Κυβέρνηση-παρωδία! Απίστευτη δήλωση Κουμουτσάκου: «Η ΕΕ να δώσει και άλλα χρήματα στην Τουρκία!»


Κυβέρνηση-παρωδία. Η Ελλάδα ζητάει να δοθούν και άλλα χρήματα στον εκβιαστή Ερντογάν! Ποιος το ζήτησε; Ο αρμόδιο Υφυπουργός κ. Κουμουτσάκος.

Συνέντευξη στη «Süddeutsche Zeitung» παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος. Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση «λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης» ο Γ. Κουμουτσάκος απαντά: «Η λίστα αυτή βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία. Αλλά μέσα στις επόμενες 20 μέρες θα παρουσιάσουμε τον νέο νόμο».

Αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις 10.000 μεταναστών μέχρι το 2020 στην Τουρκία ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνει:

«Για την Τουρκία υπάρχουν πολλές απόψεις. Θα συζητήσουμε και θα συντονίσουμε τα πάντα στενά μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό ισχύει και για τις απελάσεις σε τρίτες χώρες. Μελλοντικά στο πεδίο αυτό οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα ώστε να οργανώσουν κοινές επαναπροωθήσεις. Με ένα αεροπλάνο π.χ. Σουηδία, Γερμανία και Ελλάδα. Τότε θα γίνει κατανοητό όλο αυτό ως κοινό ευρωπαϊκό μέτρο». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει ότι η συμφωνία με την Τουρκία παραμένει για την Ελλάδα σημαντική και όπως τονίζει «μπορεί να γίνει κριτική στη συμφωνία, αλλά είναι το μοναδικό μέσο που διαθέτουμε. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό και να το καταστήσουμε πιο αποτελεσματικό. Πρέπει να πούμε στην Τουρκία ότι οφείλει να ανακόψει τις νέες διαδρομές των διακινητών».

«Θα είμαστε πιο αυστηροί»


Αλλά θα λάβει τελικά η Τουρκία, όπως διαφαίνεται, περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε. για το προσφυγικό;

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Τουρκία φέρει ένα μεγάλο βάρος με τα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Και πιστεύω ότι η Ε.Ε. πρέπει να σκεφθεί την περαιτέρω στήριξη της Τουρκίας. Όχι χωρίς όρους, αλλά το θεωρώ σημαντικό» απαντά.

Περιμένει όμως και η Ελλάδα περισσότερη στήριξη από την Ε.Ε.;

«Ναι, αυτό κάνουμε» υπογραμμίζει ο Γ. Κουμουτσάκος. «Οι περισσότεροι πρόσφυγες φτάνουν από την ανατολική Μεσόγειο, όχι από την κεντρική μεσογειακή οδό στην Ιταλία. Εκεί που φτάνουν 1.300 άνθρωποι, σε εμάς φθάνουν 5.000. Αλλά η Ε.Ε. επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην κεντρική Μεσόγειο. Για να ακουστεί καλύτερα η φωνή μας συνεργαζόμαστε πλέον με τη Βουλγαρία και την Κύπρο, επισημαίνουμε μαζί τα προβλήματα» προσθέτει.

Δηλαδή, η Τουρκία εκβιάζει και εμείς γινόμαστε οι εισπράκτορες του Ερντογάν, για λογαριασμό του, αντί να τον τσακίσουμε στις κυρώσεις.

Δεν μας λέει όμως ο κ. Κουμουτσάκος ποιος φέρει την ευθύνη για του μετανάστες. Δεν μας λέει ποιος έχει εμπλακεί στη Συρία. Σοβαρευτείτε κύριοι!

Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία έχει διαθέσει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τα ταμεία της ΕΕ για την διασφάλιση των συνόρων της από κύματα παράνομων μεταναστών, με τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά να έχουν επενδυθεί σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τους οποίους μετά προωθεί στην ΕΕ και ζητάει και «τα ρέστα».
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger