Οι Σουηδοί αντιδρούν στην πρόταση αφαίρεσης του εθνικού ύμνου στα Δημοτικά - Ας πάρουν μερικοί μερικοί παραδείγματα


Η Σουηδική Εθνική Υπηρεσία για την Εκπαίδευση είχε προτείνει στο παρελθόν να αφαιρεθεί η αρχαία ιστορία από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών, αλλά αποκαταστάθηκε μετά από αντιδράσεις.

Στην επικείμενη πρότασή της για το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα δημοτικά σχολεία, η εθνική υπηρεσία της Σουηδίας για την εκπαίδευση διαγράφει τον εθνικό ύμνο και τους θρησκευτικούς ύμνους, μετέδωσε η εφημερίδα Expressen.

Ενώ το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει «τον εθνικό ύμνο και μερικούς από τους πιο κοινούς ύμνους», καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των παιδικών τραγουδιών, η αναθεωρημένη έκδοση περιέχει απλώς «μουσική που ταιριάζει με το καθημερινό περιβάλλον ».

Το νέο πρόγραμμα σπουδών δεν περιλαμβάνει ιστορικά μαθήματα όπως ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός και η σουηδική αυτοκρατορική εποχή.

Σημαντικές περικοπές πραγματοποιούνται επίσης στο πρόγραμμα γεωγραφίας.

Ωστόσο, ορισμένες από τις αλλαγές αποσύρθηκαν λόγω μαζικών αντιδράσεων.

Πολλές αντιδράσεις, ωστόσο, έχει προκαλέσει και η πρόταση να αποσυρθεί ο εθνικός ύμνος.

Οι σχολικές αρχές μπορεί να είχαν καλές προθέσεις, ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της Επιθεώρησης Σχολείων, ωστόσο, το νέο πρόγραμμα «βγήκε εντελώς λάθος».

«Η Εθνική Υπηρεσία Εκπαίδευσης θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι η πρόταση θα ήταν αμφιλεγόμενη», πρόσθεσε.

«Αν η κυβέρνηση αφήσει αυτό το θέμα να περάσει, σας δίνω μια προεκλογική υπόσχεση. Θα διαλύσουμε αυτή την απόφαση. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών Έμπα Μπους Θορ, όπως μετέδωσε η Aftonbladet.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε φυσικά η πρόταση και στα social media.ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger