ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Σκοπός σας, η φίμωση


Σκοπός σας, η φίμωση

Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Εκτός ελέγχου», όπου μιλούσα για την κατάσταση στα νησιά εξαιτίας του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος.

Από τη
Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Το άρθρο αυτό είχε μεγάλη απήχηση, αλλά ενόχλησε τον γνωστό κύριο, που κάνει μηνύσεις σε όλους όσοι μιλούν τη φωνή της λογικής και περιγράφουν τη θλιβερή πραγματικότητα της λαθρομετανάστευσης, ο οποίος κατέθεσε εναντίον μου μηνυτήρια αναφορά. Το άρθρο -λέει- ήταν «ακραίο, ξενοφοβικό και συνωμοσιολογικό», διέσπειρα ψευδείς ειδήσεις, ταύτισα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με την εγκληματικότητα, ενώ στόχος του ήταν η πρόκληση μίσους και διακρίσεων.

Διαβάστε επίσης τι σχετική ανάρτηση για το μπλοκάρισμα μας εδώ και 2 μήνες: Το The Secret Real Truth "πείραξε" ξανά το facebook και κατέβασε το περιεχόμενο του (upd)


Όλα όσα έγραψα περιέγραφαν συνοπτικά την πραγματικότητα και δεν πρόκειται να απολογηθώ για αυτά. Όταν με καλέσει η Δικαιοσύνη, θα τοποθετηθώ με στοιχεία. Αφού όμως ο κύριος αυτός δημοσίευσε τη μηνυτήρια αναφορά, θα του απαντήσω κι εγώ δημοσίως σε αυτήν. Αγαπητέ κύριε, ως φαίνεται, όταν διαφωνείτε με τις απόψεις κάποιου δεν επιλέγετε τον δημόσιο διάλογο, δεν επιλέγετε να αντικρούσετε τα «ακραία ξενοφοβικά και ψευδή» άρθρα με έναν λογικό αντίλογο. Επιλέγετε να καταγγείλετε τον ιδεολογικό σας αντίπαλο στις δικαστικές Αρχές, ώστε να τιμωρηθεί επειδή ο λόγος του είναι «ξενοφοβικός». Ο σκοπός σας είναι η τιμωρία και η φίμωση, όχι ο διάλογος.Το πλήθος των μηνύσεων που έχετε καταθέσει αποδεικνύει ότι η πράξη σας συνιστά κανονικό bullying σε όποιον άνθρωπο, απλό πολίτη ή δημόσιο πρόσωπο, καταθέσει δημόσια την αγανάκτησή του, τα προβλήματά του, τις απόψεις του για τη λαθρομετανάστευση.

Δυστυχώς για εσάς, αγαπητέ μου κύριε, και παρά το γεγονός ότι ο αντιρατσιστικός νόμος θα έπρεπε να σας είχε και ειδική αφιέρωση, αφού έχετε σχεδόν την αποκλειστική χρήση του, υπάρχει το άρθρο 14 του Συντάγματος για την ελευθερία του Τύπου. Είχαν προβλέψει, όταν το έγραφαν, ότι κάποιοι με «περίσσιες ευαισθησίες» θα επιθυμούσαν να μας κλείνουν το στόμα όταν μιλάμε για εποικισμό, Ισλάμ και λαθρομετανάστες. Αν πιστέψατε ότι μηνύοντάς με η στήλη αυτή θα συνεχίσει με συνταγές για κουλουράκια και άρθρα του τύπου «Πώς να τον κάνετε δικό σας για πάντα», θα σας απογοητεύσω. Θα συνεχίσω να γράφω όπως έγραφα.

Μιλάτε για μίσος που γεννά το άρθρο και διακρίσεις. Ένα δίκιο το έχετε. Μόνο που το μίσος που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι αυτό που νιώθετε όταν διαβάζετε αλήθειες, με τις οποίες διαφωνείτε, και το οποίο σας οδηγεί σε κινήσεις εκφοβισμού και όχι σε διάλογο. Οι δε διακρίσεις είναι πασιφανείς. Εξ όσων είδα, έχετε μηνύσει μόνο Ελληνες. Η ελληνική φυλή, φαίνεται, δεν χαίρει της προστασίας του αντιρατσιστικού νόμου. Αφού επιθυμείτε ο διάλογος να γίνεται στα δικαστήρια, επιφυλάσσομαι λοιπόν κι εγώ για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Η λογοκρισία δεν θα περάσει.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger