Σηκώθηκαν κι έφυγαν οι Πόντιοι στη Χίο: Τους ζήτησαν να κατεβάσουν σημαία, εικόνα της Παναγίας Σουμελά και το λάβαρό τους

Freepen.gr - Ως σημείο των καιρών μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ποντίων Χίου αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί από τον οίκο Διδασκάλου λόγω του λάβαρου του Συλλόγου, της Ελληνικής Σημαίας και της εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή ομάδα του Συλλόγου και υπογράφει ο πρόεδρός του, ζητήθηκα να απομακρυνθούν τα παραπάνω για να μη θυμίζει η αίθουσα αποθηκευτικό χώρο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Χίου ανακοινώνει ότι αλλάζει η έδρα του Συλλόγου και πλέον θα στεγάζεται στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου ο Άγιος Γεώργιος στην πλατεία του Κάστρου.
Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος Ποντίων Χίου αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή έδρας διότι, μετά απο προφορικό αίτημα της Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, μας ζητήθηκε να απομακρύνουμε από τον χώρο της αίθουσας, την οποία ο Σύλλογος Ποντίων Χίου μίσθωνε κάθε μήνα στην 5ετή παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο, το λάβαρο του Συλλόγου, την Ελληνική Σημαία και την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς, διότι όπως μας αναφέρθηκε δεν ήθελαν η αίθουσα να θυμίζει "αποθηκευτικό χώρο"!

Μετά την άρνηση του αιτήματος μας, να μας δοθεί εγγράφως η παραπάνω απόφαση, ο Σύλλογος Ποντίων Χίου στα πλαίσια της 5ετής καλής συνεργασίας με τα προγενέστερα Διοικητικά Συμβούλια, απομάκρυνε τα παραπάνω αντικείμενα και αποχώρησε, διότι το ΔΣ και τα μέλη θεωρούν απαράδεκτη την συγκεκριμένη απόφαση καθώς αποτελεί ντροπή και ύβρις προς τα κειμήλια των προγόνων μας και τα ιερά σύμβολα της πατρίδας μας, γεγονός και το οποίο καταγγέλλουμε.

Τέλος, ο Σύλλογος Ποντίων Χίου τονίζει ότι θα συνεχίσει το έργο του για την ανάδειξη της κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων του Πόντου με τον ίδιο ζήλο και με ψηλά το κεφάλι, μακρυά από τέτοιου είδους γεγονότα.


Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger