"'Ελα πιάσε με αν μπορείς με S-400 αν πετάω στα 200 πόδια" δήλωσε Γάλλος πιλότος Rafale-M σε συνέντευξή του.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του βετεράνου της γαλλικής Αεροπορίας Ναυτικού, Pierre-Henri ‘Até’ Chuet, στον ιστότοπο Hushkit.

Σε μία από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου (ο οποίος επίσης είναι ιπτάμενος), σχετικά με το αν νιώθει άνετα να πετάει ενάντια σε σύγχρονα Αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς μέσα σε ένα μη-στελθ αεροσκάφος όπως το Rafale-M, ο πρώην (πλέον) πιλότος απάντησε (ακολουθεί η απάντηση σε ελεύθερη μετάφραση):

"Εξαιρετική ερώτηση. Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ένα stealth αεροσκάφος μπορεί πλέον να κάνει τη διαφορά ενάντια σε μια πολύ σύγχρονη αεράμυνα. Εμείς πάντως στην Γαλλική Αεροπορία δεν φοβόμαστε τις "χαμηλές πτήσεις". Συνεπώς έλα πιάσε με με το S-400 σου αν εγώ επιλέξω να σε προσεγγίσω από τα 200 πόδια - σε διαβεβαιώ ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν φοβάμαι οπότε. Η αντιμετώπιση πολύ σύγχρονων Α-Α συστημάτων είναι κάτι στο οποίο έχουμε εκπαιδευτεί αρκετά, διότι αποτελεί "μέρος της δουλειάς".

"Κι όσον αφορά τα πλεονεκτήματα "στελθ", αυτά εξανεμίζονται σε περίπτωση που χρειάζεται να εξοπλιστείς με περισσότερο οπλικό φορτίο".

Συνοψίζοντας, η αντιμετώπιση ενός συγχρονου Α-Α συστήματος δεν είναι κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό - γι'αυτό άλλωστε εκπαιδευόμαστε στην χαμηλού υψομέτρου διείσδυση. Όπου εκεί το Rafale τα πηγαίνει εξαιρετικά".

Εδώ να τονίσουμε βέβαια πως η άποψή του είναι εν μέρει "λογικά" υποκειμενική, διότι υπηρετούσε ο ίδιος σε Rafale. Αλλά η "σιγουριά" με την οποία αντιμετώπισε την ερώτηση, "βγάζει μάτι".


amynagr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger