Ενεργοποιείται το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης


Η ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης θα επιτρέψει στις ελληνικές Αρχές να εντοπίζουν πλοιάρια προσφύγων και μεταναστών προτού καν αναχωρήσουν από τα τουρκικά παράλια, και συνεπώς θα μπορούμε να ζητήσουμε από την Τουρκία να σταματήσει κάθε απόπλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τους τελευταίους μήνες οι ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν αυξηθεί. Παρά τις διπλωματικές διαμαρτυρίες της Αθήνας η Άγκυρα αρνείται ότι οι αφίξεις έχουν πληθύνει σε βάθος οκταμήνου, ενώ στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνηση υπάρχουν ανησυχίες για συνέχιση της ανοδικής τάσης.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι εάν η Ελλάδα αποδείξει επανειλημμένα στις τουρκικές υπηρεσίες ότι δύναται να εντοπίσει πλοιάρια πολύ πριν φτάσουν στα ελληνικά ύδατα ουσιαστικά θα αναγκάσει την Άγκυρα να περιορίσει δραστικά τις αναχωρήσεις προς τα νησιά.


Η Τουρκία θα είναι υποχρεωμένη να λάβει δράση και "δεν θα μπορεί να αγνοεί διαρκώς" τις ελληνικές επισημάνσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε πως το Σύστημα θα προσδώσει σημαντική "δύναμη αποτροπής" στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το περασμένο Σάββατο, το Σύστημα έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ και διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδράνησε επί τέσσερα και πλέον χρόνια όσον αφορά την υιοθέτηση του Συστήματος, επιφέροντας συνέπειες στην χώρα μας.

Σχόλιο - απορία ιστολογίου: Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην δημιουργία ενός συστήματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας επιτήρησης, αμφίβολης απόδοσης και αξίας 50 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που στα υπόγεια της ΕΥΠ βρίσκεται (σε κατάσταση σκύλευσης) το δοκιμασμένο -και με θεαματικά αποτελέσματα- σύστημα επιτήρησης συνόρων GIS; Να θεωρήσουμε πως υπάρχει άγνοια ή συμβαίνει κάτι άλλο, με τελικό αποτέλεσμα πειραματισμούς που πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία και την τσέπη των ελλήνων πολιτών;


kostasxan
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger