Περί των χώρων καταφυγής (καταφύγια)


Περί των χώρων καταφυγής (καταφύγια)

Μια πολύ καλή συζήτηση έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο μετά την ενεργοποίηση της Εθνικού Συστήματος Συναγερμού Αεροπορικών Επιδρομών (ΕΣΣ), στα πλαίσια της διακλαδικής άσκησης Παρμενίων και την ήχηση των σειρήνων την περασμένη Τετάρτη και αφορά στους χώρους καταφυγής.

Κάποιος που δεν ξέρει πως λειτουργεί στο σύστημα άμυνας της χώρα εύλογα θεωρεί πως η άγνοια του περί της χωροθέτησης των καταφυγίων μειώνει τις πιθανότητες καταφυγής, άρα και επιβίωσης και ότι θα έπρεπε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων που βρίσκονται τα καταφύγια.

Είναι σωστή αυτή η άποψη;

Όσο και αν ακούγεται τρελό είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΗ, ειδικά αν μιλάμε για τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου ο πληθυσμός βρίσκεται σε μόνιμη κινητικότητα και με τεράστια ανομοιογένεια...

Δύο λοιπόν τα βασικά ζητήματα και θα τα αναλύσουμε και τα δύο.

Η κινητικότητα σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα βρίσκεται σε περίπτωση ενεργοποίησης του Ε.Σ.Σ. που σημαίνει ότι η γνώση των καταφυγίων της περιοχής του θα του είναι παντελώς άχρηστη. Επιπλέον είναι παρά πολύ επικίνδυνη αφού θα μας ανάγκαζε να κατευθυνθούμε σε αυτό της περιοχής μας και να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Σκεφτείτε μόνον ότι ο χρόνος αντίδρασης είναι 8 λεπτά για τον εξ ανατολών κίνδυνο. Που μπορείς να φθάσεις μέσα σε 8 λεπτα απόλυτου χάους σε μια μεγάλη πόλη; Ούτε μέχρι το μεθεπόμενο τετράγωνο... Θα μου πείτε ας γνωρίζει έστω 1 σε κάθε περιοχή; Θα σας αποδείξω γιατί αυτό είναι λάθος σε λίγο.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ανομοιογένεια του πληθυσμού. Αν και σηκώνει πολύ κουβέντα, ευτυχώς όμως στο σύστημα άμυνας της χώρας έχει προβλεφθεί ο διαχωρισμός ημεδαπών (Ελλήνων) και Αλλοδαπών (ιδιαίτερα των ανδρών). Αν λοιπόν σήμερα εσύ ξέρεις για τα καταφύγια τότε θα τα ξέρουν και άλλοι και επειδή οι άνδρες θα είναι στο μέτωπο άντε να βγάλουν άκρη οι γυναίκες μόνες τους...

Όμως τι ισχύει τελικά με τα καταφύγια;
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα καταφύγια υπάρχουν. Είναι χιλιάδες και μπορεί να βρίσκονται και στο διπλανό σας σπίτι. Στα Αστυνομικά Τμήμα που έχουν δραστήριους στην Πολιτική Άμυνα, αλλά και στους Δήμους καταρτίζονται δύο φορές το χρόνο πίνακες με τα σημεία καταφυγής (έχουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις) και τις απαιτήσεις που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση τόσων χιλιάδων ανθρώπων.

Συνεχώς εδώ και 5 χρόνια (το μοναδικό σωστό που έκανε ο Καμμένος) πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις των πολιτών (ορισμένων επιλεγμένων) οι οποίοι την κρίσιμη ώρα θα φροντίσουν μέσα από ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα πολιτικής άμυνας να σας κατευθύνουν στο πλησιέστερο και με επάρκεια χώρου καταφύγιο. Ξέρω ακούγεται σαν ουτοπία όμως πιστέψτε με αν ο δήμος και το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχουν ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική άμυνα (που το 99% έχει...) τότε να ξέρετε ότι είστε επαρκώς προστατευμένοι αρκεί να ακούσετε τις οδηγίες.

Πιο είναι όμως το καλύτερο καταφύγιο;
Μα φυσικά το υπόγειο του σπιτιού μας. Ένα σωστά οργανωμένο υπόγειο, με υποδομή τουαλέτας, με τοίχους τουλάχιστον 30 εκατοστών, και φυσικά με τον απαραίτητο αερισμό και διπλές εξόδους διαφυγής, με φακούς και τα απαραίτητα τρόφιμα για ολιγόωρη διαμονή είναι ότι καλύτερο. Μην ξεχνάτε ότι ένας αεροπορικός βομβαρδισμός δεν διαρκεί πάνω από 15 λεπτά.


Πηγή: Ετοιμότητα - Εναλλακτική Διαβίωση

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger