-->

Η κρίσιμη μάζα και η πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb77FLh8CV-Lv8PkTkidf-PrD6Tpc8krHtM67YW0rahROxw1rl0QΕπειδή πάντα μου αρέσει να ενισχύω τις πνευματικές διαπιστώσεις με επιστημονικά στοιχεία και καθώς έχουμε ήδη προχωρήσει σε δράσεις πνευματικού ακτιβισμού, που για πολλούς ίσως ακούγονται "περίεργες" ή αβάσιμες, αναδημοσιεύω εδώ κάποιες πληροφορίες που ίσως βοηθίσουν πολλούς από εσάς να ξεπεράσετε τους ενδοιασμούς σας και να έρθετε στην παρέα των Συν-Ειδητών Συν-Δημιουργών...

κατανοώντας πως αυτό που προασπαθούμε θα έχει πραγματικά αποτεέσματα σε πολλά επίπεδα.

O 100ος πίθικος


Ο ιαπωνικός πίθηκος Fuscata Macacca, έχει παρατηρηθεί από επιστήμονες, μέσα στην άγρια φύση, για μια συνεχή περίοδο πάνω από 30 έτη. Το 1952 στο νησί Koshima, επιστήμονες παρείχαν στους πιθήκους γλυκοπατάτες πεταμένες στην άμμο ως τροφή.

Στους πιθήκους άρεσε η γεύση των ωμών γλυκοπατατών αλλά δεν τους άρεσε το χώμα στη φλούδα τους. Ένα θηλυκό 18 μηνών με το όνομα Ημο, βρήκε ότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε ένα κοντινό ρέμα. Δίδαξε αυτή την τεχνική στη μητέρα της. Η σύντροφοι της έμαθαν επίσης αυτό το νέο τρόπο και το δίδαξαν στις μητέρες τους. Αυτή η κοινωνική καινοτομία υιοθετήθηκε βαθμιαία από διάφορους πιθήκους μπροστά στα μάτια των επιστημόνων.

Μεταξύ 1952 και 1958, όλοι οι νέοι πίθηκοι έμαθαν να πλένουν τις αμμώδεις γλυκοπατάτες για να τις κάνουν πιο εύγευστες. Μόνο οι ενήλικες που μιμήθηκαν τα παιδιά τους έμαθαν αυτή την κοινωνική εξέλιξη. Άλλοι ενήλικες συνέχισαν να τρώνε τις βρώμικες γλυκοπατάτες. Μετά έγινε κάτι εντυπωσιακό. Το φθινόπωρο του 1958, ένας αριθμός πιθήκων Koshima έπλεναν τις γλυκοπατάτες, ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός.

Ας υποθέσουμε, όταν βγήκε ο ήλιος ένα πρωί, υπήρχαν 99 πίθηκοι στο νησί Koshima, που είχαν μάθει να πλένουν τις γλυκοπατάτες στους. Ας υποθέσουμε επίσης όι αργότερα το ίδιο πρωί, ο εκατοστός πίθηκος έμαθε και αυτός να πλένει γλυκοπατάτες.

Μετά συνέβη!

Μέχρι εκείνο το βράδυ, σχεδόν όλοι οι πίθηκοι στη φυλή έπλεναν τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε. Η προστιθέμενη ενέργεια αυτού του 100ου πιθήκου δημιούργησε κάπως μια σημαντική ιδεολογική καινοτομία!

Προσέξτε. Μια εκπληκτική παρατήρηση σημειώθηκε από αυτούς τους επιστήμονες και ήταν ότι η συνήθεια του πλυσίματος της γλυκοπατάτας κατόπιν πήδησε πέρα από τη θάλασσα. Οι αποικίες των πιθήκων σε άλλα νησιά αλλά και όλοι οι πίθηκοι στην ηπειρωτική χώρα Takasakiyama άρχισαν να πλένουν τις γλυκοπατάτες τους! -Lyall Watson (Lifetide )

Κατά συνέπεια, όταν επιτυγχάνεται ένας ορισμένος κρίσιμος αριθμός ατόμων που έχουν μια συνειδητοποίηση, αυτή η νέα συνειδητοποίηση μπορεί να κοινωνηθεί από νου σε νου. Αν και ο ακριβής αριθμός μπορεί να διαφέρει, το φαινόμενο του Εκατοστού Πιθήκου δηλώνει ότι όταν ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων γνωρίζουν ένα νέο τρόπο, μπορεί να παραμείνει στην ιδιοκτησία συνείδησης αυτών των ανθρώπων. Αλλά, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο εάν ένα μόνο ή και περισσότερα άτομα συγχρονιστούν σε αυτή τη νέα γνώση - συνειδητοποίηση, ένας τομέας ενισχύεται έτσι ώστε, αυτή η συνειδητοποίηση υιοθετείται σχεδόν από όλους! -Ken Keyes ( The Hundredth Monkey )

Ο ΕΚΑΤΟΣΤΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Tι σήμαινε όμως αυτό; Πώς είχε γενικευτεί η συνήθεια στον ντόπιο πληθυσμό πιθήκων και πώς μεταφέρθηκε στο απομακρυσμένο νησί; Oι επιστήμονες άρχισαν εντατικές έρευνες και πειράματα και διαπίστωσαν έκπληκτοι πως για την καθολική εξάπλωση της νέας συνήθειας έπαιζε καθοριστικό ρόλο ο αριθμός των πιθήκων που την είχαν υιοθετήσει πρώτοι. Όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από πολλές μελέτες, μαθηματικούς υπολογισμούς και πειράματα, αν ένας απολύτως συγκεκριμένος αριθμός μελών μιας ομάδας -είτε σ’ αυτήν ανήκουν ζώα είτε άνθρωποι- υιοθετήσει μια νέα συνήθεια, τότε αυτή εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλα τα μέλη της ομάδας.

Tο μυστικό βρίσκεται στην «κρίσιμη μάζα», δηλαδή στον κρίσιμο αριθμό των πρωτοπόρων. Όταν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί, τότε λες κι ανοίγει ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους και η νέα συνήθεια γενικεύεται.

Οι επιστημονες κατεληξαν ότι το ελάχιστο όριο το οποίο απαιτείται για να δια¬μορφωθεί το μορφογεννητικό πεδίο σε μια σκεπτομορφή η οποία μπορεί να αλλάξει τα πεπρωμένα μιας περιοχής, ή ενός λαού, ή και του κόσμου ολόκληρου, είναι ένα σταθερό νούμερο, : η τετραγωνική ρίζα του ενός εκατοστού ενός πληθυσμού.

Τα νούμερα αυτά για την Ελλάδα, είναι 316 άτομα, και για όλο τον κόσμο 7100 άτομα μόνο, για πληθυσμό 5 δισεκατομμυρίων. Είναι σαφες οτι ότι το νούμερο είναι πάρα πολύ μικρό, και ότι λίγοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν το νοητικό κλίμα μιας τεράστιας περιοχής.

Mε ποιο τρόπο, όμως, μεταβιβάζεται η πληροφορία και η συνήθεια στους κατοίκους άλλων περιοχών, όπως συνέβη με τους πιθήκους; Σ’ αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει μια γοητευτική θεωρία που υποστηρίζει πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με ένα αόρατο πεδίο μέσα στο οποίο καταγράφονται τα πάντα, όλα όσα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Πρόκειται για ένα συμπαντικό αρχείο ή ένα θησαυροφυλάκιο μνήμης που μέσα του περιέχονται όλες οι πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο σύμπαν. Σας φαίνεται παράξενο αυτό; Kι όμως, αυτή ακριβώς είναι η θεωρία του διάσημου βιολόγου του Kέμπριτζ, Pούπερτ Σέλντρεϊκ, που ξεσήκωσε σάλο στην
επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με αυτήν, όλες οι πληροφορίες -είτε αυτές αφορούν γεγονότα και ιδέες είτε συνήθειες, συναισθήματα, μορφές ή γαλαξίες και τη δομή του DNA- είναι αποθηκευμένες σε ένα πεδίο που, όπως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, βρίσκεται παντού. Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν "πεθάνει". Mπορεί να μετατραπεί από ύλη σε ενέργεια, αλλά δεν θα χαθεί.

Tο ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας. Eμείς μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι φευγαλέο και εφήμερο, όμως έχετε αναρωτηθεί, αλήθεια, πού πάει κάθε σκέψη που κάνουμε όταν παύουμε να τη σκεφτόμαστε; Xάνεται άραγε ή μήπως καταγράφεται κάπου; Kι οι πράξεις και τα έργα μας, ολόκληρο το παρελθόν μας, κατοικεί μόνο στη μνήμη μας ή μήπως είναι επίσης καταγεγραμμένο κάπου στο σύμπαν;

Για τον Pούπερτ Σέλντρεϊκ αλλά και για την αρχαία φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν σαφείς: τα πάντα, όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν, ακόμα κι όσα σχηματίστηκαν ως σκέψεις ή επιθυμίες μέσα στο νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται συνεχώς σε ένα είδος συμπαντικού αιθερικού αρχείου, στο οποίο η ινδική φιλοσοφία έχει δώσει το όνομα «Aκασικά Aρχεία».

Oι "αναγνώστες" της συμπαντικής βιβλιοθήκης
  • Yπάρχουν πράγματι αυτά τα αρχεία; Kι αν ναι, πού βρίσκονται;

Σίγουρα όχι σε κάποιο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο στη Γη ή κάπου στο Διάστημα -π.χ. κάπου μεταξύ Ήλιου και Eρμή-, αλλά μάλλον σε έναν αιθερικό και άυλο χώρο, ένα νοητικό πεδίο. Σύμφωνα με τις σχετικές παραδόσεις, οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν, από τα υπερσμήνη γαλαξιών ως την αμοιβάδα, καταγράφεται σ’ αυτά τα αιθερικά αρχεία, στα οποία καταγράφονται επίσης κι όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες και οι πράξεις μας.

Aυτό γίνεται χωρίς να το αντιληφθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Oι μύστες, όμως, και τα ξεχωριστά προικισμένα άτομα μπορούν να επικοινωνούν συνειδητά με αυτά τα συμπαντικά αρχεία και να λαμβάνουν πληροφορίες. Xαρακτηριστικό παράδειγμα ο Έντγκαρ Kέισι, ο "κοιμώμενος προφήτης".

O άνθρωπος αυτός άφησε εποχή στα μέσα του 20ού αιώνα με τις ξεχωριστές του ικανότητες: μπορούσε να πέφτει σε ένα είδος αυτοΰπνωσης και να δίνει σωστές απαντήσεις στις πιο απίθανες ερωτήσεις, όπως η προηγούμενη ζωή κάποιου ή τα γεγονότα που έγιναν η αιτία για τον καταποντισμό της Aτλαντίδας. Mπορούσε, επίσης, να κάνει διάγνωση ασθενειών ακόμα και για πρόσωπα που δεν είχε συναντήσει ποτέ του και να προτείνει απόλυτα αποτελεσματικές θεραπείες στηριγμένες σε βότανα και φυσικές μεθόδους. Kι όμως, ο ίδιος ως άτομο είχε πολύ μέτριες γνώσεις. Aπό πού, λοιπόν, αντλούσε αυτό τον ανεξάντλητο πλούτο πληροφοριών; Aκόμα κι εκείνος αναρωτιόταν γι’ αυτό.

H απάντηση δόθηκε σε μια από αυτές τις αυτοϋπνωτιστικές συνεδρίες του: τις πληροφορίες για το παρελθόν της ανθρωπότητας ή των συγκεκριμένων ανθρώπων που του ζητούσαν βοήθεια, καθώς και τα στοιχεία για τη διάγνωση ασθενειών και την ενδεδειγμένη θεραπεία τα έπαιρνε όλα από την ίδια πηγή: από τα Aκασικά Aρχεία.

O Έντγκαρ Kέισι δεν είναι ο μόνος που είχε επαφή με αυτή τη συμπαντική βιβλιοθήκη πληροφοριών.

Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι μαζί της, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι συνηθίζουμε να λέμε ότι «μας κατέβηκε μια φαεινή ιδέα», χωρίς να αναρωτιόμαστε από πού, αλήθεια, μας κατέβηκε; Πού υπήρχε; H επικοινωνία με τα Aκασικά Aρχεία εξηγεί επίσης και το γιατί τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, δηλαδή τις πρωτότυπες ιδέες μας που με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τις έχει ταυτόχρονα και κάποιος άλλος.

Θεωρία συστημάτων και συνείδηση / ERVIN LASZLO

Ακασικό Πεδίο / Πεδίο zero-point

Σοφοί και μυστικιστές από τα πανάρχαια χρόνια υποστήριζαν ότι υπάρχει ένα κοσμικό πεδίο που συνδέει τα πάντα, ένα είδος διαχρονικού και αιώνιου αρχείου στο οποίο είναι καταγραμμένα όλα όσα έχουν συμβεί ποτέ στο σύμπαν, όπου διασώζονται όλες οι πληροφορίες. Το πεδίο αυτό ονομάζεται Ακασικό Αρχείο.

Πρόσφατες ανακαλύψεις στην προωθημένη φυσική δείχνουν ότι το Ακασικό Πεδίο είναι πραγματικότητα και αντιστοιχεί στο πεδίο zero-point των επιστημόνων. Το πεδίο αυτό αποτελείται από μια θάλασσα κοσμικής ενέργειας από την οποία γεννώνται τα πάντα: άτομα και γαλαξίες, αστέρια και πλανήτες, ζωντανοί οργανισμοί, ακόμη και η συνείδηση. Το Ακασικό (zero-point) Πεδίο είναι η διαρκής μνήμη του σύμπαντος.

Στο βιβλίο του αυτό, διεθνές best-seller, ο Έρβιν Λάζλο, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες και στοχαστές του καιρού μας (καθηγητής στα πανεπιστήμια της Σορβόννης, Γέηλ, Πρίνστον, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών, Φιλοσοφίας κ.α.), αποκαλύπτει, με τρόπο απλό και κατανοητό, τα ουσιαστικά στοιχεία αυτού του Συμπαντικού Πληροφοριακού Αρχείου, και επιβεβαιώνει ότι όλα συνδέονται και οδηγούν σε μία Μοναδικότητα. Παράλληλα συνθέτει μια Ολοκληρωμένη Θεωρία των Πάντων – το μεγάλο όνειρο και διακαή πόθο όλων των μεγάλων σοφών, από τον Αϊνστάιν μέχρι τον Χώκινγκ.

πηγές: xristiana.forumup.gr, antidogma.gr, nea-acropoli.gr, holisticharmony.com/greek

Έχοντας λοιπόν κατά νου τα παραπάνω μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί είναι τόσο αποτελεσματική η συνειδησιακή σύνδεση ομοϊδεατών που επιθυμούν το καλό της ανθρωπότητας, την ειρήνη, την αρμονία και γενικότερα τη μεταφόρφωση του πολιτισμικού μας μοντέλου. Η ίδια η παραγματικότητα μεταλλάσεται απλά και μόο με τη θετική σύνδεση του απαραίτητου αριθμού ανθρώπων, που όπως είδαμε δεν είναι ακατόρθωτος, αφού με μόλις 33ο πείπου άτομα μπορεί να αλλάξουν όλα στη χώρα μας ενώ με περίπου 7000 άτομα μπορεί να αλλάξει η ραγματικότητα ολόκληρου του πλανήτη μας. Το σπουδαιότερο δε είναι πως όσο περισσότεροι συνειδητοποιούνται και αφυπνίζονται τόσο πιο γρήγορα αυτή η ίδια η αφύπνιση θα αποτελεί κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Όμως πέρα από τη θεωρητική προσέγγυση υπάρχουν και τα προκτικά ερευνητικά αποτελέσματα του πνευματικού ακτιβισμού, που κατά καιρούς αποτέλεσαν θέμα επιστημονικής έρευνας  ή προσπάθειας συνειδητών ανθρώπων. Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετά παραδείγματα τέτοιων δράσεων: ο συντονισμένος διαλογισμός για την Ελλάδα στα πλαίσια του ΠΑΔΙΣΥ, η προσπάθεια με το συντονισμένο διαλογισμό "η κρίσιμη μάζα 333" και πιο πρόσφατα η "ΟΜΑΔΑ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΙ". Οι πιο πρόσφατες δε ομαδικές δράσεις στα πλαίσια του πνευμαικού ακτιβισμού σε παγκόσμια κλίμακα είναι η "τελετή της δωτιάς" ή αλλιώς "AURA FESTIVAL" στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αλλά και ο διαλογισμός της 11ης Νοεμβρίου που ακόμει εξελίσεται καθώς θα συνεχιστεί για 11 ημέρες.

Τα αποτελέσματα των προσωρινών ομάδων ειρήνης (που διαρκούν βδομάδες ή μήνες) είναι συνεχώς θετικά - με σχεδόν άμεση μείωση των θυμάτων πολέμου κατά μέσο όρο μεγαλύτερη από 70%. Επιπλέον, μια ειρηνευτική ομάδα που διήρκησε για αρκετά χρόνια συνοδεύτηκε από ένα κύμα ιστορικής μεταμόρφωσης της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έχουν εξεταστεί εξονυχιστικά από ανεξάρτητους μελετητές και στη συνέχεια έγιναν αποδεκτές για δημοσίευση σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά.
Μείωση των θυμάτων πολέμου στο Λίβανο:

Την περίοδο μεγάλης συμμετοχής σε μια ομάδα ειδικών για τη δημιουργία ειρήνης στην Ιερουσαλήμ, τα θύματα πολέμου στο γειτονικό Λίβανο μειώθηκαν κατά 76%. Αυξήσεις στη συμμετοχή της ομάδας ειρήνης συσχετίστηκαν επίσης με τη μείωση του εγκλήματος, των τροχαίων ατυχημάτων και των πυρκαγιών και με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Σε μια διετή μελέτη των σχεδόν συνεχών εχθροπραξιών στο Λίβανο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, τα θύματα πολέμου μειώθηκαν κατά μέσο όρο 71%, όταν ομάδες διαλογιζομένων εστιάστηκαν στην ειρήνη. Κάποιες από αυτές τις ομάδες ήταν μεγάλες, όπως οι 8.000 χιλιάδες διαλογιζόμενοι στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών - πράγμα που δείχνει ότι η επίδραση της δημιουργίας ειρήνης δεν είναι τοπικού χαρακτήρα και μπορεί να έχει παγκόσμια ακτινοβολία.

Μείωση της παγκόσμιας τρομοκρατίας:

Κατά τη διάρκεια των τριών μεγαλύτερων ομάδων δημιουργίας ειρήνης που συγκροτήθηκαν στη Δύση, οι στατιστικές έδειξαν 72% μείωση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Κύμα παγκόσμιας ειρήνης:

Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ομάδας δημιουργίας ειρήνης με 8.000 συμμετέχοντες, η οποία συνέχισε για κάποια χρόνια (1988-90), οι μεγαλύτερες εχθροπραξίες στον κόσμο σταμάτησαν όλες - συμπεριλαμβανομένης της Σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, ενός επτάχρονου πολέμου ανάμεσα στο Ιράν και το Ιράκ όπου σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και, το πιο αξιοσημείωτο και απροσδόκητο, του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης που απειλούσε για σαράντα χρόνια τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή

Επιστημονική αποδοχή:

Για καιρό, ανεξάρτητοι μελετητές έχουν εξετάσει σε λεπτομέρεια αυτή την έρευνα. Αυτοί οι μελετητές εντυπωσιάστηκαν επειδή τα ευρήματα συχνά επαναλαμβάνονται, βασισμένα σε δημοσιευμένα δεδομένα που και άλλοι ερευνητές μπορούν να ελέγξουν, με ισχυρούς συσχετισμούς ανάμεσα στη συμμετοχή στην ομάδα δημιουργίας ειρήνης και τη μείωσης της κοινωνικής βίας.

Το πείραμα της Αϊόβα, ΗΠΑ

Το Δεκέμβριο του 1983, 8.000 διαλογιζόμενοι από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Διαχείρισης Επιχειρήσεων Μαχαρίσι στο Φέαρφηλντ, στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή ήταν η πρώτη, θεωρητικά, αρκετά μεγάλη ομάδα για να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. Η ερευνητική μαρτυρία έδειξε τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των μολυσματικών ασθενειών, τη βελτίωση των οικονομικών σε όλο τον κόσμο και μια σημαντική αύξηση θετικών γεγονότων που δημοσιεύτηκαν
στον τύπο για τις διεθνείς σχέσεις (ειρηνευτικές συνομιλίες, κατάπαυση πυρός κλπ.).

Ποια άλλα οφέλη υπάρχουν;

Το στρες της συλλογικής συνειδητότητας δεν πυροδοτεί μόνο την τρομοκρατία και τον πόλεμο, αλλά επίσης τρέφει την εγκληματικότητα, την οικονομική αστάθεια και την έλλειψη κυβερνητικής συνοχής. Μειώνοντας το κοινωνικό στρες, οι μεγάλες ομάδες ειδικών της δημιουργίας ειρήνης έδειξαν πόσο βαθιά ωφελείται η κοινωνία σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές.

Μείωση εγκληματικότητας:

Η σχέση ανάμεσα στις ομάδες δημιουργίας ειρήνης και τη μείωση της εγκληματικότητας έχει επαληθευτεί επανειλημμένα. Η πρώτη δημοσιευμένη μελέτη κάλυψε 24 πόλεις της Αμερικής και τελικά επεκτάθηκε σε 160 πόλεις και 80 Βασικές Στατιστικές Μητροπολιτικές Περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν το μισό αστικόπληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αξιοσημείωτες ήταν οι ενδείξεις σε πρωτεύουσες του κόσμου - Ουάσιγκτον, Μανίλα και Νέο Δελχί.

Έρευνες δείχνουν την επίδραση των ομάδων ειρήνης στην εγκληματικότητα.

Είναι ξεκάθαρο από την επιστημονική ανάλυση ότι η μείωση της εγκληματικότητας ήταν οπωσδήποτε αποτέλεσμα της επίδρασης των ομάδων διαλογισμού (του υπερβατικού διαλογισμού σε αυτήν την περίπτωση) και όχι της επίδρασης του καιρού, των εποχιακών κύκλων ή των αλλαγών της συμπεριφοράς ή της κάλυψης της αστυνομίας. Επειδή οι έρευνες έγιναν τόσο στην Δύση όσο και στην
Ασία τα αποτελέσματα ήταν ανεξάρτητα από πολιτικές, πολιτισμικές ή εθνικές διαφορές.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Washington D.C. έγινε μια μελέτη από 7/6/1993 ως 30/7/1993 σχετικά με τις επιδράσεις στην εγκληματικότητα, όπως μετριέται από το FBI στην Αμερική. Παρόλο που η βια αυξανόταν κατα τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου και παρόλο που συνήθως αυξάνεται ακόμα περισσότερα στο ζεστό καιρό, η βίαιη εγκληματικότητα άρχισε να μειώνεται αμέσως όταν άρχισαν οι ομάδες διαλογισμού να διαλογίζονται και παρόλο που υπήρξε ένας καύσωνας αυτή άρχισε να μειώνεται. Η μείωση έφτασε μέχρι μείον 23,6%. Όταν σταμάτησαν οι ομάδες διαλογισμού η εγκληματικότητα άρχισε να αυξάνεται ξανά. Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι η πιθανότητα η μείωση αυτήν είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων είναι περίπου 2 προς 2 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια αυτό ήταν οπωσδήποτε το αποτέλεσμα των ομάδων ειρήνης.

Όταν ξεκίνησε η μελέτη ο Αρχηγός της αστυνομίας σχολίασε ότι «θα χρειαστεί 2 μέτρα χιόνι να μειώσει την εγκληματικότητα το καλοκαίρι». Στο τέλος έμεινε έκπληκτος και πεπεισμένος.

Βελτίωση οικονομικής κατάστασης: 

Η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται από το «επενδυτικό κλίμα», την «εμπιστοσύνη του καταναλωτή» και άλλες όψεις της συλλογικής συνειδητότητας του έθνους. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ομάδες ειδικών στη δημιουργία ειρήνης, ελαττώνοντας το στρες της συλλογικής συνειδητότητας, βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση. Για παράδειγμα, μια επτάχρονη μελέτη έδειξε ότι η αυξημένη συμμετοχή στην ομάδα ειρήνης είχε σχέση με την οξεία μείωση του Δείχτη Φτώχιας (το συνδυασμό πληθωρισμού και ανεργίας).

Επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη

Αν επικρατήσει στην κοινωνία το άγχος και ο φόβος, οι επενδυτές δεν θα θέλουν να επενδύσουν, οι τράπεζες δεν θα δανείζουν, οι επιχειρήσεις δεν θα ξοδεύουν και οι καταναλωτές δεν θα αγοράζουν. Αυτός είναι ο λόγος που την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ είπε: 
«Αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος».
Αν, από την άλλη, επικρατήσει η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία, οι άνθρωποι κάθε επιπέδου της κοινωνίας θα πάρουν θετικές αποφάσεις που αναπτύσσουν την οικονομία. Η οικονομική κατάσταση εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την κατάσταση της συλλογικής συνειδητότητας.

Ακολουθεί μία από τις 16 μελέτες που δείχνουν ότι οι ομάδες δημιουργίας ειρήνης, ελαττώνοντας στο στρες της συλλογικής συνειδητότητας,  βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση.

Ο «Δείκτης Φτώχειας» είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο οικονομικής δυσλειτουργίας, συνδυάζοντας την ανεργία με τον πληθωρισμό. Όταν οι δύο παράμετροι ανεβαίνουν ταυτόχρονα, η οικονομία παραλύει: Μεγάλη ανεργία σημαίνει οικονομική στασιμότητα και μεγάλος πληθωρισμός (που συνήθως σχετίζεται με οικονομικά καλές εποχές) σημαίνει ότι οι τιμές αυξάνονται καθώς τα έσοδα μειώνονται - συνταγή για τη φτώχια του καταναλωτή. Η μελέτη συγκρίνει το μηνιαίο Δείχτη Φτώχιας με τις μηνιαίες αλλαγές στο μέσο όρο συμμετοχής της ομάδας δημιουργίας ειρήνης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μαχαρίσι από τον Απρίλιο του 1979 μέχρι τον Ιανουάριο του 1987. Όταν συμμετείχαν πάνω από 1.500 άνθρωποι καθημερινά στην ομάδα ειρήνης, ο Δείχτης Φτώχιας μειωνόταν σημαντικά στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη συμβάλλει επίσης στην ειρήνη - μειώνοντας τη φτώχια που οδηγεί σε κοινωνική ανησυχία.

Επίδραση στην Κυβερνητική Κατάσταση.

Αν η συλλογική συνειδητότητα ενός έθνους είναι γεμάτη άγχος και ταραχή, τότε η κυβέρνηση θα καθρεφτίζει στις αποφάσεις και στις πράξεις της αυτό το άγχος και την έλλειψη συνοχής. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να εκλέγονται καλοί άνθρωποι, αλλά να μην μπορούν να πετύχουν τους στόχους που προανήγγειλαν. Η κυβέρνηση είναι αντανάκλαση της συλλογικής συνειδητότητας του έθνους. Ο πληθυσμός σαν σύνολο έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.

Συμπέρασμα

Συνδυάζοντας όλες τις μελέτες πάνω στις ομάδες δημιουργίας ειρήνης, το συμπέρασμα είναι πολύ ενθαρρυντικό. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι ομάδες μειώνουν την εμπόλεμη κατάσταση, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, ενώ ταυτόχρονα προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνουν την κυβερνητική συνοχή.


Το μέγεθος της ομάδας

Η δύναμη της ομάδας δημιουργίας ειρήνης αυξάνεται δραστικά με το μέγεθος της ομάδας. Μελέτες δείχνουν ότι η καταμετρημένη επίδραση πάνω στη βία αυξάνεται κατά το τετράγωνο του αριθμού των συμμετεχόντων. Η πρώτη δημοσιευμένη έρευνα πάνω σ’ αυτή την επίδραση δείχνει ότι αν το ένα τοις εκατό του πληθυσμού μιας πόλης είχε μάθει τη βασική τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού , και
συμμετείχαν μόνοι τους μέσα στα σπίτια τους, η εγκληματικότητα της πόλης θα έπεφτε σημαντικά. Αν συγκεντρώνονταν σε μια ομάδα δέκα άνθρωποι, θα είχαν την επίδραση 100 διαλογιζόμενων μεμονωμένα. Αν συγκεντρώνονταν 100 θα είχαν την επίδραση 10.000 κλπ. Το αποτέλεσμα, που έχει αποδειχτεί πολλές φορές, είναι ότι (στα σημερινά επίπεδα πληθυσμού) η ειρηνική επιρροή ξεκινά να δίνει αποτελέσματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν μια ομάδα ειρήνης 1.700 ατόμων διαλογίζονται μαζί. Για ολόκληρο τον κόσμο, η επίδραση ξεκινά με μια ομάδα 8.000 ατόμων.

Πώς μπορεί να δουλέψει αυτό;

Όταν ο ατομικός ανθρώπινος νους ευθυγραμμίζεται μέσω διαλογισμού, οραματισμού ή προσευχής με όλους τους νόμους της φύσης στην πηγή τους - στο ενοποιημένο πεδίο - αυτός ο νους υποστηρίζεται από τους φυσικούς νόμους. Τότε κάθε σκέψη και πράξη θα υποστηρίζεται από την άπειρη διάνοια που προβάλλεται στο σύμπαν. Επιπλέον, όταν ο ατομικός ανθρώπινος νους ευθυγραμμίζεται με όλους τους νόμους της φύσης στην πηγή τους, αυτός ο νους ευθυγραμμίζεται με τη θεϊκή θέληση. (Πηγή: forum της κοινότητας Creating Our Reality)

Ελπίζω πως σας έπεισαν οι παραπάνω καταγραφές και πως σύντομα θα σας δούμε στην παρέα μας καθώς εκεί Συν-Δημιουργούμε τη νέα αρμονική Πραγματικότητα για το καλό όλων.!
Μάλιστα πολύ σύντομα θα έχουμε νέα από τις δράσεις μας και εκτός ιντερνετ- συντονσιτείτε λοιπόν!
Συνδεθείτε μαζί μας και Δημιουργείστε το Όνειρο!


Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth Blogger