Ούτε σήμερα κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ψήφισμα για τη Συρία


Μετά το χθεσινό από κοινού βέτο Ρωσίας-ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, δεν υπήρξε ούτε σήμερα συμφωνία.

Η Μόσχα μπλόκαρε σήμερα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το προσχέδιο,μιας κοινής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία αξιωνόταν από την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Η Μόσχα εμπόδισε τη διαδικασία για την έγκριση του κειμένου, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22.30 ώρα Ελλάδας, αναφέρει μία από τις πηγές.

Στη συνέχεια στο πλευρό της Μόσχας τάχθηκε και η Κίνα.

Το προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο, στην αρχική εκδοχή του, ζητούσε από την Άγκυρα μονάχα «να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας για λόγους ασφαλείας», τροποποιήθηκε, υιοθετώντας αυστηρότερο τόνο, έπεται από τις παρατηρήσεις κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζητούσε από την Άγκυρα να «σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να επιστρέψει στην διπλωματία»

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση και τις επιπτώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και των διαστάσεων της ασφάλειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger