Έτσι θα χάσουν τις εταιρείες τους οι επιχειρηματίες

Τη λειτουργία Bad Banks χαρτοφυλακίων και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα από τις διοικήσεις τους.

Μάλιστα, έχει θέσει ως χρονικό περιθώριο, για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project, έως το τέλος του έτους.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σε αυτά τα χαρτοφυλάκια θα περάσουν μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία έχουν πάψει να εξυπηρετούνται εδώ και αρκετό καιρό. Για την ακρίβεια, θεωρούνται ότι ανήκουν πλέον στην χροιά των επισφαλών.

Αυτό συνεπάγεται ότι μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κληθούν οι βασικοί μέτοχοι των υπόχρεων εταιρειών και θα ερωτηθούν: προτίθεστε να αναχρηματοδοτήσετε τα δάνεια σας, κάνοντας έναν νέο διακανονισμό ή να προχωρήσουμε σε μετοχοποίηση των δανείων σας;

Στην περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, τότε η εντολή της τρόικας είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της μετοχοποίησης, στο τέλος της οποίας οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι θα χάσουν τον έλεγχο των εταιρειών τους.

Παράλληλα, οι ίδιοι θα μπουν στη μαύρη λίστα των τραπεζών, ολοκληρώνοντας έτσι έναν καταστροφικό απολογισμό μιας «περιπέτειας» που ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικές προοπτικές...


πηγη
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger