Ιχθυοκαλλιέργειες Ένα "έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας των καταναλωτών", που η αποκάλυψή του, στέλνει φυλακή ΑΘΩΟΥΣ;;; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Ιχθυοκαλλιέργειες Ένα "έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας των καταναλωτών", που η αποκάλυψή του, στέλνει φυλακή ΑΘΩΟΥΣ;;; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος"Όλοι αυτοι γνωριζουν τα εχω καταγγείλει δημοσια και προς Τσιρωνη και προς Τσιπρα.


Θελει αγωνα η ζωη και οχι ματια ερμητικα κλειστα απο ανθρωπακια που υπογραφουν καταδικες μνημονιων των λαων.


Την εισαγγελεα τη ζηταγα σε Ηγουμενιτσα και σε Φορεα και σε Λιμενικο και Αστυνομια και τμηματα και με εμπαιζαν ολοι.


Ας με καλεσει ο εισαγγελεας λοιπον τα βλεπουν ολα

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ IMAGES

Το βίντεο που ακολουθεί, πρέπει να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπατριώτες μας.
Έχει ήδη κάνει 423.000 προβολές και 7.414 κοινοποιήσεις .
Ο ιχθυολόγος Λοβέρδος Στλεκατος Χρήστος,  που μιλάει, έχει αποκαλύψει ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. ΕΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΕΙ.
Έχουμε χρέος όχι μόνον να σταθούμε δίπλα του, αλλά και να διαδώσουμε όλα αυτά που καταγγέλει.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΩΚΕΤΑΙ.

Καλλιόπη Σουφλή

https://www.facebook.com/100009327186416/videos/2238958439758374/Eutuhia Eleutheriadi ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ...! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΞΙΕΠΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΛΟΒΕΡΔΕ ΣΤΕΛΑΚΑΤΕ, ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!! 
Η Δημόσια Υγεία και η Ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων (Ελλήνων και τουριστών) δολοφονείται από ανήθικους αμερικανούς και ντόπιους επιχειρηματίες, που, με την σύμπραξη των διεφθαρμένων αργυρώνητων τοπικών Αστυνομικών και Δικαστικών Υπηρεσιών, μολύνουν τις Ελληνικές θάλασσες και πουλούν θανατηφόρα ψάρια και λοιπά προΪόντα ιχθυοκαλλιέργειας, με χιλιάδες θύματα...

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!...

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!!!...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!

Yiorgos Moiras Το παλικάρι στις 2 Νοεμβρίου,στην Ηγουμενιτσα έχει δικαστήριο.
ΠΡΕΠΕΙ,ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.
Διαβάστε τις διώξεις του Λοβέρδου Στελακάτου ΧρήστουΔικάζεται γιατί κατήγγειλε χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες


 

Δικάζεται γιατί κατήγγειλε χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στα δικαστήρια της Ηγουμενίτσας αλληλέγγυοι διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, 7/9, συγκέντρωση συμπαράστασης προς ιχθυολόγο, ο οποίος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη.

Ο ιχθυολόγος κατήγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ. Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής: «Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. 

Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη)  είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…» («…known to be a human carcinogen…»).


Η χρηση φορμολης προκαλεί καρκινογενέσεις όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά. Ουσιαστικά είναι μία απ’ τις πιο επικίνδυνες ουσίες.Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων. Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών  και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 – 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή. Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ’ το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ’ τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί. Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.

Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.

Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

*Το artinews.gr επικοινώνησε με νομικούς που γνωρίζουν το θέμα. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, λοιπόν, η εμπλεκόμενη εταιρεία δεν αρνείται ότι χρησιμοποιεί φορμόλη. Αλλά ότι την χρησιμοποιεί εντός των επιτρεπτών ορίων. Μήπως ο ΕΟΦ και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος;

Πηγή: artinews.gr

 

 

 
ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Eταιρεία χρησιμοποίησε 77 τόνους φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες του Πόρου
Eταιρεία χρησιμοποίησε 77 τόνους φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες τουΠόρου
Eταιρεία χρησιμοποίησε 77 τόνους φορμόλης σε ιχθυοκαλλιέργειες τουΠόρου
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδίκημα δηλητηρίασης πηγών και τροφίμων άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά κατά εταιρείας που δραστηριοποιείται στον Πόρο για κακουργηματική χρήση της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στα ιχθυοτροφία της.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έπειτα από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου» και ο έλεγχος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έδειξε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί «συστηματικά και εκτεταμένα» 77 τόνοι φορμόλης στις μονάδες της εταιρείας.

Η χρήση της καρκινογόνου ουσίας δεν προβλέπεται στις εγκριθείσες μελέτες και αντίστοιχους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία υποστήριξε ότι η ουσία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση νεκρών ψαριών.
 

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑϊ, οι έλεγχοι που έκαναν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπίστωσαν ότι ποσότητες φορμόλης ενδεχομένως να κατέληξαν στην ατμόσφαιρα μέσω αποτέφρωσης των νεκρών ψαριών, στη θάλασσα μέσω των ψεκασμών και στο έδαφος από το θάψιμο των ψαριών στη χωματερή του Πόρου.
Η «Πρωτοβουλία» καταγγέλλει επίσης ότι η εταιρεία δεν δικαιολόγησε τη χρήση της φορμόλης σε τέτοια ποσότητα, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμή κανένας έλεγχος για το αν τα προϊόντα καταλήγουν στο πιάτο καταναλωτών.

 

 

 

Πηγή


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger