Δεν έρχονται πλέον πρόσφυγες στη Λέσβο …Καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος των ξενοδόχων της Λέσβου


«Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η Λέσβος δεν είναι πλέον η πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη», επισημαίνει στο Sputnik ο Δημήτρης Αβαγιανός, ξενοδόχος και αντιπρόεδρος των ξενοδόχων της Λέσβου
«Δεν είναι Σύριοι όσοι έρχονται. Δεν είναι πλέον πρόσφυγες. Είναι άτομα από υποσαχάριες περιοχές, από την Αφρική. Ελάχιστες οικογένειες Σύρων έχουν μείνει στο νησί και δεν ενοχλούν κανέναν ούτε μαλώνουν μεταξύ τους.
Στη Μόρια γίνεται πόλεμος μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών για το ποιος θα επικρατήσει», προσθέτει ο ξενοδόχος.
«Κόβουν τα δέντρα και κλέβουν ότι υπάρχει. Υπάρχει μια αναστάτωση στις τοπικές αρχές που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναληφθεί η κατάσταση του 2015 που δεν τίμησε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ευρώπη», υπογραμμίζει.
Επισημαίνει δε ότι ετοιμάζουν μια επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Σαν Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και θα γράψουμε μια επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα του υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει τα ελληνικά σύνορα».  
Δεν παραλείπει, ωστόσο, να υπογραμμίσει και τις ευθύνες της Ευρώπης που οδήγησαν στην εξάντληση των περιθωρίων υπομονής των κατοίκων.
«Η Ευρώπη επιτέλους πρέπει να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας μας. Είναι γνωστό ότι έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας και υποδοχής προς τους λαθρομετανάστες που θέλουν να μείνουν ή να περάσουν από τη χώρα μας.
Καλούμαστε να επωμιστούμε ένα βάρος που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ αναστατωμένος».
Την ίδια ώρα, εκφράζει την πεποίθηση ότι πρέπει να ακολουθηθεί η πολιτική που εφαρμοζόταν πριν από το 2015.
«Υπενθυμίζουμε ότι πριν από το 2015 υπήρχε η πολιτική της απώθησης. Απλά διώχναμε όσους έρχονταν. Δεν τους έπνιγε κανείς αλλά τους οδηγούσε με ασφάλεια πίσω στις τουρκικές ακτές», τονίζει.  


veteranos.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger