Αποχή απέναντι στην προπαγάνδα


Οι Τούρκοι, προτού βγάλουν τα όπλα και απαιτήσουν γην και ύδωρ, εξουδετερώνουν τους εχθρικούς -για εκείνους- πληθυσμούς μέσω της προπαγάνδας. Αφοπλίζουν ηθικά και πνευματικά τους στόχους τους για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος των πολεμικών εκστρατειών τους.

Ενα από τα βασικά όπλα τους στο πεδίο των ψυχολογικών επιχειρήσεων είναι οι τουρκικές σειρές που μεταδίδουν συστηματικά -χωρίς να μεταγλωττίζουν- οι απαξιωμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας μας.

Ο πληθυσμός εξοικειώνεται με την κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα και -πάνω απ' όλα- τη γλώσσα του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η μετάδοση των τουρκοσίριαλ με υποτίτλους και όχι μεταγλώττιση είναι ένας από τους πάγιους όρους ώστε να δώσει η τουρκική εταιρία παραγωγής (ουσιαστικά ελέγχεται από το κράτος) την άδεια να μεταδίδεται το σίριάλ της στην Ελλάδα.

Ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα τους είναι ο έλεγχος που ασκούν σε ελληνόφωνα ΜΜΕ και ορισμένους δημοσιογράφους. Δεν είναι λίγα τα ρεπορτάζ, που είτε μεταδίδονται από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είτε δημοσιεύονται σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο που προκαλούν την εντύπωση ότι συντάχθηκαν από Τούρκους δημοσιογράφους που κατέχουν την ελληνική. Σε τμήμα των ΜΜΕ αλλά και γενικά της δημόσιας σφαίρας (πολιτική, διανόηση, πανεπιστημιακή κοινότητα) υπάρχει τέτοια διάχυτη... ευμένεια προς την Τουρκία ώστε προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.

Την αντίδραση του κοινού, που εκδηλώθηκε κυρίως στο διαδίκτυο, προκάλεσαν και ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τον ανταποκριτή του Σκάι στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος υποχρεώθηκε να... αναδιπλωθεί από τη γνωστή γραμμή του, λέγοντας σε μια μετάδοση ότι υπάρχουν μαρτυρίες που «δεν μπορεί να μεταφέρει» - μια αναφορά την οποία θα όφειλε να εξηγήσει επαρκώς στο κοινό.

Ωστόσο, η οργή δεν αρκεί. Δεν λογίζεται καν ως αντίδραση αν δεν συνοδεύεται από πράξεις. Πράξη είναι η αποχή από οποιοδήποτε προϊόν, πνευματικό ή υλικό, προέρχεται από την Τουρκία ή απλά εξυπηρετεί τους απάνθρωπους σχεδιασμούς της. Αποχή από τα τουρκικά προϊόντα, από τα τουρκοκάναλα, από τα ΜΜΕ που βολεύουν την Αγκυρα!


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger