-->

Απάντηση στους άντρες με τα πούπουλα

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82.jpg Τι είναι απάτη; Σε γενικές γραμμές…

Απάτη είναι:
  1. μια παραπλανητική πράξη με σκοπό το όφελος 
  2. (νομικός όρος) ποινικό αδίκημα κατά το οποίο κάποιος αποσπά ξένη περιουσία προς ίδιον όφελος ή τρίτων
  3. (μεταφορικά) ψέμα, πλάνη
Άρα, αυτός που κατά λάθος και χωρίς κανένα όφελος διαδίδει ψευδείς πληροφορίες, δεν είναι απατεώνας. Αυτός που εσκεμμένα λέει ψέματα και προσπαθεί να παραπλανήσει, είναι απατεώνας. Αυτός όμως, που εσκεμμένα προσποιείται ότι θέλει δήθεν να διασώσει τους ήδη “παραπλανημένους”, αλλά τελικά προσπαθεί να τους παραπλανήσει, τι είναι; Διπλά απατεώνας!
Με λίγα λόγια, έχουμε μια ελεγχόμενη πληροφόρηση που ψεύδεται προς όφελος κάποιων. Ύστερα έχουμε μια εναλλακτική πληροφόρηση που προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό, χωρίς κανένα όφελος. Και τέλος, έχουμε μια άλλη εναλλακτική πληροφόρηση, παντελώς άχρηστη, η οποία έρχεται να κολλήσει καπάκι με την ελεγχόμενη πληροφόρηση, να επαναλάβει τα ίδια απλά με άλλα λόγια, για να προσπαθήσει να ξαναφέρει στον ίσιο δρόμο του μαντριού, το “παραπλανημένο” (αφυπνισμένο) ποίμνιο! Και το όνομα του ιστολογίου αυτού: Ελληνικά Hoaxes.
Είχα ξαναγράψει για το εν λόγω ιστολόγιο πριν ένα χρόνο –
Διαβάστε την συνέχεια της έρευνας ΕΔΩ από το ιστολόγιο ALLNEWZ.GR

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger