-->

Στο κόκκινο ο συναγερμός στο Λίβανο…O αρχηγός του στρατού του Λιβάνου προειδοποιεί τις δυνάμεις του να είναι σ΄ετοιμότητα για ν΄αντιμετωπίσουν το Ισραήλ


O Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου ο Joseph Aoun, εξόρκισε την Τρίτη το στρατό του να είναι « απολύτως προετοιμασμένος »για ν αντιμετωπίσει το Ισραήλ εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.

« Σας ζητώ … να είστε απολύτως προετοιμασμένοι στα σύνορα του Νότου έννατι των απειλών και των παραβιάσεων του ισραηλινού εχθρού », δήλωσε ο Aoun σε ομιλία του επ ΄ευκαιρία της 74ης επετείου της ανεξαρτησίας του Λιβάνου.

Ομοίως προειδοποίησε ότι το Ισραήλ έχει « εχθρικές διαθέσεις κατά του Λιβάνου εναντίον του λαού του και του στρατού του».

Ο Aoun επίσης κάλεσε τους στρατιώτες του να διασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης 1701 των Ηνωμένων Εθνών με τη βοήθεια του ΟΗΕ και να « διατηρήσουν τη σταθερότητα».

Η απόφαση 1701 έθεσε τέλος στον πόλεμο του 2006 μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah. Κάλεσε και τις 2 πλευρές να σεβαστούν τα καθορισμένα σύνορα και τις ζώνες tampons του ΟΗΕ όσο και τον αφοπλισμό των ενόπλων οργανώσεων στο Λίβανο.

Το κάλεσμα του Aoun για να είναι έτοιμες οι δυνάμεις του για μια ισραηλινή επίθεση επέρχεται εν μέσω εντάσεων αναπτυσόμενων μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah κι ενώ υφίσταται μια πολιτική κρίση ανάμεσα στην Βηρυτό και τη Σ Αραβία που ξέσπασε με την παράιτηση του πρωθυπουργού Saad Hariri.

Η Hezbollah δήλωσε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Σ Αραβία πίεσε το Ισράηλ για να επιτεθεί στο Λίβανο.

Η Αραβική Λίγκα τη Δευτέρα από το Κάιρο όπου συνήλθε καταδίκασε το Ιράν και την εντολοδόχο του Hezbollah, και το κατηγόρησε για τρομοκρατία και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις » σε όλην την περιοχή.

Εις απάντηση στην Αραβική Λίγκα ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν υποσρτήριξε την Hezbollah, αναφέροντας ότι η χώρα του υποβλήθηκε στην ισραηλινή επιθετικότητα για δεκαετίες και ότι έχει το δικαίωμα να προστατευθεί.

« Ο Λίβανος αποδείχθηκε αξιόμαχος έναντι της ισραηλινής επίθεσης από το 1978 ως τον πόλεμο του 2006. Ήταν ικανός ν΄απελευθερώσει τη γη του. Οι ισραηλινές απειλές είναι πάντα σ΄εξέλιξη. Οι λιβανέζοι έχουν το δικαίωμα να τις καταπολεμήσουν και να τις αποτρέψουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα », δήλωσε ο Michel Aoun.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίαου διαστήματος το Ισραήλ τόνισε ότι δεν θα επέτρεπε στην Hezbollah να είναι παρούσα στα ισραηλινοσυριακά σύνορα. Ομοίως δήλωσε πως κάθε επίθεση της Hezbollah κατά του Ισραήλ θα θεωρηθεί ως επίθεση που προέρχεται από τον ίδιον τον Λίβανο.

Βέβαια Israël και Hezbollah, έχουν πει ότι δεν ενδιαφέρονται για έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή. Τη Δευτέρα ωστόσο ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ο Avigdor Liberman, εξόρκισε τους νομοθέτες να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 1 δις δολάρια επιπλέον για τα επόμενα 3 χρόνια επικαλούμενος την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία κυρίως δε την αυξανόμενη ιρανική παρουσία σε αυτήν τη χώρα. Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε σημαντικές ελλείψεις στον αριθμό των αντιαεροπορικών καταφυγίων στο βόρειο Ισραήλ, που θα είναι το τμήμα της χώρας που θα πληγεί περισσότερο από έναν ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ.

« Αυτός είναι ένα ςπληθυσμός που δεν θα σηκωθεί και δεν θα δομήσει [καταφύγιαs] για τον εαυτό του. Αν το κράτος θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεεια των πολιτών οφείλει να εκδηλωθεί το ταχύτερο δυνατόν », δήλωσε.timesofisrael 21.11.17 dimpenews
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger