Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Καταλήψεις ξανά στα σχολεία της πόλης των Σερρών για την Μακεδονία


Καταλήψεις ξανά στα σχολεία της πόλης των Σερρών για την Μακεδονία

Καταλήψεις ξανά στα σχολεία της πόλης των Σερρών για το Μακεδονικό
Υπό κατάληψη τελούν από την Δευτέρα 28/1 Σχολικές μονάδες της πόλης των Σερρών. Συγκεκριμένα τα σχολεία 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Σερρών, το 4οΓυμνάσιο-4ο Λύκειο, και από την Τρίτη 29/1 και το 3οΓενικό Λύκειο Σερρών

Οι μαθητές διαμαρτύρονται βασικά για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και την ονομασία της FYROM με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Κάποια από τα σχολεία θέτουν και εκπαιδευτικά θέματα.

Κ.Τενεκετζής: «Παραβιάζουν τα σχολεία και προκαλούν φθορές»
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστας Τενεκετζής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών το πρωί της Τρίτης (29/1) εξέφρασε τονπροβληματισμό του για τα αιτήματα και τον τρόπο κινητοποίησης των μαθητών, κάνοντας λόγο για ολιγάριθμες ομάδες μαθητών σε κάθε σχολείο, οι οποίοι επιβάλλουν τις καταλήψεις.

«Δεν προβάλλονται εκπαιδευτικά αιτήματα, αλλά πολιτικά, ενώ είναι απορίας άξιο όσο και προβληματισμού γιατί μόνο ένας ελάχιστος αριθμός μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις . Παραβιάζουν τα σχολεία, αλλάζουν τα λουκέτα στις κλειδαριές, προκαλούνται φθορές και το κυριότερο ποιος εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών που παραμένουν εντός των σχολικών μονάδων;»

Τόνισε πως οι συγκεκριμένες ενέργειες εγείρουν ζητήµατα παραβίασης των αρχών της νοµιµότητας, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό για την αναπλήρωση των σχολικών ωρών που χάνονται (σ.σ. ματαίωση εκδρομών, μαθήματα τις ημέρες διακοπών του Πάσχα).

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τα παιδιά τους σχετικά με ζήτημα των κινητοποιήσεων.

Εντωμεταξύ και σε άλλα σχολεία μαθητές συζητούν για κατάληψη, προγραμματίζοντας αυτές για μετά την Τετάρτη 30/1 (εορτή των Τριών Ιεραρχών όπου είναι αργία για τα σχολεία).anexartitos.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...