Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ξανά δεν λειτούργησε το 112 – Ενημέρωναν τους κατοίκους πόρτα-πόρτα


Ώρες αγωνίας πέρασαν απόψε οι κάτοικοι στη Νέα Μάκρη εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα. Ερωτήματα εγείρει ωστόσο το γεγονός πως για μια ακόμα φορά δεν λειτούργησε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112.

Όταν τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή Λιβίσι, αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα – πόρτα στα σπίτια και ειδοποιούσαν τους κατοίκους, ενώ χτύπησαν και οι καμπάνες για να ειδοποιηθεί ο κόσμος.

«Ξυπνήσαμε από τις καμπάνες. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του» δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως πως στην αρχή του πύρινου μετώπου, οι φλόγες έφτασαν στα 300 μέτρα από τα σπίτια.

«Ειδοποιηθήκαμε άμεσα, τηλεφωνικά από την πρόεδρο του συλλόγου Νέου Βουτζά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας πως δεν έλαβαν μηνύματα από το 112.

Στο σημείο έφτασε μετά τις 8 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εξήρε την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως είπε, «ήταν τεράστια και θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ όλους».

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», πρόσθεσε, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, απάντησε: «Να ρωτήσετε το αρμόδιο υπουργείο».


Κάτοικος Νέας Μάκρης: Είναι εμπρησμός – Η πεθερά μου είδε ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο με 6-7 άτομα πριν από την εκδήλωση της φωτιάς

«Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως» δήλωσε ο Σάββας Τζιλάβης, κάτοικος της Νέας Μάκρης, στο ΟΡΕΝ

«Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger