Αίμα, βία και δακρυγόνα στη Ρώμη - Συγκλονιστικές εικόνες

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/04/12/resized/italy13_522_355.JPG Είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια οι εικόνες από τα σοβαρά και αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ρώμη, σε διαδήλωση κατά των εξώσεων και της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ανάμεσα στους 36 τραυματίες είναι κι ένας 47χρονος Περουβιανός που έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρατούσε. Η αστυνομία προχώρησε και σε έξι προσαγωγές.

Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.


Περίπου 70 συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία οικονομικής ανάπτυξης και εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο.

Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και μετά από περίπου μισή ώρα, γύρω στις 16.30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.


Όταν οι διαδηλωτές αυτοί κινήθηκαν προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, εκείνοι απάντησαν με γκλοπ και δακρυγόνα.

Κύριο σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών ήταν «πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα».«Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο.

Διαδηλωτές, τέλος, πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, στην κεντρική οδό via XX Settembre, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS 


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger