-->

Ξεπουλάνε τα πάντα: Εντάσσουν στο Υπερταμείο την αεροναυτιλία με "προίκα" ύψους 180 εκατ. ευρώ


Την πλήρη αυτονόμηση του τομέα αεροναυτιλίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την ένταξή της ως ξεχωριστή εταιρεία στο Υπερταμείο, με προίκα ετήσια έσοδα ύψους 180 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο κυβέρνησης – δανειστών για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ.

Ο διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται μέσα στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης για την καταβολή τη υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, προκειμένου η ΥΠΑ να εποπτεύσει την σύμβαση παραχώρησης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και τις συμβάσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το αεροδρόμιο στο Καστέλι (…αν ποτέ κατασκευαστεί).

Η σαλαμοποίηση της ΥΠΑ -που σύμφωνα με πληροφορίες χειρίστηκε το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές και φέρνει την υπογραφή του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου-, έχει προκαλέσει σεισμό στους κόλπους των συνδικαλιστών ενώ φέρεται να αιφνιδίασε και τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη που από χθες βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βελτιώσει αν όχι να ακυρώσει το σχεδιασμό. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το αρχικό σχέδιο δεν περιελάμβανε αυτή την σοβαρή αλλαγή.

Η αεροναυτιλία είναι από τους σημαντικότερους τομείς των αερομεταφορών καθώς έχει στην ευθύνη της όλο τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας για την ασφαλή προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών. Η λειτουργία της μάλιστα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά εθνικού «τροχονόμου», καθώς συνεργάζεται στενά με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που ελέγχει τα στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούν στον εθνικό εναέριο χώρο και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Άγκυρας.


πηγή: newmoney
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2020 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger