-->

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ...Πίσω από την ελεύθερη διανομή και εμπορία ναρκωτικών σε παιδιά και μεγαλύτερους, κρύβεται η εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού .

Η εξουδετέρωση κάθε αντίστασης σε όσα απάνθρωπα έχουν σχεδιάσει για τους λαούς οι οικονομικές ελίτ του πλανήτη.Οι ντόπιες ΜΚΟ και οι εντολοδόχοι πολιτικοί και κόμματα δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να να αντιγράφουν και να υλοποιούν σχέδια, τα οποία αναπτύσσονται ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο.


Κυβέρνηση , κόμματα και βουλή :Γιατί διαλύουν το ΚΕΘΕΑ και νομιμοποιούν τα ναρκωτικά (Α'Μέρος)


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ξεκινήσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα σε ένα άρθρο, αλλά το υλικό πληροφοριών, που συγκεντρώσαμε ήταν πολύ.

Στο πρώτο μέρος, αναφερόμαστε συνοπτικά στην ουσία του θέματος, γιατί έχει πέσει πολύς αποπροσανατολισμός και ψέμα. Βγάζουμε έξω μόνο τη μύτη του παγόβουνου.

Στο δεύτερο μέρος, όσα γράφουμε εδώ, για κυβερνήσεις, κόμματα και εταιρείες, θα τεκμηριωθούν, με λόγια και στοιχεία όσων προωθούν τη νομιμοποίηση της παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Μάρτη του 2019, 229 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στα Κέντρα Ελεγχόμενης Χρήσης[i] ναρκωτικών ουσιών. (222 βουλευτές είχαν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και αυτές οι δύο πράξεις δεν είναι άσχετες μεταξύ τους).

Τον Οκτώβρη του 2019, ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας κατάργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και εγκατέστησε διορισμένο Δ.Σ., από το οποίο μόνο ένα μέλος έχει σχέση με το θέμα των ναρκωτικών. (Το ποια σχέση έχει θα το δούμε προσεχώς).

Δεν ανήκουμε σε εκείνους τους ανθρώπους, που μασάνε τα λόγια τους, όταν κάποιοι παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Πίσω από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ κρύβεται η κατάργηση της θεραπείας εξαρτημένων και η αντικατάσταση της με υπηρεσίες διανομής ναρκωτικών.

Στην επόμενη φάση, θα νομιμοποιηθεί και η παραγωγή ναρκωτικών, από τις εταιρείες, που σήμερα χρηματοδοτούν τη διάλυση των αδύναμων ή/και ανίκανων προστατευτικών μηχανισμών.

Θα πούμε ότι πίσω από την ελεύθερη διανομή και εμπορία ναρκωτικών σε παιδιά και μεγαλύτερους, κρύβεται η εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού . Η εξουδετέρωση κάθε αντίστασης σε όσα απάνθρωπα έχουν σχεδιάσει για τους λαούς οι οικονομικές ελίτ του πλανήτη.

Για να αποδεχθείς τα όσα συμβαίνουν, πρέπει να αλλάξεις τη γλώσσα που ήξερες και να την αντικαταστήσεις με τη Νέα Γλώσσα, όπως την είχε περιγράψει ο Όργουελ στο "1984".

Για να πεις "ο Μητσοτάκης τα πάει καλά", πρέπει να πάψεις να έχεις μνήμη, δηλαδή να μην ξέρεις τι πάει να πει Α-λήθεια (άρνηση της λήθης) και να βρεθείς σε κατάσταση απώλειας κριτικής σκέψης.

Όταν, λοιπόν, λένε "κατάργηση του αυτοδιοίκητου" εννοούν κατάργηση της απεξάρτησης και της θεραπείας εξαρτημένων.

Όταν λένε "ψυχοδραστικές" ή "ψυχοτροπικές" ουσίες πρέπει να ξεχάσεις ότι μιλάνε για ναρκωτικά και όχι για φάρμακα. (Στα αγγλικά "φάρμακα" και "ναρκωτικά" είναι ίδια λέξη -drugs).

Όταν λένε "Κέντρα Ελεγχόμενης Χρήσης", εννοούν «πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών». Και παράλληλα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο χρήστης έγινε τέτοιος στο σχολείο. Είναι το παιδί μας, που μεγάλωσε, αν τελικά καταφέρει να μεγαλώσει.

Όταν λένε ότι "χάσαμε τον πόλεμο με τα ναρκωτικά", εννοούν ότι αυτός ο πόλεμος δεν έγινε ποτέ και ότι τα πρώτα ψυχοτροπικά, ψυχοδραστικά, ψυχεδελικά "φάρμακα"/ναρκωτικά/ ουσίες" φτιάχτηκαν στα εργαστήρια της CIA στη δεκαετία του 50 και διοχετεύτηκαν στη νεολαία στη δεκαετία του 60.

Υπάρχεει και μια δήλωση του 2009, του αρμόδιου για τα ναρκωτικά υπάλληλου του ΟΗΕ, που καταγγέλει τις τράπεζες για ξέπλυμα ναρκοδολαρίων. (Τον αντικατέστησαν γιατί μάλλον...έλεγε ψέματα).

Τώρα, που νομιμοποίησαν την δήθεν ελεγχόμενη χρήση, οι άνθρωποι και οι εταιρείες, που χρηματοδότησαν την καμπάνια νομιμοποίησης της χρήσης θα νομιμοποιήσουν και την παραγωγή. Κυριακή κοντή γιορτή. Ήδη το ζητάνε.

ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Οι ιστορίες που ακολουθούν,
γραμμένες σαν αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, είναι συρραφή ιστοριών και βιωμάτων ανθρώπων, που ζουν δίπλα μας. Είναι ιστορίες του μικρού μας τόπου. Και κάποιοι από αυτούς έχουν θύματα μέσα στις οικογένειες τους. Και έγιναν θύματα μέσα στα σχολεία. Και κάποια από αυτά τα παιδιά δεν ζουν σήμερα. Κι ως ότου φύγουν από τη ζωή, είχαν παρασύρει, ως βαποράκια, κι άλλα παιδιά στο θάνατο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. "Δεν πειράζει, που έγιναν ναρκομανείς. Εμείς θα φροντίζουμε να παίρνουν με ασφάλεια καθαρά ναρκωτικά, που θα τα λέμε "ουσίες".

Όταν πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), κάτι θυμήθηκα και ρώτησα την 15χρονη μαθήτρια: «Υπάρχουν ναρκωτικά στο σχολείο σας»; Για μένα, η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: «Άμα έχεις λεφτά , αγοράζεις όσο θέλεις».

Ήξερα ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το 2009, όταν ένα πόρισμα μιας έρευνας του ΟΚΑΝΑ στα σχολεία της Κεφαλονιάς έλεγε:" Το 25% των αγοριών της Γ' Λυκείου έχει κάμει τουλάχιστον μια φορά χρήση ουσιών". Κι άκουγα τον παρουσιαστή του πορίσματος να λέει «Μην ανησυχείτε. Δεν είναι χειρότερα από άλλα σχολεία της Ελλάδας». Και είδα πολιτικούς, καθηγητές και άλλους υπεύθυνους για την κατάσταση να ακούν απαθείς το πόρισμα και να πηγαίνουν ήσυχοι σπίτι τους. Και γιατί να μην δείξουν αδιαφορία, αφού είναι συνένοχοι;

Οι έμποροι στα σχολεία στοχεύουν στα παιδιά των εύπορων οικογενειών. Σε αυτά που έχουν να πληρώσουν για τη δόση τους. Αλλά γνώρισα και ένα 14χρονο κορίτσι, που άνοιγε τα πόδια της στον προμηθευτή της, για να πάρει τη δόση της. Είδα πατέρα να δίνει ναρκωτικά στο παιδί του, για να το κάμει βαποράκι, και τη μάνα να ζητά βοήθεια και κανείς να μην ακούει. Θυμάμαι μια ψηφοφορία σε επαγγελματικό όργανο δεοντολογίας με αποτέλεσμα 3-2 με την οποία απαλλασσόταν συνάδελφος, που κατηγορούταν για παροχή παράνομων ουσιών. Και οι κακές γλώσσες έλεγαν πως για αντάλλαγμα λάβαινε παιδική σάρκα. Εγώ είχα κοντοσταθεί σε εκείνες τις δύο καταδικαστικές ψήφους της μειοψηφίας: Δεν μπορεί δύο άνθρωποι επιστήμονες να ήθελαν να στερήσουν επαγγελματική ιδιότητα χωρίς αδιάσειστα στοιχεία.

Ο αθώος έκαμε στη συνέχεια πολιτική καριέρα. Γνώρισα τους δράστες, είδα τον τρόπο και τις πιάτσες και δέχτηκα και την απειλή. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες , επειδή είχα θυμώσει (με μένα και με όλα). Και είδα κι έμαθα και άλλα, που όλοι οι χαροκαμένοι γονείς ξέρουν. Και ήταν εύκολο να μάθω. Μόνο οι αρμόδιοι για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών δεν ξέρουν, δεν ακούν, δεν βλέπουν. Τους έκαναν καταγγελίες οι χαροκαμένες μάνες κι αυτοί ... καμία αντίδραση. Φώναζαν οι γείτονες, υπεδείκνυαν οι καλοί πολίτες… άκρα του τάφου σιωπή. Μετά από ευδόκιμο υπηρεσία στην προστασία, περνάνε και στην πολιτική, όταν δεν την χρηματοδοτούν. Θυμάμαι ένα άρθρο απελπισμένου «Η αποχή είναι ψήφος. Δεν ψηφίζω προστάτες εμπόρων ναρκωτικών». Χωρίς πολιτική, αστυνομική και δικαστική προστασία δεν υπάρχει έμπορος ναρκωτικών. Υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από εκείνα τα χρόνια, που κατέληγε με την υποσημείωση: «Δεν επιθυμώ την εμπλοκή της τοπικής αστυνομίας στη διερεύνηση της καταγγελίας μου».

Κάτι μήνες μετά, οι «αδιάφθοροι» συνέλαβαν αστυνομικό, την ώρα που παραλάμβανε ναρκωτικά στο ΚΤΕΛ. Στην Κεφαλονιά, κανείς δεν έμαθε τι απέγινε, γιατί δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνονται και απογίνονται τέτοιες ιστορίες.[ii]

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτά τα 10 χρόνια. Απλώς τώρα οι κρατικοί φορείς δεν μοιράζουν ερωτηματολόγια στα παιδιά, για να ξέρουμε τι γίνεται. Τα πολιτικά μας αστέρια έχουν άλλα σχέδια.

Και μετά σου λένε, από τον ΟΗΕ ως την παρατελευταία ΜΚΟ και τώρα και στην "ελληνική" Βουλή «τον χάσαμε τον πόλεμο με τα ναρκωτικά»!

Επιτρέψτε σε χρήστες, σε οικογένειες χρηστών, σε γονείς, σε δασκάλους και στην κοινωνία όλη να φτιάξουν κοινότητες πρόληψης, καταπολέμησης και θεραπείας των ναρκωτικών και θα βλέπατε ποιος θα έχανε τον πόλεμο. Όταν η κοινωνία είναι συγκροτημένη σε κοινότητες, αυτές δρουν ολιστικά και αποτελεσματικά. Όταν οι τοπικές κοινωνίες διαχειρίζονται τα κοινά, λειτουργούν αποτελεσματικότερα από τις εταιρείες και το κράτος. (Έλινορ Όστρομ, Βραβείο Νόμπελ, 2009).

Συνδέστε τη θεραπεία με την πρόληψη και την εξάρθρωση των ανόμων με τον παλιό τρόπο της κοινότητας/εκκλησίας και τότε θα τα ξαναπούμε. Σε συνθήκες κοινότητας , γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, το τι γίνεται και το τι μπορούμε. Η Δημοκρατία δεν είχε φυλακές. Είχε κοινωνική απομόνωση και περιφρόνηση των παραβατών και σαν ύστατη λύση τον οστρακισμό.

Μια κοινότητα, έστω και σε μικρογραφία, είναι και το ΚΕΘΕΑ, που η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει. Γι’ αυτό ήταν επιτυχημένη και εξαπλώθηκε κι έγιναν πολλές κοινότητες. Κι αντί να διδαχθούμε διαλύουμε, για να περάσει η νομιμοποίηση των ναρκωτικών.

Ο Πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά χάθηκε, γιατί η κοινωνία δεν είναι συγκροτημένη σε κοινότητες, όπως ήταν ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Ο πόλεμος, όπως κάθε άλλος πόλεμος, χάθηκε, γιατί άφησε κράτη, μυστικές υπηρεσίες, τράπεζες και εταιρείες να παριστάνουν τους ¨πολεμιστές", ενώ κερδοσκοπούσαν ξεπλένοντας μαύρο χρήμα. Τώρα, απλώς, θέλουν αυτό το χρήμα να γίνει ολόλευκο, αθώο και νόμιμο και, βεβαίως να γίνει περισσότερο, αφού η πελατεία θα αυξηθεί. Και έχουν βοήθειες, όπως πάντα, από τους επαγγελματίες πολιτικούς κάθε απόχρωσης.

Οι άνθρωποι οδεύουν προς κάθε είδους εξάρτηση, γιατί δεν είμαστε η Κοινότητα, που νοιάζεται για τον διπλανό της και επιδιώκει την ευημερία όλων, του καθένα ανάλογα με το ήθος και την προσφορά του.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Τώρα, που 229 βουλευτές απελευθέρωσαν τους ασκούς του θανάτου, να ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου, που θα πάρουν και θα σηκώσουν εμπόρους, ναρκωτικά και προστάτες αυτών.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

(Η είκονα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)
  • [i]Στα αγγλικά , λέγονται shooting rooms, (δωμάτια για σουτάρισμα). Σουτάρω : κάνω ένεση (από το αγγλικό shoot).
  • [ii]Οι ιστορίες είναι αντλημένες από το τοπικό έντυπο ριζοσπαστικής έκφρασης «Νυστέρι» της περιόδου 2009-2012.

ΚΕΘΕΑ: Η νέα αντιπρόεδρος και ο ναρκοφεμινισμός (Β΄Μέρος)


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ και η "Ελληνική Λύση" του κ. Βελόπουλου. Θα δούμε πιο κάτω τι ψήφισαν οι μπατριώτες.

Κι όπως λένε πολλοί «Τι με νοιάζει εμένα το ΚΕΘΕΑ και το αυτοδιοίκητο του»; Είναι το ίδιο σα να λένε «τι με νοιάζει εμένα, αν το παιδί του γείτονα παίρνει ναρκωτικά»; Σε μια κοινωνία, όπου τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα καλλιεργείται ο ατομικισμός είναι απολύτως φυσιολογικές τέτοιες σκέψεις και τοποθετήσεις.

Και από τη συζήτηση στη Βουλή και από την πρώτη συνεδρίαση και από τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας(;) έχει φανεί ότι η στάση της κυβέρνησης είναι εχθρική απέναντι στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Όμως, ούτε αυτή η διαπίστωση αποδίδει με ακρίβεια τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και του κ. Βελόπουλου[i].

Από τη νέα σύνθεση του διορισμένου έμμισθου Δ.Σ., αντί του εκλεγόμενου από συνέλευση 800 ατόμων προηγούμενου άμισθου Δ.Σ., μόνο ένας φαίνεται να έχει εμπειρία και σχέση με ναρκωτικές ουσίες. Πρόκειται για την αντιπρόεδρο κ. Φωτεινή Λεομπίλλα , η οποία είναι πρώην χρήστρια «ψυχοδραστικών» ουσιών, είναι ακτιβίστρια στο χώρο των ναρκωτικών, έχει διατελέσει υπεύθυνη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος «Ποτάμι» και υποψήφια για ευρωβουλευτής, βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος.

Είναι προφανές ότι η γνώμη της έχει βαρύτητα και πρέπει να τη δούμε.

Θα παρουσιάσουμε ένα πρόσφατο διάλογο της νέας αντιπροέδρου με τον γνωστό πολίτη κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο, υπέρμαχο της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, πρώην χρήστη κατά δήλωση του, πρώην πρόεδρο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», που έχει ανάλογες απόψεις: «Χρειάζεται να θυμόμαστε, αφενός ότι η διάθεση του σώματος ενός ανθρώπου είναι ατομική υπόθεση…».[ii]

"Η χρήση ναρκωτικών είναι Ατομικό Δικαίωμα" είναι η μόνιμη επωδός όλων όσων μιλούν για ατομικά δικααιώματα. (Δεν μπορεί... Κάποιος τους πληρώνει).

Θα παραθέσουμε σε φωτογραφία μέρος του διαλόγου, που διεξήχθη στο facebook. Zητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες, για αυτό που θα δουν, αλλά, πέραν της ουσίας των λεγομένων πρέπει να μαθαίνουμε και για το ύφος, το ήθος και τον πολιτισμό, που πρεσβεύουν οι οπαδοί της «Ανοιχτής» Κοινωνίας. Οι απόψεις των κ.κ. Βαλλιανάτου και Λεομπίλλα καταγράφηκαν στις 29/10 και 1/11/2019.
Για το ύφος και το ήθος , αφήνουμε τα σχόλια στους αναγνώστες. Στον νεοφιλελεύθερο ορθολογισμό δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται συζήτηση για το ήθος.

Από τον διάλογο αυτόν είναι προφανές ότι ο στόχος δεν είναι το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αλλά η κατάργηση της θεραπείας, που δεν χρησιμοποιεί ναρκωτικές ουσίες.

Η κ. Λεομπίλλα και ο κ. Βαλλιανάτος έχουν ταύτιση απόψεων σε αυτό το θέμα και προφανώς, τις θέσεις αυτές έχει υιοθετήσει και ο υπουργός «Υγείας»(;) κ. Κικίλιας.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας οργανισμός θεραπευτικά, όταν τουλάχιστον η αντιπρόεδρος, θεωρεί ότι η «προσπάθεια απεξάρτησης και θεραπείας είναι βασανιστήριο» ;

Όμως, ούτε αυτή η διαπίστωση αποδίδει την ουσία και τους σκοπούς αυτών των άγαρμπων κρατικών παρεμβάσεων, από κόμματα και ανθρώπους, που δηλώνουν «αντικρατιστές». Και θα χρησιμοποιήσουμε πάλι την κ. Λεομπίλλα και τις ιδιαίτερες δράσεις και απόψεις της, που δηλώνεται από τον κ. Κικίλια ως «πρώην χρήστρια».[iii]


Από την ιστοσελίδα του «Ποταμιού», διαβάζουμε:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση στην Ελλάδα για χρήστριες ψυχοδραστικών ουσιών, "Ναρκοφεμινισμός - πρώτη γνωριμία", η οποία διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια για να δοθεί βήμα και ένα κάλεσμα για συμμετοχή των ίδιων των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και να μιλήσουν για τη χρήση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γυναίκες χρήστριες ουσιών, τις λύσεις που οι ίδιες προτείνουν. Πρόκειται για τη πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που σχεδιάζονται από το Δίκτυο, σε συνεργασία με το EuroNPUD(το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών) καθώς έχει αποφασιστεί το 2019 να το αφιερώσουν στις γυναίκες χρήστριες. Στη συνάντηση συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση, η Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ποτάμι, Λεομπίλλα Φωτεινή…»[iv].

Μαθαίνουμε νέες λέξεις, ορολογίες και οργανώσεις, τις οποίες θα τις δούμε πιο προσεκτικά στο τρίτο μέρος της τριλογίας μας για τα ναρκωτικά και τη θεραπεία.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον «Ναρκοφεμινισμό» και τους σκοπούς του.

Όπως φαίνεται και στο άρθρο παρουσίασης της πρώτης γνωριμίας του Ναρκοφεμινισμού, ο σκοπός των οργανωμένων αυτών κινήσεων είναι η συμμετοχή τους στα όργανα λήψης των αποφάσεων:

« …για να δοθεί βήμα και ένα κάλεσμα για συμμετοχή των ίδιων των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και να μιλήσουν για τη χρήση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γυναίκες χρήστριες ουσιών, τις λύσεις που οι ίδιες προτείνουν».

Ο σκοπός τους φαίνεται να εκπληρώνεται με την τοποθέτηση της κ. Λεομπίλλα στη θέση της έμμισθης αντιπροέδρου του ΚΕΘΕΑ.

Μπορεί στην παρουσίαση αυτή να μη δίνουν τον ορισμό του «ναρκοφεμινισμού» και τους συγκεκριμένους σκοπούς του, η διεθνής οργάνωση, την οποία αντιγράφουν οπαδοί αυτής της νέας λέξης, δεν κρύβεται πίσω από μισόλογα. Η κ. Λεομπίλλα στην παρέμβαση της λέει μόνο : «Εκπαίδευση του πληθυσμού, μέσω της παροχής έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης, ώστε να καταρριφθούν οι μύθοι και τα στερεότυπα για την ουσιοεξάρτηση».

Εκπαίδευση πληθυσμού χωρίς εκπαίδευση στα σχολεία δεν νοείται. Εμείς θα σας δείξουμε τι είδους «εκπαίδευση» πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, πηγαίνοντας στην διεθνή ιστοσελίδα για τον Ναρκοφεμινισμό (σχετικά νέα λέξη, την οποία πρέπει να εντάξουμε στην οργουελική Νέα Γλώσσα, που θα μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία). Ξεκινάμε με τον ορισμό, που δίνουν όσοι/ες υποστηρίζουν αυτή την κίνηση:

ΝΑΡΚΟΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

ΛΕΞΗ

Χρειαζόταν ένας όρος που να δηλώνει απερίφραστα πως είμαστε φεμινίστριες (κι όχι 'θεραπευόμενες', 'ναυάγια', θύματα ή 'άτομα με ανάγκες', 'ασθενές' ή 'ωραίο' φύλο' κ.λ.) ενώ μαζί να ορίζεται και η ιδιότητά μας ως χρηστριών ουσιών.

Αυτά όλα περιέχονται στον νέο όρο Narcofeminism που τον μεταφράζω Ναρκοφεμινισμό. [v]

Ο όρος και η ανάγκη για οργάνωση περιλαμβάνεται στη «Διακήρυξη της Μπαρτσελόνα», η οποία έγινε από 40 γυναίκες. Πρόκειται για τη λογική της «Κοινωνίας των Πολιτών» και των ΜΚΟ, που θέλουν ελάχιστα άτομα, οργανωμένα σε ΜΚΟ, να διεκδικούν και να επιτυγχάνουν από το κράτος την εκπροσώπηση όλης της κοινωνίας, αντί να συμμετέχει στις διαδικασίες η κοινωνία ως συγκροτημένη κοινότητα. Τη «Διακήρυξη» δεν θα τη σχολιάσουμε.[vi]

Πάμε στην ιστοσελίδα του διεθνούς Ναρκοφεμινισμού και παραθέτουμε δυο φράσεις/εικόνες, που δείχνουν τους ξεκάθαρους σκοπούς, που μέχρι τώρα δεν έχουμε δει.Μετάφραση:

«Έχετε δει γυναίκες, οι οποίες ήρεμα και με αξιοπρέπεια λένε “Χρησιμοποιώ ψυχοδραστικές ουσίες και αυτό με βοηθά να ζω και να δημιουργώ”».

Aν αυτό δεν είναι διαφήμιση για τη χρήση ναρκωτικών, τότε τι είναι διαφήμιση; "Τα ναρκωτικά βοηθούν στη ζωή και στη δημιουργικότητα".

Με τις συγγένειες αναρχίας, νεοφιλελευθερισμού, φεμινισμού, lgbt κοινότητας και ναρκωτικών, ας ασχοληθούν όσοι πιστεύουν ακόμα σε ιδεολογίες και σε ατομικά δήθεν πανανθρώπινα δικαιώματα. (Και οι ιδεολογίες ναρκωτικά είναι).Υπάρχει πληθώρα τέτοιων απόψεων, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Ευρασιατικής Ένωσης Μείωσης Βλαβών»(EHRA) στη σελίδα που αφορά τον ναρκοφεμινισμό. [vii]

Η παγκόσμια τάση είναι «επιστημονική» και «πολιτική»: «Χάσαμε τον πόλεμο με τα ναρκωτικά, ας αναγνωρίσουμε την ήττα και ας μειώσουμε τις βλάβες, αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Κι όπως βλέπουμε , οι απόψεις αυτές εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία και του ελληνικού κοινοβουλίου. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ...

Στη νέα μεταμοντέρνα εποχή, αυτό θα είναι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της «θεραπείας», που θα λαμβάνουν οι μαθητές, τα παιδιά μας, εμείς, η κοινωνία: «ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ». Χορήγηση ναρκωτικών για θεραπεία ναρκωτικών. Η διαφορά είναι ότι οι νέες εξαρτησιογόνες ουσίες θα φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες και θα είναι «ασφαλείς».

Μην αναρωτιέστε ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα. Έπρεπε να το έχετε καταλάβει.

Αυτά ψηφίζουν στη Βουλή. Αυτά θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτά πρεσβεύει η νέα αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Αυτά θα ζήσουμε.

Βλέπουμε το ΚΕΘΕΑ να μετατρέπεται από Κέντρο θεραπείας σε Κέντρο διάθεσης ναρκωτικών.

Διώκεται το τσιγάρο και το αλκοόλ και νομιμοποιούνται τα ναρκωτικά.

ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΖΗΤΩ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΛΥΣΗ. ΖΗΤΩ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΖΗΤΩ ΚΑΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΜΕ ΤΙΣ «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.

Θυμηθείτε τους πραγματικούς σκοπούς όλης αυτής της ιστορίας, όπως τους βάλαμε στο πρώτο μέρος της τριλογίας μας:

Πίσω από την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ κρύβεται η κατάργηση της θεραπείας εξαρτημένων και η αντικατάσταση της με υπηρεσίες διανομής ναρκωτικών.

Στην επόμενη φάση, θα νομιμοποιηθεί και η παραγωγή ναρκωτικών, από τις εταιρείες, που σήμερα χρηματοδοτούν τη διάλυση των αδύναμων ή/και ανίκανων προστατευτικών μηχανισμών.

Θα πούμε ότι πίσω από την ελεύθερη διανομή και εμπορία ναρκωτικών σε παιδιά και μεγαλύτερους, κρύβεται η εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού . Η εξουδετέρωση κάθε αντίστασης σε όσα απάνθρωπα έχουν σχεδιάσει για τους λαούς οι οικονομικές ελίτ του πλανήτη.ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

Οι Ενώσεις γονέων; Οι γονείς;

Οι καθηγητές; Οι ενώσεις των καθηγητών;

Οι Κοινότητες των θεραπευόμενων και οι οικογένειες τους;


ΣΥΝΑΔΕΛΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κλείνοντας, απευθυνόμαστε στην πραγματική κοινωνία με ένα τραγουδάκι : ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ, ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ.


(H κεντρική εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)
  • [i] Ο κ. Βελόπουλος, αν δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει, δεν του φταίμε εμείς, που σχολιάζουμε αρνητικά τα έργα και τις ημέρες του «πατριωτισμού» του. Έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε άλλο κόμμα έχει θέσει στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία της φτώχειας και της εξάρτησης της χώρας, που είναι η προνομιακή εκχώρηση της δημιουργίας και της διαχείρισης του νομίσματος σε ιδιώτες τραπεζίτες.
  • [ii]Από την ιστοσελίδα της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας - Ανοιχτή Κοινωνία». Άρθρο: «Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν είναι λύση». http://archive.md/qjOJD. Είναι γνωστό ότι όλα τα κόμματα του νεεοφιλελευθερισμού είναι υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, γιατί «είναι ατομικό δικαίωμα το τι θα κάμω με το σώμα μου και τι θα βάλω μέσα του». Και προφανώς το πιστεύει και το τμήμα της ΝΔ, που τον προωθεί.
  • [iii] Στο twitter του Υπουργού http://archive.md/XFdCJ.
  • [iv] Στον ιστότοπο του Ποταμιού με τίτλο «Ποτέ γι’ αυτούς χωρίς αυτούς», 24/2/2019. http://archive.md/di8M8#selection-1031.0-1033.838
  • [v]Από το ιστολόγιο Δάφνης Χρονοπούλου του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών , 24/1/2019, http://archive.md/Q2Zx1
  • [vi] BarcelonaDeclaration, μπορείτε να τη βρείτε εδώ: http://archive.md/jr2YU
  • [vii] Eurasian Harm Reduction Association. http://archive.is/bJCXj

ΟΙ ΜΚΟ ΤΩΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ»: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» (Μέρος 3ο με αφορμή της αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ)


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ


Θα ζητήσουμε συγνώμη για το μέγεθος του άρθρου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουμε τα λεγόμενα μας, ώστε να μη μείνει καμιά αμφιβολία στους καλοπροαίρετους πολίτες και για να μην πουν κάποιοι πολιτικοί "εγώ δεν ήξερα".
Κατά την ανάγνωση του, απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Όσοι διαπιστώσουν το αντίθετο να καλέσουν το 1142...
Ξεχάστε την εποχή, που κάποιοι συζητούσαν για τον διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών. Τώρα, βρισκόμαστε στο "μετά". Στην εποχή μετά τις νεωτερικές αστικές αξίες. Ζούμε την Ύβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης.

Μπορεί ο ανθυγιεινός υπουργός «Υγείας»(;) να αποφεύγει τη σαφήνεια, ως προς τους σκοπούς του. Μπορεί οι βουλευτές της ΝΔ και της «Ελληνικής» (;) Λύσης να ψήφισαν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ξέρουν τι ψήφισαν, όμως ο διορισμός, από τον υπουργό, ως αντιπροέδρου, μιας οπαδού του δικαιώματος ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών δείχνει πού το πάνε όσοι είναι γνώστες.

Οι «εντολείς» τους, πάντως, ξέρουν πού το πάνε και το λένε φωναχτά. Ο φίλος της αντιπροέδρου ναρκοφεμινίστριας του ΚΕΘΕΑ, κ. Λεομπίλλα, κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, σε συνομιλία του με υπερασπιστή του ρόλου του ΚΕΘΕΑ φαίνεται να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του νεοδιορισμένου Δ.Σ.:

Ο κύριος Βαλλιανάτος γνωρίζει, ΔΙΟΤΙ, όπως θα δούμε πιο κάτω, έχει συμμετάσχει στις διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου. Γνωρίζει πως με το νέο Δ.Σ. έρχεται το τέλος της «σκατένιας» θεραπείας.

Εμείς, πάντως, είμαστε βέβαιοι ότι κάτι σαν διαδικασία απεξάρτησης θα παραμείνει, για τα μάτια του κόσμου, αλλά το ΚΕΘΕΑ, ως ότου διαλυθεί οριστικά, προορίζεται να γίνει άλλο ένα Shooting Center (Κέντρο χτυπήματος ενέσεων), εξωραϊσμένο στη Νέα Γλώσσα σαν «Κέντρο Ελεγχόμενης Χρήσης Ναρκωτικών».

Με τι θα αντικατασταθεί η θεραπεία είναι, επίσης, δηλωμένο από την νεόκοπη οργάνωση των «ομότιμων χρηστών». Μία σειρά από οργανώσεις, που εμφανίζονται ως οργανώσεις χρηστών και συμπαθούντων, ενώθηκαν το 2016 και ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε συνέντευξη τύπου στις 27/6/2017 με αφορμή τη «μέρα κατά των ναρκωτικών». Το όνομα τους «Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών» με την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Διογένης» Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά, «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «Προμηθέας» και «Praksis». Ο τίτλος είναι μετάφραση από ομοιόμορφες πρωτοβουλίες που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και τυχαία σε όλο τον κόσμο. Κεντρικό τους σύνθημα: «”Υποστήριξη! Όχι Τιμωρία”. Ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών απέτυχε. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των χρηστών άρχισε»[i].

Το «δικαίωμα των χρηστών» είναι η ελεύθερη χρήση ναρκωτικών, αλλά στην Ελλάδα το ξεκινάνε μαλακά, ζητώντας τη διάθεση σε χρήστες υποκατάστατων ναρκωτικών.Αυτό που δεν λένε με σαφήνεια είναι ότι τέτοιου είδους ουσίες ήδη διακινούνται από τον κρατικό ΟΚΑΝΑ μέσω των νοσοκομείων και κατόπιν ιατρικής συνταγής[ii]. Το κράτος φροντίζει και για αυτούς, που δεν θέλουν/δεν μπορούν να απεξαρτηθούν και τους χορηγεί ουσίες, που αποτρέπουν τον θάνατο από υπερβολική δόση.

Αυτοί, όπως βλέπουμε στην εικόνα, το παρουσιάζουν σαν αίτημα. Φαίνεται σαν να χτυπάνε πόρτες ανοιχτές, αλλά αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να φύγει η διακίνηση από το κράτος και τους γιατρούς και να περάσει στις ΜΚΟ, κάτι το οποίο θα συμβεί με τα ShootingCenters και τις κινητές μονάδες διανομής, τη λειτουργία των οποίων διεκδικούν [iii]

Μερικές υποθέσεις εργασίας, που θα μπορούσε να είναι περισσότερες. Τους συλλογισμούς βασίζουμε στη διεθνή εμπειρία και στις καταγεγραμμένες προθέσεις των ΜΚΟ:

Στον αρχικό σχεδιασμό τους, υποτίθεται ότι στις κινητές μονάδες, οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν με καθαρά σύνεργα τα ναρκωτικά που θα φέρνουν από την πιάτσα. Ακόμα και αν αυτά είναι νοθευμένα και πάθουν κάποιες επιπλοκές, θποτίθεται ότι θα μπορούν να πάρουν πρώτες βοήθειες. Στον ρευστό κόσμο των "κανονισμών" του νέου σχεδίου, εφόσον αφήνουμε κάποιον να παίρνει κάποια παράνομη ουσία σε χώρο που του προσφέρουμε και ενώ κινδυνεύει από τις ύποπτες ουσίες της πιάτσας, τι καλύτερο από το να "νομιμοποιήσω" τις ουσίες και να τις παίρνουν και ανόθευτες; Όλη η συζήτηση των "ομότιμων" περιστρέφεται γύρω από την αποφυγή θανάτου, που οφείλεται στην κακή ποιότητα και στην υπερβολική δόση. Θα ελέγχουν την υπερβολική δόση και θα αδιαφορούν για την άλλη αιτία θανάτων; Με μόνο το κίνητρο της καθαρής σύριγγας θα δέχονται να πλησιάζουν στις ελεγχόμεενες μονάδες; Κουφό ακούγεται.

Αν περάσουμε στη χορήγηση ναλοξόνης και οποιουδήποτε άλλου χημικού υποκατάστατου ναρκωτικών, χωρίς συνταγή γιατρού, όπως επιδιώκουν οι "ομότιμοι", ποιος θα εμποδίσει την εκθετική αύξηση χρηστών; Ο καθένας, που θέλει να "δοκιμάσει" τη νέα εμπειρία θα πλησιάζει το βαν της κινητής μονάδας και θα ζητά την "ψυχοδραστική ουσία" της αρεσκείας του. Και κάπως έτσι θα καταλάβουμε ότι η "Ελεγχόμενη Χορήγηση" είναι ένα ακόμα παραμύθι. Σα να λέμε ότι το ναρκωτικό δεν είναι ναρκωτικό, αλλά "ψυχοδραστική ουσία". Βαφτίζουμε το κρέας "ψάρι" και το τρώμε στους καιρούς της νηστείας. Ποιος θα ελέγξει το ανεξέλεγκτο, χωρίς συνταγή γιατρού; Ποιος θα εμποδίσει το νέο λαθρεμπόριο; Αυτοί, που υπερασπίζονται το "δικαίωμα στη χρήση" και ζητούν απελευθέρωση, για να το διακινούν οι ίδιοι;

Οι κανόνες τους υπάρχουν για να τους παραβιάζουν και να τους αλλάζουν, "αφού απέτυχαν". Δηλαδή, αφού φροντίσουν οι ίδιοι να αποτύχει ό,τι τους εμποδίζει να φτάσουν στον χιλιοειπωμένο στόχο τους, επειδή κάποιοι πολιτικοί δειλιάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, παρ' όλο που ψηφίζουν ό,τι τους λένε.

Και στα σχολεία, τα ναρκωτικά θα είναι ναρκωτικά, αφού "έχουμε χάσει τον πόλεμο".

Ας μην περιμένουμε το Θεό να βάλει το χέρι του.

-----

Οι πολιτικοί θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και θα λένε ότι «υπερβάλλετε, γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα», ως ότου εδραιωθεί η ελεύθερη διακίνηση χημικών και άλλων ναρκωτικών και φανεί ο πραγματικός σκοπός. Όταν, όμως, τα ναρκωτικά θα έχουν μπει σε βιομηχανική παραγωγή και θα υπάρχουν στα περίπτερα, στα φαρμακεία, στα μεγαλοκαταστήματα και - γιατί όχι; - στα σχολικά κυλικεία, θα είναι αργά για το λαό και τα παιδιά του. Θα υπάρχουν και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Όπως και σε κάθε άλλη καταστροφική για τη φύση και τον άνθρωπο παραγωγική δραστηριότητα, θα βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους, που «θα χάσουν τη δουλειά τους».

Επειδή οι πολιτικοί που ψηφίζουν κάνουν πως δεν βλέπουν, στρουθοκαμηλίζοντας, εμείς θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τους σκοπούς της Νέας Διεθνούς των ναρκωτικών με δικά τους λόγια. Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρουσίαση της πρώτης τους δημόσιας εκδήλωσης, παρμένα από φιλικά ηλεκτρονικά μέσα.

Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος και η πρώτη φάση είναι η εμπλοκή τους στη λήψη αποφάσεων:


«Για την υλοποίηση αυτής της επιδίωξης (το Δίκτυο) θέτει ως προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών σε όλες τις βαθμίδες λήψης αποφάσεων. Δεσμευόμαστε να αξιολογήσουμε όλες τις δομές και τα προγράμματα που μας αφορούν»[iv].

Ο εντολοδόχος υπουργός τους, κ. Κικίλιας και η Βουλή των Ελλήνων(;) ξεκίνησαν να υλοποιούν το αίτημα τους και η θεσμοθέτηση των Shooting Centers και η θέση του αντιπροέδρου στο ΚΕΘΕΑ είναι τα πρώτα βήματα. Στη συνέχεια, οι ίδιοι μας περιγράφουν ποια είναι τα επόμενα.

Πριν ακόμα υλοποιηθεί το πρώτο βήμα, είχαν ξεκινήσει να προπαγανδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών. Ο φιλικά προσκείμενος αρθρογράφος, που παρουσίαζε την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση το 2017, έγραφε, απηχώντας τις απόψεις του Δικτύου:

«[...] προσωπικά βρίσκω λαθεμένη και την "πυρά" που συχνά-πυκνά στήνεται στα ΜΜΕ για τους εμπόρους ουσιών που ωστόσο δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από τους εμπόρους οποιουδήποτε άλλου είδους, να ανταποκρίνονται δηλαδή σε μια τεράστια ζήτηση που είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να καλυφθεί αλλιώς».

Τούτος σχολιαστής / αρθρογράφος είπε ευθέως αυτό που άλλοι των ΜΚΟ το λένε εμμέσως, περιφραστικά ή με υπονοούμενα. Π.χ. λένε «ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι πόλεμος κατά ανθρώπων», χωρίς να διευκρινίζουν αν «οι άνθρωποι» είναι χρήστες ή έμποροι. Οι έμποροι ναρκωτικών είναι απλώς έμποροι, όπως όλα τα άλλα ευυπόληπτα επαγγέλματα. Η ανάλγητη κορύφωση της θεωρίας των "ατομικών δικαιωμάτων", της "ελεύθερης επιλογής" και της "ελεύθερης" αγοράς: Ακόμα και το παιδί στο σχολείο πρέπει να έχει ελεύθερη επιλογή, η οποία τυχαίνει να δημιουργεί τεράστια ζήτηση ναρκωτικών!!! Το παιδί ξέρει τι θέλει και πρέπει να έχει το ατομικό δικαίωμα της επιλογής του θανάτου του! (Θα δούμε πιο κάτω ότι αυτά τα παραμύθια περί "ελεύθερης επιλογής", "δικαιωμάτων" κλπ δεν ισχύουν για όλους. και πάντα. Ισχύουν μόνο στις περιπτώσεις εκείνες, που ο τζίρος και η χρήση ναρκωτικών αυξάνετα. Όσοι είναι αντίθετοι, δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν και να υπερασπίζονται το αντίθετο).

Και ο ίδιος συνεχίζει: «Λέμε ότι οι έμποροι των "σκληρών" ειδικά πουλάνε θάνατο, όμως το ίδιο κάνουν και οι έμποροι όπλων χωρίς να ακούμε να φυλακίζεται κανείς γι΄αυτό». Και το άρθρο επιμένει στην υπεράσπιση των εμπόρων, που δεν πρέπει να φυλακίζονται:

«Η λύση οπότε δεν είναι να στείλουμε όσους περισσότερους εμπόρους μπορούμε στα κάγκελα ή στο απόσπασμα όπως κάνει στις Φιλιππίνες ο Ντουάρτε π.χ. γιατί σύντομα – και νομοτελειακά - άλλοι θα πάρουν τη θέση τους. Με ό,τι, επιπλέον, συνεπάγεται αυτό για την υγεία των χρηστών αλλά και τη δημόσια υγεία, εφόσον φυσικά το πρώτο μέλημα ενός λαθρέμπορου δεν είναι η ποιότητα. Μόνο η υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση όλων των ουσιών θα μειώσει αποφασιστικά το λαθρεμπόριό τους κι όλο το έγκλημα που συνδέεται μαζί του». Και κλείνει με μία ωραία φιλοσοφική διαπίστωση:

«Καιρός το είδος μας να ενηλικιωθεί και όσο αφορά την αντιμετώπιση ουσιών οι οποίες σύμφωνα με τις υπάρχουσες ιστορικές μαρτυρίες φαίνεται ότι το συνοδεύουν σχεδόν από γεννησιμιού του, “αρωγοί” ενίοτε στον πόνο, τον έρωτα, τη δουλειά, τη διασκέδαση αλλά και στους φιλοσοφικούς και υπαρξιακούς του προβληματισμούς».

----

Κεντρικό τους μοτίβο παγκοσμίως είναι «Η Μείωση της Βλάβης» (Harm Reduction) και η διακίνηση, «αφού αποτύχαμε», πρέπει να νομιμοποιηθεί. Ήδη οι «ομότιμοι χρήστες» έχουν τοποθετηθεί κατά της ύπαρξης «ημέρας κατά των ναρκωτικών» και αντιπροτείνουν την «Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερβολική Δόση» στις 31 Αυγούστου[v]. «Ναι στα ναρκωτικά, όχι στην υπερβολική δόση» είναι η ουσία αυτού του κινήματος των ΜΚΟ. Σε πρώτη φάση με το πρόσχημα της βοήθειας σε ήδη υπάρχοντες χρήστες και στην επόμενη «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε». Η καταστροφή των γενεών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Ο μεταμοντέρνος κόσμος που έρχεται θέλει μια κοινωνία εξαρτημένη από ποικιλία εθισμών, στους οποίους περιλαμβάνονται και τα ναρκωτικά.

Οι ντόπιες ΜΚΟ και οι εντολοδόχοι πολιτικοί και κόμματα δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να να αντιγράφουν και να υλοποιούν σχέδια, τα οποία αναπτύσσονται ομοιόμορφα σε όλο τον κόσμο.

Τα σήματα και τα συνθήματα τους, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι μια καλή διαφήμιση των διαφόρων μορφών πρόσληψης ναρκωτικών και σε καμία περίπτωση δεν καταφέρονται κατά της χρήσης ναρκωτικών. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί είναι υπέρ της χρήσης. Ήδη «ερευνητικά» κέντρα και πανεπιστημιακοί μιλούν για το πόσο καλό κάνουν τα ναρκωτικά. Κι όταν η επιστήμη μιλά, ο χωριάτης πρέπει να σιωπά. Δεν ξέρει πόσο καλό κάνει η εμπορία ναρκωτικών στα σχολεία.

27/11/2019:

Μετά από αυτή την εικόνα, ας μην πει κάποιος ότι "δεν ήξερε" τι ψήφιζε και τι αποφάσιζε.


Ποιος δεν θα ήθελε τη λύση της ελεγχόμενης χορήγησης στο παιδί του, προκειμένου να το σώσει από τον θάνατο; Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν προσβλέπουμε και δεν ελπίζουμε στην απεξάρτηση. Αυτοί που μιλάνε για «δικαιώματα στη χρήση» ξεχνάνε «το δικαίωμα στην απεξάρτηση» και μεθοδεύουν υποβάθμιση των δομών θεραπείας.

-----
Εμφανίζονται ως χρήστες και πρώην χρήστες, υπερασπιζόμενοι τα «δικαιώματα των χρηστών», αλλά όχι όλων των χρηστών. Θεωρούν τον εαυτό τους αυτεξούσιο, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις και ικανό να έχει δικαιώματα και επιθυμίες (κι ας είναι, κατά δήλωση τους, χρήστες), αλλά το αρνούνται σε κάθε χρήστη, που αντιτίθεται στα σχέδια τους.

Τις μέρες του Οκτώβρη, που οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειες τους βγήκαν στο δρόμο, το «Δίκτυο των ομότιμων» επιτέθηκε με σχόλιο στο προφίλ τους στο facebook:

Αυτοί έχουν άποψη, έχουν και ικανότητα κρίσης, αλλά οι διαφωνούντες είναι «εκμεταλλευόμενοι» και υφίστανται πλύση εγκεφάλου. Και ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που αγωνιά, αφήνει σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση:

Και δυο μέρες μετά βγαίνει η ανακοίνωση του Δικτύου, το οποίο με αυτή παίρνει θέση στο θέμα που προέκυψε με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ:

Σε αυτή τους την παρέμβαση, δηλώνουν «ουδέτεροι» για τη διένεξη του υπουργού με τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, αλλά: «Συγκλονισμένοι τις τελευταίες μέρες, είδαμε τη ντροπή την ενοχή για τον εθισμό τους που κάποια προγράμματα καλλιεργούν στους χρήστες σα να ξεχάστηκε όταν τους χρειάστηκαν για τα συμφέροντα τους»[vi].

Συγκλονιστήκαμε από την πολύ ουδετερότητα τους και από το πώς βλέπουν χρήστες, που θέλουν να απεξαρτηθούν και θυμηθήκαμε τον λόγο του κ. Βαλλιανάτου, όταν συνομιλούσε με την μετέπειτα αντιπρόεδρο:

Ας μην υποβαθμίζουμε το ήθος και το ύφος ανθρώπων, που εμπλέκονται ενεργά στη διαμόρφωση μιας πολιτικής, σε ένα θέμα που αφορά τα παιδιά μας και όλη την Ελλάδα. Συνάδουν με τους σκοπούς.

Μας συγχωρείτε, αλλά έπρεπε να δώσουμε όλη την εικόνα για το πού το πάνε.

-----

Αυτό που δεν λένε όλες αυτές οι "καλοκάγαθες" ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται αδρά από ευαγή φιλανθρωπικά ιδρύματα και υποστηρίζονται από τους πολιτικούς και το κράτος, είναι πως το 90% των χρηστών ξεκινούν τη χρήση και την εξάρτηση από τις ηλικίες των 13-17 ετών.

«Chairwoman» (Πρόεδρος) του ελληνικού Δικτύου είναι κάποια κυρία, που διανθίζει τις σκέψεις της με ρομαντικές εικόνες σαν αυτή που βάλαμε για κεντρική εικόνα αυτού του άρθρου [vii]. Δεν ξέρουμε τι συναισθήματα θα σας προκαλέσει, αλλά σε μας θυμίζει τηλεοπτική διαφήμιση, η οποία κάνει χρήση εικόνων παιδικής και αγγελικής τρυφερότητας, προκαλώντας τη συμπάθεια προς το εμπόρευμα. Κοιτώντας την εικόνα, εμείς δεν ξέρουμε αν το εμπόρευμα είναι το παιδί ή οι ουσίες που ετοιμάζεται να βάλει μέσα του. Το διφορούμενο και η αμφιλεγόμενη και γεμάτη υπονοούμενα σημειολογία λόγων και εικόνων είναι χαρακτηριστικά του αποκρυφισμού.

Πρόκειται για ένα άρθρο της με αφορμή μια πρόσκληση σε τηλεοπτικό σταθμό, που δεν πραγματοποιήθηκε. Και εξηγεί το γιατί: «Όταν της είπα ότι κανείς δεν κρατά κανένα δεμένο κι ο μόνος που δε μας αφήνει να 'γλιτώσουμε' είναι ο εαυτός μας κι ο εθισμός κι η απόλαυση που δίνει η πρέζα, καταλαβαίνετε πως έχασα την πρόσκληση»[viii].

Αυτές οι προσωπικές αντιστάσεις σκόρπιων τηλεπαρουσιαστών δεν θα κρατήσουν για πολύ. Το κράτος και η πολιτική ελέγχεται από τους χρηματοδότες και θα επιβάλλει τη διαφήμιση των ελεύθερα διακινούμενων ουσιών, οι οποίες δεν θα λέγονται ναρκωτικά, που παραπέμπουν σε εξάρτηση, αλλά «ψυχοδραστικές», που απλώς δρουν και μπορεί να κάνουν καλό.

-----

Κλείνουμε με εικόνα από πρόσφατη σύναξη με ένα από τα αγαπημένα θέματα του μετανεωτερισμού: Γυναίκες, βία και, φυσικά, ναρκωτικά. Εμείς θα βάζαμε για υπότιτλο στη φωτογραφία «Είμαστε όλοι μια αγαπημένη οικογένεια».Από αριστερά:

Η κ. Ευγενία Σταθακοπούλου, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια με το «Μέτωπο Ανατροπής στην Αθήνα», στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και υποψήφια βουλευτής με τη ΛΑΕ στη Σάμο.

Η κ. Φωτεινή Λεομπίλλα, νυν αντιπρόεδρος ΚΕΘΕΑ, διορισμένη από ΝΔ, στέλεχος στο κόμμα «Ποτάμι» .

Ο κ. Χρήστος Κουιμτσίδης, νεοφιλελεύθερων απόψεων, διορίστηκε Εθνικός Συντονιστής κατά των ναρκωτικών, από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε, αλλά ο κ. Κικίλιας δεν έκαμε δεκτή την παραίτηση του και του ζήτησε να παραμείνει ως αξιολογητής των θεσμών, που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά.

Αν προσθέσουμε και τον αναρχοφεμινισμό του ναρκοφεμινισμού, αυτό που απομένει είναι να μας πείτε:

Εσείς τι κόμμα είστε; Ποια ιδεολογία έχετε; Εμείς είμαστε μία ωραία πολυπολιτισμική / πολυϊδεολογική ατμόσφαιρα.

-----

Και μια "ασήμαντη" παρωνυχίδα στο όλο θέμα:

Αυτοί μιλούν για το «δικαίωμα στη χρήση». Το «δικαίωμα» αυτών, που θα πληρώσουν το κόστος δημιουργίας, αγοράς και λειτουργίας πολλών Shooting Centers και δεκάδων κινητών μονάδων (βανάκια), το σκέφτονται καθόλου; Σίγουρα όχι. Ας το εμπεδώσουμε, μια για πάντα:

Όταν κάποιοι μιλάνε για «ατομικά δικαιώματα», εννοούν προνόμια των λίγων σε βάρος των πολλών. Αυτός είναι και ο λόγος, που σιχαίνονται το λαό και τη δημοκρατία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:


Επειδή, όποιος διαφωνεί με τις επιλογές τους στοχοποιείται και υβρίζεται κι επειδή κι εμείς λάβαμε υβριστικό ηλεκτρονικό μήνυμα από «αμεσοδημοκράτη», οπαδό του Καστοριάδη, ενημερώνουμε:
Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε από απειλές και ύβρεις.
Επειδή το υβριστικό email εστάλη ιδιωτικά δεν δημοσιοποιούμε το περιεχόμενο και τον αποστολέα. Επειδή, όμως, τα δημόσια θέματα πρέπει να συζητούνται μόνο δημόσια, όταν την επόμενη φορά θα λάβουμε σχόλιο / απάντηση σε όσα γράφουμε , θα τα δημοσιοποιούμε. Και τότε θα ακολουθεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Κι επειδή κάποιοι άλλοι είπαν ότι δεν είμαστε «ειδικοί», απαντάμε : Στις οικογένειες μας, ανάμεσα στους φίλους μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, έχουμε θύματα. Νοιαζόμαστε.

Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τις ζωές μας θέλουμε. Τίποτε περισσότερο.

Ενάντια στους καλά χρηματοδοτημένους διακινητές ναρκωτικών, ας οργανωθούμε σε κοινότητες .

Σήμερα, είδαμε τι συμβαίνει, όταν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Πριν ξεκινήσετε καταγγελίες, ύβρεις, μηνύσεις κλπ, περιμένετε τη συνέχεια, για να έχετε όλη την εικόνα. Ακολουθεί το 4ο μέρος και πολλά ακόμα μέρη ενός πολέμου, που πρέπει να τελειώσει με την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας και την Απελευθέρωση της πατρίδας από κάθε είδους εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ΑΝ Ο ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΕΙΧΕ ΜΚΟ… (υπόθεση ΚΕΘΕΑ: Μέρος 4ο)


ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ


Το παρόν 4ο και όχι τελευταίο μέρος της πολυ-λογίας μας για τα ναρκωτικά, αφιερώνεται σε όσους λένε ότι ο Μητοτάκης τα πάει καλά, σε όσους νομίζουν ότι υπάρχουν πατριώτες μέσα στη Βουλή και σε όσους πιστεύουν ακόμα σε κόμματα. Όταν ποινικοποιούν σταδιακά μέθη και κάπνισμα, αλλά φτιάχνουν «ασφαλείς ζώνες» για βαριά μαστούρα, κάπου το πάνε.

Για τι παραπομπές μας, χρησιμοποιούμε τα ασφαλή αρχεία archive , γιατί διαπιστώσαμε ότι αλλάζουν τα κείμενα μετά από χρόνια. Κάπως έτσι το φθινόπωρο του 2019 εμφανίστηκε στα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών, το οποίο ιδρύθηκε το 2016, ο σύλλογος θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ. Πιθανή αιτία είναι η χρηματοδότηση ενιαίας ιστοσελίδας και η ανάγκη συμμετοχής αυτού του Συλλόγου σε αυτή, από το Ίδρυμα της πολύ Ανοιχτής Κοινωνίας του κ. Σόρος . Για τη μόνιμη και παντός κόμματος Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και τον ρόλο της σε όσα καταμαρτυρούμε, δεν θα πούμε κουβέντα. Περιμένουμε. Οι οπαδοί κομμάτων, που μαλώνουν μεταξύ τους, ας αρχίσουν να προβληματίζονται για το αν αξίζει τον κόπο να ψάχνουν για διαφορές.

Αν ο Εσκομπάρ, αντί για καρτέλ, είχε φτιάξει ΜΚΟ κι αν, αντί να συμμαχήσει με τους αριστερούς αντάρτες, είχε συμμαχήσει με τις φαρμακοβιομηχανίες και τις τράπεζες, θα ζούσε ακόμα.

Αυτός σκοτώθηκε νωρίς, ενώ οι σημερινοί dealers των ΜΚΟ είναι τυχεροί. Οι ΜΚΟ, που προσπαθούν για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το «δικαίωμα στη χρήση» έχουν ανάγκη τον εθισμό και την εξάρτηση, που δημιουργούν οι «παράνομοι» έμποροι. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι ΜΚΟ ζητούν εγκατάλειψη του αγώνα κατά των ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση της εμπορίας και την κατοχύρωση του «δικαιώματος στη χρήση».

Τα υποκατάστατα ναρκωτικών είναι ναρκωτικά και προκαλούν εθισμό και εξάρτηση, όπως κάθε άλλο ναρκωτικό. Η διαφορά τους είναι ότι τα παράγουν οι βιομηχανίες και η δικαιολογία για τη νομιμοποίηση τους είναι ότι, όταν βρίσκονται υπό έλεγχο, δεν προκαλούν τόσους θανάτους. Αποκαλούν «θεραπεία» τη διατήρηση της εξάρτησης. Προς αποφυγή των χειρότερων, εμείς συμφωνούμε ότι καλό είναι να συνίσταται η χορήγηση νέων λιγότερο θανατηφόρων ναρκωτικών, αλλά αποδοχή των λογικών της «μικρότερης ζημιάς» σημαίνει συνέχιση της διακίνησης των ναρκωτικών σε έφηβους.

Οι πολιτικοί καθοδηγητές


Για να δούμε τώρα ποιοι κρύβονται πίσω από τις ολιγομελείς «μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πρέπει να αναζητήσουμε τις ροές του χρήματος. Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η χρηματοδότηση των κρυφών και φανερών σκοπών. Χωρίς τη χρηματοδότηση δεν θα υπήρχαν ΜΚΟ. Ο όγκος των χρημάτων προς τις ΜΚΟ δεν προέρχεται από αφελείς πολίτες.

Όμως και οι πολιτικές διάδοσης της χρήσης των ναρκωτικών είναι βγαλμένες από τους ίδιους ανθρώπους, που χρηματοδοτούν και προωθούν παγκοσμίως τη διακυβέρνηση του πλανήτη από εταιρείες. Όπως θα δούμε πιο κάτω, οι χρηματοδότες είναι οι ίδιοι, που σχεδίασαν και προωθούν την παγκοσμιοποίηση της κυριαρχίας των εταιρειών. Βεβαίως, ποτέ δεν λείπει και ένα επιστημονικοφανές πόρισμα από κάποιο «έγκυρο» πανεπιστήμιο, ερευνητικό κέντρο ή οργανισμό.

Η ανάγκη των Κυρίαρχων να κυριαρχούν υποταγμένους οδηγεί στη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών. Από το 1946, ο Άλντους Χάξλεϋ στον πρόλογο του «Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου», το περιμένει: «Και ο δικτάτορας… καλά θα κάμει να ενθαρρύνει αυτή την ελευθερία (σημ. δική μας εννοεί τη σεξουαλική) σε συνδυασμό με το να ονειρεύεται κανείς ξύπνιος κάτω από την επίδραση των ναρκωτικών, του κινηματογράφου και του ραδιοφώνου, αυτό θα συντελέσει ώστε οι υποτακτικοί του να συμφιλιωθούν με την υποταγή τους, που είναι η μοίρα του».

Ακολούθησαν στη δεκαετία του 50 τα πειράματα «ελέγχου του νου» με ναρκωτικά, που έκανε η CIAσε ανθρώπου, που δεν γνώριζαν τι τους έκαναν, για να έλθει η έκρηξη της σεξουαλικής απελευθέρωσης και των ψυχεδελικών ναρκωτικών της δεκαετία του 60.

Όποιος νομίζει ότι η εποχή της ψυχεδέλειας και του LSD έληξεστη δεκαετία του 60, κάνει μεγάλο λάθος. Η Διεθνής Κοινοπραξία για την Πολιτική στα Ναρκωτικά, IDPC, προπαγανδίζει την ελεύθερη χρήση ψυχεδελικών ουσιών και υποστηρίζει την ισχυρή πρωτοβουλία για μια «Ψυχεδελική Κοινωνία», που εμφανίστηκε στην Πολωνία[i]. (Υπάρχουν παντού και στην Ελλάδα, αλλά είναι ακόμα στα σπάργανα. Σε λίγο, μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα της δήθεν προστασίας των χρηστών από θανάτους, θα τους δούμε και αυτούς χρηματοδοτημένους. Για την ώρα, δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους).

Το 2006 ένας από τους σοφούς σχεδιαστές της παγκοσμιοποίησης, ο Ζακ Ατταλί, γράφει μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος και «προβλέπει» σαν βασικό συστατικό της ψυχαγωγίας των νομάδων του μέλλοντος μας τη χρήση ναρκωτικών μαζί με άλλα εθιστικά εικονικά παιχνίδια:

«Μιμητές, ανέκαθεν, των ανώτερων ιεραρχικά νομάδων, μερικοί από τους εν δυνάμει -εικονικούς- νομάδες θα πυκνώσουν τις τάξεις των καταναλωτών ναρκωτικών: αλκοόλ, κάνναβη, μορφίνη, ηρωίνη, κοκαΐνη, συνθετικά προϊόντα (αμφεταμίνες, μεταμφεταμίνες, έκσταση). Ναρκωτικά χημικά, ηλεκτρονικά, που διανέμονται από "αυτοεπισκευαστές" θα αποτελέσουν προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, σ' έναν κόσμο δίχως νόμο και αστυνομία, τα κυριότερα θύματα του οποίου θα είναι οι κατώτεροι ιεραρχικά νομάδες»[ii].

Την «επίσημη» εκκίνηση του «αγώνα» για την ένταξη της χρήσης των ναρκωτικών στα «ατομικά δικαιώματα», όπως τα βλέπει η υπεραυτοκρατορία των εταιρειών, καθώς και την έναρξη της πολιτικής Harm Reduction(Μείωση Βλάβης), που προωθούν σήμερα οι οπαδοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκαμε ο γνωστός George Soros με άρθρο στους Financial Times στις 5/5/2014 με τίτλο: «Afutilewarondrugsthatwastesmoneyandwreckslives» (Ένας μάταιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών, που σπαταλά χρήματα και καταστρέφει ζωές)[iii].

Δύο ακόμα γνωστά για τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους ιδρύματα συμμετέχουν στον κοινό αγώνα για τη διάδοση των ναρκωτικών: Το Ίδρυμα Ford και το Ινστιτούτο για τη Διακυβέρνηση Rockfeller .

Το Ίνστιτούτο Ροκφέλλερ επιτίθεται στο Μεξικό, το οποίο έχει επιτυχίες στον πόλεμο κατά των καρτέλ, ενώ αρνείται πεισματικά να παίξει το παιχνίδι της "Μικρότερης Ζημιάς". Όπως θα δούμε πιο κάτω, ο Τραμπ θέλει να το εντάξει στις χώρες, που υποθάλπτουν την ...τρομοκρατία!

Οι ιθαγενείς του Μοράλες στη Βολιβία ήταν υπέρ της καλλιέργειας της κόκας, αλλά κατά της παρασκευής κοκαΐνης. «Coca Yes, Cocaine No», φώναζαν οι ιθαγενείς καλλιεργητές κόκας. Κι έδιναν μάχη για νόμιμο έλεγχο της παραγωγής. Ο ανηψιός όμως της προσωρινής Προέδρου Jeanine Áñez συνελήφθη το 2017 με 480 κιλά κοκαΐνης. Άραγε, ποιος άλλος θα ωφεληθεί από το πραξικόπημα στη Βολιβία;

Λέτε να είναι οι πολιτικοί, που υπαγορεύουν πολιτικές στα Ιδρύματα - Εταιρείες και όχι το αντίστροφο;

Η ολιγομελής παγκόσμια άρχουσα τάξη είναι ενωμένη, συντονισμένη και αδίστακτη.

Το πλήθος είναι διαιρεμένο, αλλά και γι' αυτό φροντίζουν οι ίδιοι με τις χρηματοδοτήσεις τους. Ο ένας είναι με τους Δημοκρατικούς, ο άλλος με τους Ρεπουμπλικάνους και ο τρίτος φτιάχνει τη νέα ακροδεξιά, αρκεί αυτή να μην είναι ενάντια στο Ισραήλ (Στην Ελλάδα να την ψάξετε ανάμεσα στους Κρανιδιώτη και Βελόπουλο. Ακόμα και η Χ.Α. είχε αρχίσει να ρίχνει νερό στο αντισημιτικό της κρασί, αλλά δεν πρόκανε. Είχε βεβαρημένο παρελθόν ως "η σπορά των ηττημένων του 45". Στην πολιτική, ποτέ δεν είναι αργά).

Και συχνά όλοι είναι με όλους. Ο βασικός χρηματοδότης των Δημοκρατικών Τζωρτζ Σόρος μαζί με την Goldman Sachs διέσωσαν το 2014 τον γαμπρό του Τραμπ, Jared Kushner, από την πτώχευση, βάζοντας κεφάλαια στην real estate επιχείρηση του (Βλέπε βιογραφικό στο Wikipedia).

Εσείς τι ομάδα είστε;

Οι χρηματοδότες


Οργάνωση – ομπρέλα όλων των ΜΚΟ του κόσμου, που ασχολούνται με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών είναι η International Drug Policy Consortium (Διεθνής Κοινοπραξία για την Πολιτική στα Ναρκωτικά, IDPC)[iv]. Τα μέλη των εγχώριων ΜΚΟ απλώς αντιγράφουν πολιτικές και συνθήματα, που προωθούν οι διεθνείς οργανώσεις.

Η διεθνής κοινοπραξία υπέρ των ναρκωtικών IDPC παρουσιάζει ως βασικούς χρηματοδότες τα “Open Society Foundations” και το “Robert Carr Fund”[v]. To πρώτο είναι το πασίγνωστο εργαλείο χρηματοδότησης, το οποίο έχει ιδρύσει ο Τζωρτζ Σόρος. Η μόνη παρατήρηση, που έχουμε να κάνουμε, είναι ότι το Open Society Foundation έχει γίνει πολλά Foundations. Το Robert Carr Fund περιλαμβάνει στους βασικούς χρηματοδότες της περιόδου 2016-2018 την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την Προεδρία των ΗΠΑ, τα Υπουργεία Εξωτερικών της Γερμανίας, Νορβηγίας και Ολλανδίας, το Ίδρυμα Bill και Melida Gates(Μicrosoft) και τον ΟΗΕ[vi].Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι χρηματοδοτήσεις παραμένουν. Κάποιοι απόρησαν πώς ένα «πατριωτικό» κόμμα, όπως η «Ελληνική(;) Λύση» συνέπλευσε με τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη. Απορούν γιατί δεν ξέρουν.

Ο επίσης «πατριώτης» Ντόναλντ Τραμπ, δήθεν μισητός εχθρός των «ανθρωπιστών» και του Σόρος, απελευθέρωσε μεγαλέμπορο, αρχηγό καρτέλ, μετά από τα δάκρυα της ανθρωπίστριας Κιμ Καρντάσιαν [vii]. Κι αυτό, γιατί τούτος ο βαρώνος των ναρκωτικών ήταν γυναίκα και θα ήταν σεξιστική η παραμονή της στη φυλακή, αφού μετανόησε και τώρα αγαπά όλο τον κόσμο. Το υπερσυντηρητικό Cato Institute των αδελφών Coch, που χρηματοδότησε τα tea parties, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση τη νέας φιλοσιωνιστικής "ακροδεξιάς" των Alt Rights είναι και αυτό υπέρ του «Harm Reducrtion»[viii]. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βελόπουλο και τον Κικίλια είναι και ο δήθεν συντηρητικός και ακροδεξιός υπουργός αγροτών κ. Βορίδης και πάει λέγοντας. Δεν είναι μόνο οι "προοδευτικοί", που στηρίζουν τη νόμιμη μαστούρα.

Ο υπερσυντηρητισμός είναι η άλλη όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος. Χωρίς την αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει δεξιά και αντιστρόφως. Η πραγματική εξουσία βρίσκεται στο χρήμα και κρύβεται πίσω από εικονικές αντιπαραθέσεις.

Οι δικές μας ΜΚΟ και οι χρηματοδότες τους


Αν μη τι άλλο, μπορεί τα κόμματα στην Ελλάδα να μην είναι υποχρεωμένα να αποκαλύπτουν τους χρηματοδότες τους, οι ΜΚΟ, όμως, το κάνουν. Προφανώς το ζητούν οι χρηματοδότες.

Οι υποστηρικτές / χρηματοδότες των ΜΚΟ, που συνέπραξαν ή και υποστηρίζουν τη δημιουργία του ελληνικού δικτύου ομότιμων χρηστών, τη «Μικρότερη Ζημιά» και το «δικαίωμα στη χρήση», παρουσιάζονται πιο κάτω.

Στην οργάνωση «Διογένης» εμφανίζονται σαν υποστηρικτές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Open Society Ιδρύματα[ix].

Στην οργάνωση «Θετική Φωνή», μεταξύ πολλών άλλων, εμφανίζονται το Ίδρυμα Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Στέγη Onassis, οι φαρμακοβιομηχανίες Roche, AbbVie, Mylan, ELPEN, MSD, GSK(glaxosmithkline), AHF Europe και GILEAD[x].

Την οργάνωση «Κέντρο Ζωής» υποστηρίζουν τα Ιδρύματα Ιωάννη Λάτση, Στ. Νιάρχου, Μποδοσάκη και Μελίνας Μερκούρη, ΜΜΕ και Εκδοτικοί Οίκοι, 4 Πρεσβείες, 3 ΜΚΟ, μεταξύ αυτών η θυγατρική του Open Society, “Αλληλεγγύη, Solidarity Now”, και αριθμός φαρμακοβιομηχανιών, τις οποίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους στην υποσημείωση [xi].

Η οργάνωση Praksis έχει για υποστηρικτές την τράπεζα JP Morgan, το Citi Foundation της Citibank, την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, φαρμακοβιομηχανίες, και πολλά άλλα ιδρύματα, οργανισμούς και εταιρείες, τα οποία θα βρείτε στις ιστοσελίδες της[xii].

Η οργάνωση «Προμηθέας», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος, μας ενημερώνει ότι υποστηρίζεται από τα Ιδρύματα Νιάρχου, Μποδοσάκη, Open Society, τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη, Solidarity Now» και αρκετές φαρμακοβιομηχανίες[xiii].Οι ολιγομελείς μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν θα είχαν καμία δύναμη και δεν θα επέβαλαν τις απόψεις τους στην πολιτική, αν δεν υπήρχαν οι χρηματοδότες, εταιρείες, ιδρύματα εταιρειών και τράπεζες.

Ο απάνθρωπος ρόλος των ΜΚΟ


Οι εμφανιζόμενοι ως «ανθρωπιστές» και «φιλάνθρωποι» δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι χρηματοδότες του εμπλέκονται σε πολέμους και άλλες απάνθρωπες πράξεις. Πρόκειται για ανθρωπιστές ειδικού σκοπού.

Θα άξιζε να ασχοληθούν κάποιοι για την αποκάλυψη όλου αυτού του δικτύου εταιρειών, τραπεζών, ιδρυμάτων, κρατών και διεθνών οργανισμών, ώστε και οι αφελείς άπιστοι να εξάγουν ασφαλές συμπέρασμα για το ποιος κυβερνά τον πλανήτη. Εμείς είμαστε πεισμένοι και από παλαιότερη έρευνα Πανεπιστημίου της Γενεύης ότι ο κόσμος και η πολιτική ελέγχονται από μια χούφτα εταιρείες με επικεφαλής τις τράπεζες[xiv].

Κάποιος που έχει ασχοληθεί με την "ιατρική" Κάνναβη και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες έχει βρει ότι πίσω από τους κολοσσούς βρίσκονται πάντα οι ίδιοι θεσμικοί επενδυτές.

Cannabis and Pharmaceuticals. Follow the money. H ανάγνωση του άρθρου έχει πολύ ανθρωπιστική πλάκα.

Φιγουράρουν δεκάδες κολοσσοί μέτοχοι φαρμακευτικών εταιρειών και μεταξύ αυτών η BlackRock των Ρόθτσιλντς, η JP Morgan, η American Bank και λοιπές φιλανθρωπικές συγγενικές εταιρείες. "Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα", όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος. Υλοποιούν τα προγράμματα και τις επενδύσεις τους για την ιατρική κάνναβη και συνάμα ζητούν την απελυθέρωση και της "ψυχαγωγικής", η οποία πέραν όλων των άλλων "κάνει καλό στην υγεία".Ας το ψάξουν κι άλλοι. Εμείς, πρόχειρα, βρήκαμε ότι ο Donald Rumsfeld, δύο φορές υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μόνιμος εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, γερουσιαστής κλπ, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της φαρμακοβιομηχανίας Gilead Services. Στην κεφαλαιακή της σύνθεση θα συναντήσουμε και τον μεγαλοεπενδυτή WarrenBuffet.

Από το ΔΣ της φαρμακευτικής Roche έχει περάσει και ο Christoph Franz, ως μέλος και Πρόεδρος της. Ήταν CEO της Lufthansa, ο οποίος είχε συμβάλει ως βοηθός διευθυντή στην μετατροπή της Lufthansaσε εταιρεία βαρέων φορτίων προς τις αμερικάνικες δυνάμεις στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το ΄90. Η συνεισφορά του ανταμείφθηκε με την ανάληψη της θέσης CEO.

O Philip Hampton, πρώην πρόεδρος της Royal Bank of Scotland, έχει διατελέσει Πρόεδρος της GSK (GlaxoSmithKline).

H φαρμακευτική Mylan είναι κύριος κατασκευαστής των χημικών που χρησιμοποιούνται ενδοφλέβια για τη θανατική ποινή στις ΗΠΑ.

Πτέραρχοι και λοιπά αποστρατευμένα γεράκια, συμμέτοχοι σε ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς και πολέμους, δεν στενοχωρούν τους ανθρωπιστές των ΜΚΟ, όταν τους βλέπουν να διευθύνουν τους χρηματοδότες τους.

Κανείς από τους χρηματοδοτούμενους δεν στενοχωριέται για την πληθώρα των καταγγελιών και μηνύσεων προς τις φαρμακοβιομηχανίες, για χειραγώγηση φαρμάκων και τιμών, οι οποίες οδήγησαν σε σοβαρές βλάβες και θανάτους ασθενών[xv] .

Ειδικά οι τράπεζες που είναι υπεύθυνες για την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, μετά το 2008, και έχουν στηρίξει όλους τους πολέμους, που έλαβαν χώρα στο όνομα του ανθρωπισμού, από τη δεκαετία του ΄90, βρίσκονται σε όλα τα μετοχολόγια.

Όταν μιλά το χρήμα, οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες παρακάμπτονται.Τώρα ξέρετε για ποιο λόγο κυβέρνηση και κόμματα εκτελούν εντολές ολιγομελών ΜΚΟ, που έχουν για κεντρικό σύνθημα «Ο Πόλεμος κατά των Ναρκωτικών απέτυχε. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των χρηστών άρχισε» .

Η διαπλοκή χρήματος και πολιτικής και ο πραγματικός ρόλος των ΜΚΟ


Από τα λίγα που είδαμε, οι όροι «ανεξάρτητες εθελοντικές», «μη κυβερνητικές» και «μη κερδοσκοπικές» οργανώσεις είναι απολύτως παραπλανητικές.
Πέρα από τον πολιτικό σκοπό, έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στην περίπτωση μας υπηρετούν κυρίως τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και των μετόχων τους.
Όταν χρηματοδοτούνται από κράτη, διεθνείς οργανισμούς και πολυεθνικές εταιρείες τι νόημα έχει η έννοια του «μη κυβερνητικού»; Πρόκειται για προωθητές / υποστηρικτές / διαφημιστές εταιρικών προϊόντων. 3
Αν αυτοί οι πλουσιοπάροχα χρηματοδοτημένοι είναι «ανεξάρτητοι», εμείς πώς πρέπει να ονομαστούμε;

Όσο για τον πολιτικό τους σκοπό, δεν τον κρύβουν: Οι ομάδες των πέντε, δέκα, είκοσι ανθρώπων αυτοαποκαλούνται «Κοινωνία των Πολιτών» κι έχουν για σκοπό να αντικαταστήσουν την κοινωνία, εμφανιζόμενοι ψευδώς ως η οργανωμένη μορφή της. Ο όρο αυτός έχει γίνει αποδεκτός από διεθνείς οργανισμούς, κόμματα και κυβερνήσεις.

Η μεταμοντέρνα θεωρητική τους υπόσταση πρωτοεμφανίστηκε το 1991 στη διακήρυξη της Λέσχης της Ρώμης με τίτλο «Η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση». Σύμφωνα με αυτή, η δημοκρατία και τα κράτη – έθνη έχουν αποτύχει και χρειάζονται διεθνείς οργανισμοί και παγκόσμια – συντονισμένη διακυβέρνηση (Για εταιρείες και τράπεζες δεν λέει τίποτε). Τη δημοκρατική επίφαση σε αυτή την παγκόσμια δήθεν δημοκρατία θα δίνουν οι «εθελοντικές», «μη κερδοσκοπικές», Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (NGO’S).

O Ζακ Ατταλί, ο οποίος έχει τιμηθεί και στην Ελλάδα με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, είναι σαφέστερος, για το ρόλο των ΜΚΟ. Το απόσπασμα, που παραθέτουμε, βρίσκεται στο βιβλίο του 2006, που προαναφέραμε [xvi]:

« …ως αντίδραση στις αντιφάσεις της παγκοσμιοποίησης της αγοράς, εταιρίες μη κερδοσκοπικές αλληλοσχετιζόμενες[xvii] θα ασκήσουν μερικές από τις λειτουργίες που τα κράτη δεν θα είναι σε θέση πλέον να καλύπτουν. Οι Μ.Κ.Ο, τα Ιδρύματα του Νότου και του Βορρά αποτελούν ήδη μέρος αυτής της πραγματικότητας. Με τη δημιουργία αποφοίτων και τον εθελοντισμό θα καταλάβουν μεγάλο μέρος της αγοράς, που θα τους χρηματοδοτεί και θα δημιουργήσει μαζί τους κοινές επιχειρήσεις. Από την ύπαρξη τους και μόνο θα γεννηθεί το τρίτο κύμα του μέλλοντος, η υπερ-δημοκρατία, όπου θα δούμε, δημοκρατικοί παγκόσμιοι θεσμοί θα συμβάλλουν στη εξισορρόπηση της υπερ-αυτοκρατορίας».

Με καινούργιες λέξεις και με λογικές αλχημείες, ο Ατταλί περιγράφει με ακρίβεια το προσεχές μέλλον, το οποίο είναι ήδη παρόν, μια και το βιβλίο του ιστορεί τα ερχόμενα ως το 2060. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για περιγραφή της υλοποίησης του σχεδίου, στο οποίο έχει συμμετάσχει.

Εύγλωττος είναι ο τίτλος ενός κεφαλαίου στο βιβλίο του Ατταλί για τον κόσμο που μας περιμένει:

La fin de la liberté, au nom de la liberté

(Θα έρθει) ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Κάποιοι δεν φοβούνται πια και λένε την αλήθεια. Θεωρούν μη αναστρέψιμη την κατάσταση, που έχουν φτιάξει. Βασίζονται στο ότι, ελέγχοντας ΟΛΑ τα ΜΜΕ, τέτοιου είδους γραφές δεν θα φτάσουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Το ότι οι ΜΚΟ είναι κομμάτι της αγοράς και όχι κάτι φιλανθρωπικό, μας το λένε και υποστηρικτικές προς αυτές ιστοσελίδες. Μας ενημερώνουν ότι οι ΜΚΟ είναι η «όγδοη οικονομία» στον κόσμο με βάση τους προϋπολογισμούς τους. Επίσης μαθαίνουμε ότι :

«Η Παγκόσμια Τράπεζα όχι μόνο ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να συνεργαστούν με ΜΚΟ σε αναπτυξιακά έργα αλλά και να χρηματοδοτήσουν άμεσα τα σχέδια των ΜΚΟ Αναφέρεται ότι από το 1973 έως το 1988 οι ΜΚΟ συμμετείχαν σε περίπου 15 έργα της Παγκόσμιας Τράπεζας ετησίως. Το 1990, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε 89, ή το 40% όλων των νέων έργων που εγκρίθηκαν». Και «Το 1997, εγκεκριμένα έργα της Παγκόσμιας Τράπεζας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που αφορούσαν ΜΚΟ ήταν: 84% στη Νότια Ασία, 61% στην Αφρική και 60% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική»[xviii].Είναι πολλά τα λεφτά, τόσο για εθελοντές των ΜΚΟ, όσο και για πολιτικούς. Ας μη ξεχνάμε ότι μια χούφτα άνθρωποι, που ελέγχουν τις μεγάλες εταιρείες, κρατούν στα χέρια τους πάνω από τον μισό πλούτο τη ανθρωπότητας. Οι δε τράπεζες, που μπορούν να δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός, χρεώνοντας όλο τον πλανήτη με τόκους του κοπανισμένου αέρα τους, έχουν όσο χρήμα χρειάζονται.

Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να νομίζετε ότι όλοι αυτοί εργάζονται για το καλό μας.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΒΑΡΕΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΣΤΗ ΔΕ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, ΟΠΟΥ Ο "ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. (Και δεν ξέρουν γιατί! Η μάχη τώρα στην Ουρουγουάη γίνεται ανάμεσα σε νόμιμους και παράνομους εμπόρους, για τη φορολογία. Κανένα φτωχός, πρώην αντάρτης, δεν γίνεται Πρόεδρος, χωρίς ανταλλάγματα).

Με άλλα λόγια, οι "παλιές" μέθοδοι δεν ήταν και τόσο αποτυχημένες και κανένα πόλεμος δεν χάνεται, αν δεν θέλεις να χαθεί. Την ώρα, που στο Μεξικό σημειώνονται επιτυχίες της δίωξης (σύλληψη του βαρώνου Τσάπο κλπ), ο Τραμπ σκέφτεται να κατατάξει τη χώρα στις "τρομοκρατικές", για να εισβάλει όποτε θέλει, λόγω των καρτέλ.

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

Προστατέψτε τα παιδιά.

Οι "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ δεν είναι τίποτε περισσότερο από θυγατρικές των πολυεθνικών.

Αν η κοινωνία δεν οργανωθεί σε κοινότητες, οι ΜΚΟ των εταιρειών θα παριστάνουν τους εκπροσώπους μας σε ένα κόσμο, δίχως ελευθερία και δημοκρατία. Θα πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά απ΄ό,τι σήμερα τις παροχές των μαύρων υπηρεσιών τους.


[i]Άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του IDPC: «Το Πολωνικό Δίκτυο Πολιτικής για τα Ναρκωτικά εγκαινιάζει την Πολωνική Ψυχεδελική Κοινωνία» . Το «Πολωνικό Δίκτυο Πολιτικής για τα Ναρκωτικά» είναι σαν το αντίστοιχο δικό μας των «ομότιμων χρηστών». http://archive.ph/4MUkc


[ii]Το βιβλίο του Ατταλί «Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος» δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Η μετάφραση είναι μέλους της ομάδας μας. Δεν θα εξηγήσουμε όλες τις μετανεωτερικές λέξεις αυτού του κειμένου , γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα. Ο Ατταλί, από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και το Συνέδριο του Νταβός στη δεκαετία που διανύουμε προωθούν μια κοινωνία, δίχως κράτη και ανθρώπους δίχως μόνιμη κατοικία. Οι τυχεροί θα είναι εντός των τειχών οχυρωμένων πόλεων και οι «άτυχοι» απ΄ έξω με την εγκληματικότητα να είναι ελεύθερη. Και αυτό εντάσσεται στη φιλοσοφία της «μικρότερης ζημιάς», άσχετα από το αν η πλειοψηφία των ανθρώπων θα έχει υποστεί τη «ζημιά». Αποκαλυπτικός είναι και ένας από τους τίτλους των κεφαλαίων του βιβλίου: «Το τέλος της ελευθερίας, στο όνομα της ελευθερίας» (Lafindelaliberté, aunomdelaliberté).

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο από το βιβλίο του Ζακ Ατταλί«Un bréve histoire de l’ avenir»: Toujours imitateurs des hypernomades, certains de ces nomades virtuels iront aussi grossir les rangs des consommateurs de drogues : alcool, cannabis, opium, morphine, héroïne, cocaïne, produits de synthèse (amphétamines, méthamphétamines, ecstasy). Des drogues chimiques, biologiques, électroniques, distribuées par des « autoréparateurs », deviendront des produits de consommation de masse d’un monde sans loi ni police dont les principales victimes seront les infranomades.


[iii]Πηγή: http://archive.ph/6il5t . Μεταφρασμένο θα το βρείτε στη διεύθυνση: http://archive.ph/vLrd6.


[iv]Ο σκοπός της, όπως η ίδια τον παρουσιάζει συνοπτικά: «Το IDPC προωθεί αντικειμενική και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα, την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των πολιτικών για τα ναρκωτικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και υποστηρίζει πολιτικές που βασίζονται σε τεκμηρίωση και οι οποίες είναι αποτελεσματικές για τη μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα ναρκωτικά». Σκοπός τους είναι η «μείωση της ζημιάς» και όχι η εξάλειψη, το οποίο μεταφράζεται σε πώληση των ναρκωτικών που παρασκευάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες.


[v]Οι χορηγοί φαίνονται στο τέλος της σελίδας: http://archive.ph/hcJ0e .


[vi]Πηγή: http://archive.ph/NvtSD .


[vii]Η δική μας έρευνα δεν έδειξε να έχει κάμει κάτι τέτοιο ο Ομπάμα, ο οποίος είχε απελευθερώσει εκατοντάδες χρήστες.


[viii]Άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου με τίτλο: «Από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στον πόλεμο για τους θανάτους, που σχετίζονται με τα; Ναρκωτικά». 21/3/2019. http://archive.ph/SG1s0 .


[ix]Πηγή στην ιστοσελίδα τους: http://archive.is/h3GxI.


[x]Πηγή: http://archive.ph/cXRVy .


[xi]http://archive.ph/8Bc8X .


[xii]http://archive.ph/Mvjaz.


[xiii]http://archive.ph/v5GAJ.


[xiv]http://archive.ph/yvHkk .


[xv]Παράδειγμα η GILEADhttp://archive.ph/JMpZw.


[xvi]Τοπρωτότυποκείμενοαπότο«Un bréve histoire de l’ avenir»: «Ensuite, en réaction contre ces contradictions de la globalisation marchande, des entreprises à but non lucratif, relationnelles, viendront exercer certaines des fonctions que les États ne sauront plus remplir : les ONG, les fondations, du Sud et du Nord, en font déjà partie. En recréant de la gratuité et du bénévolat, elles aussi s’imbriqueront dans le marché, qui les financera et établira avec elles des entreprises conjointes. Elles feront naître, par leur existence même, la troisième vague de l’avenir, l’hyperdémocratie, où, on le verra, des institutions démocratiques planétaires contribueront à équilibrer l’hyperempire».


[xvii]Η γαλλική λέξη «relationnelles» θα μπορούσε να μεταφραστεί και «διαπλεκόμενες», «ευρισκόμενες σε σχέση», «σε σχεσιακή κατάσταση». Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι συντονισμένες, ανεξάρτητα του τυπικού σκοπού, με υπερσυντονιστές τους χρηματοδότες τους. Μια πρόχειρη ματιά στις ιστοσελίδες τους θα δείξει ότι όλες, ανεξαρτήτως σκοπού, έχουν την ίδια πολιτική ατζέντα, ασχολούμενες με όλη τη μεταμοντέρνα πολιτική γκάμα "ανθρωπίνων" δικαιωμάτων. Είναι ίδια με αυτή που έχουν και όλα τα κόμματα και πολιτικές οργανώσεις από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά.

[xviii]Άρθρο «Nongovernmental Organizations (NGOS) and Third World Development: An Alternative Approach to Development», στοGlobal Policy Forum. http://archive.ph/BGwcT .

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΗΓΕΣ : 1 , 2 , 3 , 4ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ. 
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger