ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ/ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ./ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Επειδή είμαι εραστής της ιστορίας, ας πούμε μερικές ιστορικές αλήθειες.... Οι Κούρδοι λοιπόν δεν βοήθησαν τους συμμάχους στην απόβαση της Νορμανδίας τον Ιούνιο του 1944.(Επιχείρηση 'ΗΓΕΜΩΝ"/ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ), όπως είπε σήμερα ο Τραμπ.Κι αν δεν πραγματοποιούνταν οι συμμαχικές αποβατικές ενέργις πολλά θα μπορουσαν να είχαν συμβεί. Ήταν η πιο μεγάλη ημέρα του πολέμου το ρήγμα που προκάλεσαν οι σύμμαχοι στο Χιτλερικό Τείχος του Ατλαντικού.
Σωστό είναι αυτό που είπε ο Τραμπ. Και αυτό γιατί πολύ απλά ούτε ανεξάρτητο κράτος ήταν (και ακόμη δεν είναι) ούτε είχαν πολεμικό στόλο ή στρατό... Άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.
Από την άλλη, οι Κουρδικές περιοχές ήταν μοιρασμένες ανάμεσα σε Τουρκία, Ιράν, Συρία και Ιράκ, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή που θα είχε και κουρδικό χρώμα θα ήταν κάτω από τη σημαία ενός η περισσοτέρων εκ των 4 κρατών που διαβιούν Kουρδικοί πληθυσμοί.
Ποια η στάση της Τουρκίας στον Β' ΠΠ... ουδέτερη φιλικά προσκείμενη στον Άξονα... σωστότατο. Ποιος πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων?... ΜΟΝΟ η Ελλάδα, είτε στην Πίνδο και τη Β. Ήπειρο, είτε στα οχυρά ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ, είτε στην Κρήτη, είτε στη Β. Αφρική, είτε στην Ιταλία (μάχη Ρίμινι) και φυσικά στην απόβαση της Νορμανδίας.
Μιας και περί Νορμανδίας ο λόγος.... Την 6η Ιουνίου 1944 (D-DAY) 160.000 στρατιώτες με 5.000 πλοία έκαναν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας με σκοπό να ελευθερώσουν την Ευρώπη από τον ναζισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ελληνικές κορβέτες ΤΟΜΠΑΖΗΣ και ΚΡΙΕΖΗΣ. Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία που πολεμούσαν μαζί με το Βρετανικό ναυτικό, επανδρώνονταν από ικανά πληρώματα, αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και εφέδρους οι οποίοι όμως προέρχονταν από το Εμπορικό Ναυτικό, σε αποστολές συνοδείας αποβατικών σκαφών και πλοίων εφοδιασμού....
Με τη λογική Τραμπ λοιπόν και επειδή η Ελλάδα βοήθησε στη Νορμανδία σε σχέση με την θρασύδειλη Τουρκία, οι ΗΠΑ έχουν και καθήκον αλλά και υποχρέωση να προστατέψουν τη χώρα μας σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από την γείτονά της... αλήθεια όμως... θα βρεθεί κάποιος να θυμίσει στον πλανητάρχη ότι οι Έλληνες βοήθησαν στη Νορμανδία, ώστε να υποχρεωθεί να ταχθεί στρατιωτικά στο πλευρό της αιώνια δύσμοιρης Ελλάδας;... Ιδού η απορία... αναμένεται η απάντηση επιβεβαιωτική ή όχι.
Να λέμε αλήθειες και ΄οχι σαχλαμάρς και φληναφήματα.
Ας σοβαρευτούμε!!!!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger