Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021


Σχόλιο ιστολογίου:
μέχρι το 2021 η ελευθερία μας, μετά είμαστε καταδικασμένοι με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες που οι πονηροί και δόλιοι πολιτικοί λένε ότι θα έχει μια έγχρωμη φωτογραφία (δεν λένε βιομετρική) και έναν αριθμό (ΑΜΚΑ επειδή είναι αυτός που λαμβάνουμε από την ημέρα που γεννιόμαστε), χωρίς καμία αναφορά στο ανέπαφο τσιπάκι.

Σχολιάζουμε δύο σημαντικά σημεία του δημοσιεύματος:
1ον οι σημερινές ταυτότητες δίνονται σε ηλικίες πάνω από 14 χρονών, τότε γιατί αναφέρεται για έναν αριθμό που θα το παίρνουμε από τότε που γεννιόμαστε; Το συμπέρασμα είναι ότι πριν τα 14 θα υπάρχει βάση δεδομένων με όλες τις δραστηρίοτητες μας σαν ανήλικοι και στην συνέχεια θα συνεργαστούν με τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα. Η απόλυτη παρακολούθηση από τα παιδικά μας χρόνια.
2ον με τις νέες ταυτότητες θα ταυτοποιούμαστε από το σπίτι ή από την δουλειά, δηλαδή θα μπορεί να γίνεται σύνδεση μέσω του διαδικτύου με τη ταυτότητα. Η Ε.Ε. προσπαθεί εδώ και μια πενταετία να ελέγχει τους χρήστες του διαδικτύου, προφανώς η νέα ταυτότητα θα είναι και το κλειδί για την είσοδο μας στο διαδίκτυο, με παρακολούθηση και καταγραφή όλου του ιστορικού περιήγησης μας και πολλά άλλα.

Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021

Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021

Αποτελεί δέσμευση εντός των επομένων εβδομάδων να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες εντός του 2021 δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον realfm 97,8, ενώ πρόσθεσε ότι ενδιαμέσως θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, με δημιουργία άλλων πιο «ήπιων μηχανισμών ταυτοποίησης μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο για να μπορέσουμε να σηκώσουμε αυτή τη νέα πλατφόρμα».
Αναφερόμενος στην επερχόμενη αλλαγή ταυτοτήτων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι οι υφιστάμενες παραπέμπουν στη δεκαετία του 1960 και του 1970. «Μιλάμε πολύ για τις νέες ταυτότητες γιατί για να μπορούμε να κάνουμε ψηφιακές υπηρεσίες θα πρέπει να μπορούμε να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας. Άρα πρέπει να ξέρει το σύστημα ότι είμαι
όντως εγώ και γι'αυτό χρειαζόμαστε ταυτότητες νέου τύπου», είπε ο κ. Πιερρακάκης.
Ο υπουργός περιγράφοντας τις χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων ανέφερε πως «Οι νέες ταυτότητες θα θυμίζουν περισσότερο τις πιστωτικές κάρτες, θα έχει μια φωτογραφία, η οποία θα είναι έγχρωμη, όπως είναι σε άλλες χώρες. Αν δει κανείς πώς είναι οι ταυτότητες σήμερα στην Κύπρο, δεν έχουν έγχρωμες φωτογραφίες αλλά μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες και σε αυτές αναγράφονται τα στοιχεία που έχουμε σήμερα και θα προστεθεί και ένας αριθμός, ο οποίος έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θέλουμε οι πολλοί αριθμοί που έχουμε να γίνουν ένας, για να μην ταλαιπωρούμαστε».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή έχουμε και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πρέπει κανείς να θυμάται και μια σειρά άλλων αριθμών και ο στόχος που έχουμε είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τους ενοποιήσουμε όλους. Θα ανακοινώσουμε σύντομα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός. Είναι τεχνικό πιο πολύ ξέρετε αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προφανώς αυτός ο αριθμός θα γράφεται και στην ταυτότητα και θα αλληλεπιδρούμε με το Δημόσιο με αυτόν τον αριθμό. Γιατί ο αριθμός της ταυτότητα, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. Αν χάσεις την ταυτότητά σου, αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε. Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε».

liberal.gr


eleftheroiellines
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger