Δήλωση της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (P.U.K.) σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο δυτικό Κουρδιστάν (ΒΑ Συρία)


Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη επιχείρηση εισβολής του τουρκικού στρατού στο Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα - ΒΑ Συρία), εκφράζοντας την ανησυχία αλλά και την αλληλεγγύη των μελών του κόμματος στους δοκιμαζόμενους Κούρδους της Ροζάβα.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Εκφράζουμε την ανησυχία μας διότι τα πρόσφατα γεγονότα και η κλιμάκωση της έντασης στο δυτικό Κουρδιστάν θα οδηγήσουν μόνο σε περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή.
Εκτιμούμε ότι λύση που θα περιλαμβάνει τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων δεν είναι η πιο σοφή επιλογή και οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα μας φέρει πίσω σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Προβλέπουμε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και την προοπτική μιας νέας μαζικής μετακίνησης πολιτών και μετανάστευσης προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τη χειριστούμε χωρίς τη συμμετοχή και τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας.
Καλούμε όλα τα κόμματα να διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και να επιδιώξουμε μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος.
Αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας και τις επαφές μας προκειμένου να βοηθήσουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Κούρδους αδερφούς μας σε αυτή τη δύσκολη καμπή.
Εξ ονόματος του Πολιτικού Γραφείου της P.U.K
Sadi Ahmed Pire
Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων

Εκπρόσωπος στην Ελλάδα
Ράουα Καρέμ
6998390398"


ΠΗΓΗ


Δείτε επίσης: Άρχισε η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας - Η γενοκτόνες πολιτικές της Τουρκίας συνεχίζονται - Ζωντανή μετάδοση των γεγονότων
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger