-syrvival.blogspot.com είναι με τη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού και τη φλούδα μπανάνας. Κόψτε ένα μπουκάλι όπως στη παρακάτω εικόνα και βάλτε μέσα τη φλούδα μιας μπανάνας.. Οι μύγες εγκλωβίζονται μέσα και δεν μπορούν να βγουν..

back-to-nature
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger